Ухвала
від 28.11.2018 по справі 918/551/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Господарський суд Рівненської області

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013


УХВАЛА

про відкладення розгляду справи

28 листопада 2018 року м. Рівне Справа № 918/551/18

Господарський суд Рівненської області у складі судді Марача В.В. при секретарі судового засідання Ярощук О.П., розглянувши у загальному позовному провадженні у підготовчому засіданні справу

за позовом ОСОБА_1

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія "НОВА-ГРУП"

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - ОСОБА_3

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - ОСОБА_4

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Рівненська районна державна адміністрація

про визнання недійсними та скасування рішення загальних зборів учасників товариства

За участю представників сторін:

від позивача: представник ОСОБА_5;

від відповідача: представник не з'явився;

від третьої особи (ОСОБА_4): представник не з'явився;

від третьої особи (ОСОБА_3): представник ОСОБА_6;

від третьої особи (Рівненської РДА): представник не з'явився.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 06.11.2018 продовжено строк підготовчого провадження на 30 днів та відкладено розгляд справи в підготовчому засіданні на 28.11.2018.

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 28.11.2018 об'єднано справи № 918/695/18 та № 918/551/18 в одне провадження з присвоєнням номеру № 918/551/18

Представники третіх осіб - ОСОБА_4 та Рівненської районної державної адміністрації в судове засідання 28.11.2018 не з'явилися, хоча про дату, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином, про що свідчать рекомендовані повідомлення про вручення ухвал суду.

Представник відповідача в судове засідання 28.11.2018 не з'явився, поштове повідомлення з ухвалою суду повернулось до суду неотриманим.

Відповідно до п. 1 ст. 181 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Частиною 1 статті 182 ГПК України підготовче засідання проводиться судом з повідомленням учасників справи.

Згідно з п. 1 та п. 3 ч. 2 ст. 183 ГПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках визначених частиною другою статті 202 цього Кодексу та в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні, зокрема у разі першої неявки в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

У разі відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви підготовче засідання продовжується зі стадії, на якій засідання було відкладене або у ньому була оголошена перерва (ч. 7 ст. 183 ГПК України).

Крім того судом враховано, що завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов'язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави.

Пунктом 6 ст. 4 ГПК України встановлено, що жодна особа не може бути позбавлена права на участь у розгляді своєї справи у визначеному законом порядку.

Враховуючи наведені вище правові норми, суд дійшов висновку про необхідність відкладення розгляду справи з метою надання можливості сторонам скористатися процесуальними правами визначеними ст.ст 42, 46 ГПК України.

Відповідно до ст. 90 ГПК України учасник справи має право поставити в першій заяві по суті справи або у додатку до неї не більше десяти запитань іншому учаснику справи про обставини, що мають значення для справи. Учасник справи, якому поставлено питання іншим учасником справи, зобов'язаний надати вичерпну відповідь окремо на кожне питання по суті.

Відповіді на запитання подаються до суду учасником справи - фізичною особою, керівником або іншою посадовою особою юридичної особи у формі заяви свідка не пізніше як за п'ять днів до підготовчого засідання, а у справі, що розглядається в порядку спрощеного провадження, - за п'ять днів до першого судового засідання.

Копія такої заяви свідка у той самий строк надсилається учаснику справи, який поставив письмові запитання. Якщо поставлене запитання пов'язане з наданням доказів, що підтверджують відповідні обставини, учасник справи разом із заявою свідка надає такі докази. За наявності підстав для відмови від відповіді учасник справи повинен повідомити про відмову іншого учасника та суд у строк для надання відповіді на запитання.

Керуючись ст.ст. 90, 182, 183, 202, 232-235 Господарського процесуального кодексу України, суд-

УХВАЛИВ:

1. Відкласти розгляд справи у підготовчому засіданні на "09" січня 2019 р. на 16:00 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Рівненської області за адресою: Набережна, 26А, м. Рівне, зал судових засідань № 13.

2. Зобов'язати Позивача надати суду відповіді на питання поставлені третьою особою ОСОБА_4 у поясненнях на позовну заяву, копії відповідей направити сторонам у справі, докази направлення надати суду.

3. Суд звертає увагу сторін що подання доказів у справі здійснюється відповідно до ст. 80 ГПК України .

4. Попередити сторони, що за невиконання вимог господарського суду передбачена відповідальність у відповідності з ст. 135 Господарського процесуального кодексу України.

5. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://rv.arbitr.gov.ua.

Суддя Марач В.В.

Дата ухвалення рішення28.11.2018
Оприлюднено29.11.2018
Номер документу78181770
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —918/551/18

Ухвала від 16.04.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 01.04.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 21.01.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Стратієнко Л.В.

Ухвала від 27.12.2018

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 20.12.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Стратієнко Л.В.

Постанова від 28.11.2018

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Олексюк Г.Є.

Ухвала від 12.12.2018

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 28.11.2018

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 06.11.2018

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 31.10.2018

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні