Ухвала
від 29.11.2018 по справі 2-1008/10
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №2-1008/10

пр.№ 6/464/200/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29.11.2018 року

Сихівський районний суд м. Львова

в складі: головуючої - судді Бойко О.М.

секретар судового засідання Кравс С.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Львові подання головного державного виконавця Сихівського відділу державної виконавчої служби м.Львова Головного територіального управління юстиції у Львівській області про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_1 без вилучення паспортного документа, -

в с т а н о в и в :

головний державний виконавець Сихівського відділу державної виконавчої служби м.Львів Головного територіального управління юстиції у Львівській області ОСОБА_2 звернувся до суду з поданням, погодженим з начальником Сихівського відділу державної виконавчої служби м.Львова Головного територіального управління юстиції у Львівській області, в якому просить тимчасово обмежити ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України без вилучення паспортного документа до виконання зобов'язань покладених на нього постановою про стягнення виконавчого збору № 55483790 від 13.02.2018 про стягнення з ОСОБА_1 на користь держави 16 533, 49 грн. виконавчого збору.

В обгрунтування подання покликається на те, що на виконанні у Сихівського відділу державної виконавчої служби м.Львова Головного територіального управління юстиції у Львівській області перебуває виконавче провадження № 55800002 з виконання постанови № 55483790 винесеної 13.02.2018 року про стягнення з ОСОБА_1 на користь держави 16 533, 49 грн. виконавчого збору. В добровільному порядку постанова боржником не виконується. Наявність в особи невиконаних зобов'язань, покладених на неї судовим рішенням або рішенням інших органів (посадових осіб), що підлягає примусовому виконанню в порядку, встановленому законом є підставою для обмеження її у праві виїзду за межі України. Просить подання задоволити.

Державний виконавець в судове засідання не з'явився.

Дослідивши матеріали подання, суд приходить до висновку, що таке не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Положенням ст.6 Закону України Про порядок виїзду з України та в'їзду в Україну громадян України встановлено, що громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон, зокрема у випадках, якщо він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням або рішенням інших органів (посадових осіб), що підлягає примусовому виконанню в порядку, встановленому законом,- до виконання зобов'язань або сплати заборгованості зі сплати аліментів.

Згідно ч.1 ст.18 Закону України Про виконавче провадження державний виконавець зобов'язаний вживати передбачених цим Законом заходів щодо примусового виконання рішень, неупереджено, ефективно, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії . У разі ухилення боржника від виконання зобов'язань, покладених на нього рішенням, звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника - фізичної особи чи керівника боржника - юридичної особи за межі України до виконання зобов'язань за рішенням або погашення заборгованості за рішеннями про стягнення періодичних платежів (п.19 ч.3 ст. 18 Закону України Про виконавче провадження ).

Таким чином, підставою для обмеження особи у праві виїзду за кордон є сукупність двох умов: наявність у особи невиконаних зобов'язань, покладених на неї рішенням суду або органу (посадової особи), а також факт її ухилення від виконання таких зобов'язань.

Судом встановлено, що на виконанні у Сихівського відділу державної виконавчої служби м.Львова Головного територіального управління юстиції у Львівській області перебуває виконавче провадження № 55800002 з виконання постанови № 55483790 виданої 13.02.2018 року про стягнення з ОСОБА_1 на користь держави 16 533, 49 грн. виконавчого збору. Станом на даний час боржником постанова не виконана.

Відповідно до ст. 441 ЦПК України тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України може бути застосоване судом як захід забезпечення виконання судового рішення. Тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України застосовується в порядку, визначеному цим Кодексом для забезпечення позову, із особливостями, визначеними цією статтею. Суд може постановити ухвалу про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України фізичної особи, яка є боржником за невиконаним нею судовим рішенням, на строк до повного виконання такого судового рішення. Ухвала про тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України може бути постановлена за поданням державного або приватного виконавця, яким відкрито відповідне виконавче провадження. Суд негайно розглядає таке подання без повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного (приватного) виконавця.

Однак, всупереч зазначеній нормі законодавства головний державний виконавець Сихівського відділу державної виконавчої служби м.Львів Головного територіального управління юстиції у Львівській області ОСОБА_2 на розгляд даного подання не з'явився та не довів, обставин щодо ухилення ОСОБА_1 від виконання такого зобов'язання, а доданих до подання матеріалів для прийняття рішення про тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон є недостатньо.

З огляду на вказані обставини, суд приходить до висновку, що в задоволенні подання слід відмовити.

Керуючись ст.441 ЦПК України, ст. 18 Законом України Про виконавче провадження , ст.6 Закону України Про порядок виїзду з України та в'їзду в Україну громадян України суд, -

у х в а л и в :

в задоволенні подання головного державного виконавця Сихівського відділу державної виконавчої служби м.Львова Головного територіального управління юстиції у Львівській області про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_1 без вилучення паспортного документа - відмовити.

Апеляційна скарга на ухвалу може бути подана до Львівського апеляційного суду через Сихівський районний суд м.Львова протягом 15 днів з дня її проголошення.

Головуюча:

СудСихівський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення29.11.2018
Оприлюднено30.11.2018
Номер документу78192803
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1008/10

Рішення від 04.06.2010

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Бондаренко В. М.

Ухвала від 26.06.2019

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Зубчук І. В.

Ухвала від 24.04.2019

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Рудаков І. П.

Ухвала від 29.11.2018

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Бойко О. М.

Рішення від 14.09.2010

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Ігнатова Г. В.

Ухвала від 09.09.2010

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Ігнатова Г. В.

Ухвала від 31.08.2010

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Ігнатова Г. В.

Рішення від 08.11.2010

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Підберезний Г. А.

Ухвала від 16.03.2018

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Рудаков І. П.

Рішення від 25.10.2010

Цивільне

Великобурлуцький районний суд Харківської області

Риков М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні