Ухвала
від 26.11.2018 по справі 520/17134/18
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 520/17134/18

Провадження № 1-кс/520/7446/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26.11.2018 року слідчий суддяКиївського районногосуду м.Одеси ОСОБА_1 ,при секретарісудового засідання ОСОБА_2 ,за участюслідчого ОСОБА_3 ,розглянувши усудовому засіданнів м.Одесі клопотаннястаршого слідчогоСУ ГУНПв Одеськійобласті ОСОБА_3 ,яке погодженепрокурором відділупрокуратури Одеськоїобласті ОСОБА_4 про проведенняобшуку укримінальному провадженніза № 42017160000001330 від 03.10.2017 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 321-1, ч. 5 ст. 191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з клопотання, досудовим розслідуванням встановлено, що в продовж 2017 року по 01.04.2018 керівник пункту продажу «Одеса» ТОВ Фірма «Кріогенсервіс» ОСОБА_5 , який діючи умисно спільно з водієм (за договором з ДП «Кий Пропангаз») пункту продажу «Одеса» ТОВ Фірма «Кріогенсервіс» ОСОБА_6 та які усвідомлювали злочинність своїх дій, здійснили збут медичним установам Одеської області (КУ «Арцизька центральна районна лікарня», КУ «Пологовий будинок №7», КНП «Дунайська обласна лікарня «ООР», КУ «Дитяча міська клінічна лікарня №3», КУ «Одеська обласна клінічна лікарня», КУ «Центральна районна лікарня Ізмаїльського району», КУ «Пологовий будинок №2», КУ «Міська дитяча лікарня ім. ак. Б.Я. Резніка», КУ «Міська клінічна лікарня №11», КУ «Міська клінічна лікарня № 3 ім. професора Л.І. Алейнікової», КУ «Одеський обласний онкологічний диспансер») завідомо фальсифікований лікарський засіб «кисень медичний рідкий» у розмірі 483812,728 кг. на суму 2636549,99 грн. в т.ч. ПДВ., чим спричинили збитки вказаним медичним установам на цю суму. При цьому до медичних установ був поставлений «рідкий технічний кисень», який фактично закуплений у ПАТ «ОПЗ», який не є лікарським засобом.

Встановлено, що ТОВ Фірма «Кріогенсервіс» має свій відокремлений підрозділ, який розташований за адресою м. Одеса, Миколаївська дорога, 128.

Сторона обвинувачення звертається з клопотанням про проведення обшуку, обґрунтовуючи його тим, що є достатні підстави вважати, що в нежитлових будівлях за адресою: м. Одеса, Миколаївська дорога, 128, можуть зберігатися документи, що свідчать про незаконну реалізацію кисню, відомості про усіх працівників підприємства, табелі робочого часу, відомості про виплату заробітної плати, накази про призначення, переведення керівників, бухгалтерів, касирів та працівників підприємства за 2017-2018 роки, укладені контракти з ними; чорнові записи, первинні бухгалтерські документів, які підтверджують закупівлю та витрати палива, комп`ютерної техніки, флеш-носії інформації, які містять вищезазначену інформацію в електронному вигляді; службові обов`язки керівників та їх функціональні обов`язки, печаті, штампи, грошові кошти, які отримані від незаконної реалізації такого кисню, інші предмети і документи, які мають значення по кримінальному провадженню.

У судовому засіданні слідчий клопотання про надання дозволу на проведення обшуку підтримав у повному обсязі.

Вивчивши клопотаннята матеріали,які обґрунтовуютьдоводи клопотання,а такожвислухавши думкуслідчого,слідчий суддяприходить донаступного переконання.

Згідно ст. 223 КПК України слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні. Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Згідно ст.234КПК Україниобшук проводитьсяз метоювиявлення тафіксації відомостейпро обставинивчинення кримінальногоправопорушення,відшукання знаряддякримінального правопорушенняабо майна,яке булоздобуте урезультаті йоговчинення,а такожвстановлення місцезнаходженнярозшукуваних осіб.

З огляду на обставини вчинення кримінального правопорушення, слідчий суддя приходить до переконання, що жодна слідча (розшукова) дія та жоден захід забезпечення кримінального провадження аніж обшук, не може виконати завдання кримінального провадження, яке полягає в швидкому, повному та неупередженому розслідуванні, а виявити, вилучити та отримати речі, які зазначені в клопотанні в добровільному порядку неможливо, оскільки такі речі та документи можуть бути використані як докази на підтвердження протиправної діяльності.

Згідно Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, нежитлові будівлі, які знаходяться за адресою: м. Одеса, Миколаївська дорога, буд. 128, на праві приватної власності належать ТОВ «КОРТЕК», код ЄРДПОУ 30793977.

На підставі викладеного, враховуючи обґрунтованість клопотання сторони обвинувачення, з метою виявлення та вилучення відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя вчинення кримінального правопорушення та майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, слідчий суддя приходить до переконання, що клопотання сторони обвинувачення підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 223, 233, 234 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджене прокурором відділу прокуратури Одеської області ОСОБА_4 про проведення обшуку у кримінальному провадженні за № 42017160000001330 від 03.10.2017 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 321-1, ч. 5 ст. 191 КК України задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області ОСОБА_3 , а також іншим слідчим з числа слідчої групи по вказаному кримінальному провадженню, процесуальним керівникам у кримінальному провадженні, та/або співробітникам Управління захисту економіки в Одеській області Департаменту захисту економіки за дорученням слідчого, на проведення обшуку в нежитлових будівлях за адресою: м. Одеса, Миколаївська дорога, 128, з метою відшукання та вилучення речей, документів, які використовувались при вчинені кримінального правопорушення, а саме: документів, що свідчать про незаконну реалізацію кисню (журналів обліку, руху, в`їзду/виїзду, перевірки транспортних засобів, схем руху транспортних засобів, договорів, первинної бухгалтерської документації щодо придбання, прийому, відпуску, перевезення, реалізації кисню накладних, видаткових накладних, актів прийому передачі, товарно-транспортних накладних, сертифікатів, та інше), відомостей про усіх працівників підприємства, табелів робочого часу, відомостей про виплату заробітної плати, наказів про призначення, переведення керівників, бухгалтерів, касирів та працівників підприємства за 2017-2018 роки, укладених контрактів з ними; чорнових записів, первинних бухгалтерських документів, які підтверджують закупівлю та витрати палива, комп`ютерної техніки, флеш-носів інформації, які містять вищезазначену інформацію в електронному вигляді; службових обов`язків керівників та їх функціональних обов`язків, печатей, штампів, грошових коштів, які отримані від незаконної реалізації такого кисню, інших предметів і документів, які мають значення по кримінальному провадженню.

Визначити строк дії ухвали тривалістю в один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м. Одеси
Дата ухвалення рішення26.11.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78139498
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —520/17134/18

Ухвала від 26.02.2019

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Король Володимир Володимирович

Ухвала від 19.12.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Одеської області

Мандрик В. О.

Ухвала від 19.12.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Одеської області

Мандрик В. О.

Ухвала від 19.11.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Одеської області

Мандрик В. О.

Ухвала від 17.12.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 17.12.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 17.12.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 17.12.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 19.11.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Одеської області

Мандрик В. О.

Ухвала від 20.11.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Одеської області

Мандрик В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні