Ухвала
від 24.04.2019 по справі 2-1008/10
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №2-1008/10

пр № 6/464/134/19

У Х В А Л А

25 квітня 2019 року м.Львів

Сихівський районний суд м. Львова

в складі головуючого судді Рудакова І. П.,

за участю секретаря судових засідань Захарчук О. Ю.,

справа № 2-1008/10,

учасники справи:

стягувач Відкрите акціонерне товариство «Державний ощадний банк України» в особі філії Кам`янко-Бузького відділення № 6327 ВАТ «Ощадбанк»,

боржник ОСОБА_1 не повідомлявся,

державний виконавець Сихівський відділ державної виконавчої служби міста Львів Головного територіального управління юстиції у Львівській області Лесик В. Р. не з`явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Львові справу за поданням державного виконавця Сихівський відділ державної виконавчої служби міста Львів Головного територіального управління юстиції у Львівській області Лесик В. Р. про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника ОСОБА_1 без вилучення паспортного документа боржника,

за участю представників учасників справи: представник стягувача не повідомлявся,

в с т а н о в и в:

державний виконавець звернувся до суд із поданням про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника ОСОБА_1 без вилучення паспортного документа у виконавчому провадження з примусового виконання виконавчого листа № 2-1008/10 виданого 13 квітня 2018 року Сихівським районним судом м. Львова про стягнення з боржника на користь стягувача заборгованість за кредитним договором у розмірі 21004.62 дол. США, що в гривневому еквіваленті становить 168062,17 грн.

В обґрунтування подання покликається на те, що на примусовому виконанні знаходиться виконавче провадження з примусового виконання вищевказаного виконавчого документа. Заборгованість не сплачена, а відтак рішення суду не виконано. Крім цього, покликається що винесено постанову про відкриття виконавчого провадження за вищезгаданими виконавчим листом, здійснювались виклики боржника, однак такий не з`явився, вихід державного виконавця за місцем проживання боржника, однак місце проживання такого не відоме та за адресою вказаною у виконавчому документів виписаний та числиться за адресою АДРЕСА_1 ; винесено постанову про розшук та арешт майна боржника, однак такого не встановлено, накладено арешт на кошти боржника, однак таких не виявлено та постанову повернуто без виконання. Просить подання задовольнити, оскільки наявні невиконанні зобов`язання, покладені на нього судовим рішенням.

У судове засідання учасники справи не повідомлялись, державний виконавець не з`явився, хоча належним чином повідомлявся про місце, дату та час цього засідання (телефонограмою), а тому суд вважає за можливе провести засідання у їх відсутності у відповідності до ч.4 ст. 441 ЦПК України.

На підставіч.2ст. 247 Цивільного процесуального кодексу Українифіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису не здійснювалось.

Вивчивши матеріали подання та перевіривши їх доказами, суд прийшов наступного.

Суд установив, на виконанні Сихівського відділу державної виконавчої служби міста Львова Головного територіального управління юстиції у Львівській області перебуває виконавче провадження ВП № 562687350, з примусового виконання виконавчого листа № 2-1008/10, виданого 13 квітня 2018 року Сихівським районним судом м. Львова про стягнення з ОСОБА_1 на користь Відкрите акціонерне товариство «Державний ощадний банк України» в особі філії Кам`янко-Бузького відділення № 6327 ВАТ «Ощадбанк» заборгованість за кредитним договором у розмірі 21004,62 дол. США, що в гривневому еквіваленті становить 168062,17 грн. Дані обставини підтверджено копією дубліката виконавчого листа та постановою про відкриття виконавчого провадження від 03.05.2018.

Відповідно до ч. 1ст. 441 ЦПК Українитимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України може бути застосоване судом як захід забезпечення виконання судового рішення або рішення інших органів (посадових осіб), що підлягає примусовому виконанню в порядку, встановленому законом.

Згідно ч. 3ст. 441 ЦПК Українисуд може постановити ухвалу про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України фізичної особи, яка є боржником за невиконаним нею судовим рішенням або рішенням інших органів (посадових осіб), якщо така особа ухиляється від виконання зобов`язань, покладених на неї відповідним рішенням, на строк до виконання зобов`язань за рішенням, що виконується у виконавчому провадженні.

Відповідно до п. 5 ч. 1, ч. 2ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду і в`їзду в Україну громадян України», громадянинові який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено увиїзді за кордон у випадках, якщо він ухиляється від виконання зобов`язань, покладених на нього судовим рішенням, - до виконання зобов`язань. При цьому паспорт може бути тимчасово затримано чи вилучено у випадках, передбачених пунктами 1-9 частини першої цієї статті, або в разі використання паспорта для вчинення злочину, або виявлення у ньому підробки, а також у випадках припинення громадянства України. Тимчасове затримання або вилучення паспорта у таких випадках здійснюється судом, органами прокуратури, внутрішніх справ, служби безпеки, Державної прикордонної служби України, військовими комісаріатами та консульською службою України.

Відповідно дост. 18 Закону України «Про виконавче провадження»виконавець зобов`язаний вживати передбачених цим Законом заходів щодо примусового виконання рішень, неупереджено, ефективно, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії.

Подання держаного виконавця повинно бути обґрунтованим, тобто містити зазначення обставин, що підтверджують необхідність обмежити право особи на виїзд за межі України. Під час розгляду заяви про тимчасове обмеження боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи у праві виїзду за межі України відповідно дост. 441 ЦПК Українидоказуванню підлягають факти ухилення боржника від виконання рішення суду, можливість виїзду за межі України з метою ухилення від виконання рішення суду, вжиття державним виконавцем заходів примусового виконання рішення суду відповідно розділамVII,VIII,IX Закону України «Про виконавче провадження».

Виходячи із наведеного, обов`язковою підставою для тимчасового обмеження у праві виїзду громадянина України за межі України, є ухилення його від виконання зобов`язань, покладених на нього судовим рішенням, рішенням іншого органу (посадових осіб), - до виконання зобов`язань, якепідлягає доведенню.

За таких обставин, до суду не надано переконливих доказів на підтвердження обізнаності боржника з приводу відкриття виконавчого провадження та можливості добровільного виконання рішення, відтак відсутні підстави вважати, що боржник ухиляється від виконання рішення суду.

Разом із тим, державним виконавцем не здійснено усіх заходів, необхідних для своєчасного і в повному обсязі виконання рішення та суду не подано відомостей про повідомлення боржника, щодо направлення до суду подання про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду, що суперечить вимогам Інструкції з організації примусового виконання рішень, затвердженоїнаказом Міністерстваюстиції Українивід 02.04.2012р.№512/5 ( із наступними змінами і доповненнями).

На підставі наведеного, суд приходить висновку про відсутність підстав для задоволення подання про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_1 , а відтак у такому слід відмовити.

Керуючись ст. ст. 258-261, 353, 354, 438 Цивільного процесуального кодексу України, суд

п о с т а н о в и в:

у поданні державного виконавця Сихівський відділ державної виконавчої служби міста Львів Головного територіального управління юстиції у Львівській області Лесик В. Р. про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника ОСОБА_1 без вилучення паспортного документа боржника у справі № 2-1008/10 відмовити повністю.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до Львівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала підписана суддею 25 квітня 2019 року.

Суддя І. П. Рудаков

СудСихівський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення24.04.2019
Оприлюднено15.09.2022
Номер документу81450672
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —2-1008/10

Рішення від 04.06.2010

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Бондаренко В. М.

Ухвала від 26.06.2019

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Зубчук І. В.

Ухвала від 24.04.2019

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Рудаков І. П.

Ухвала від 29.11.2018

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Бойко О. М.

Рішення від 14.09.2010

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Ігнатова Г. В.

Ухвала від 09.09.2010

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Ігнатова Г. В.

Ухвала від 31.08.2010

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Ігнатова Г. В.

Рішення від 08.11.2010

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Підберезний Г. А.

Ухвала від 16.03.2018

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Рудаков І. П.

Рішення від 25.10.2010

Цивільне

Великобурлуцький районний суд Харківської області

Риков М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні