Ухвала
від 21.11.2018 по справі 202/7292/18
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/7292/18

Провадження № 1-кс/202/8275/2018

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

21 листопада 2018 року м. Дніпро

слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку), -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018040000000997, відомості про яке до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 15.11.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 232 КК України.

19 листопада 2018 року до Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку).

Дане клопотання, згідно з протоколом автоматичного визначення слідчого судді, було передано слідчому судді 19 листопада 2018 року.

Згідно зматеріалами клопотання, не встановлені слідством службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у період з січня 2018 року по теперішній час, умисно, без згоди власника розголошують третім особам комерційну таємницю ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса АДРЕСА_1 ), яка стала їм відома у зв`язку з службовою діяльністю на вказаному підприємстві.

В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » через мережу Інтернет, використовуючи поштову скриньку ІНФОРМАЦІЯ_2 за грошову винагороду здійснюють передачу представникам конкуруючих підприємств комерційної інформації щодо реалізації продукції через магазини торгівельної мережі, до якої вони мають доступ, що завдало істотної шкоди ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що виразилося у зменшенні об`єму продажі та відтоку поставників товару.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що враховуючи те, що фактичні данні, отримані від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », яка є власником поштового сервісу « ІНФОРМАЦІЯ_2 », можуть бути важливими речовими доказами під час досудового розслідування та дозволять встановити особу яка в теперішній час користується електронною адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2 та причетна до скоєння даного кримінального правопорушення, виникла необхідність у отриманні інформації стосовно користувачів вказаної електронної поштової скриньки, яка знаходиться у розпорядженні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) юридична адреса: АДРЕСА_2 .

Просить розглядати клопотання без виклику осіб, у володінні яких знаходиться інформація.

На підставі ч. 2ст. 163 КПК України, вважаю за можливе розглянути клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Слідчий у судове засідання не з`явився, подав клопотання в якому просив розглянути клопотання за його відсутності, клопотання підтримав та просив задовольнити.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, дійшов до наступного висновку.

Статтею 163 ч.5 КПК Українипередбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідност.162 КПК Українидо охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать: інформація, що знаходиться у володінні засобу масової інформації або журналіста і надана їм за умови нерозголошення авторства або джерела інформації; відомості, які можуть становити лікарську таємницю; відомості, які можуть становити таємницю вчинення нотаріальних дій; конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю; відомості, які можуть становити банківську таємницю; особисте листування особи та інші записи особистого характеру; інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо; персональні дані особи, що знаходяться у її особистому володінні або в базі персональних даних, яка знаходиться у володільця персональних даних; державна таємниця.

Відповідно до ч. 6ст. 163 КПК Українислідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини,які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи викладене слідчий суддя дійшов висновку, про наявність достатніх підстав вважати, що в результаті надання доступу до запитуваної інформації та документів, що містить охоронювану таємницю, яка знаходиться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) за адресою: АДРЕСА_2 , можуть бути отриманні докази, які як самостійно, так і в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення для з`ясування всіх обставин вчинення кримінального правопорушення.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 110, 131, 132, 159-166, 309, 369-372, 395 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку) задовольнити.

Зобов`язатиуповноважених осібТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »(ЄДРПОУ НОМЕР_2 )надати (забезпечити)слідчому в ОВС СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , іншим слідчим - членам слідчої групи у даному кримінальному проваджені, або співробітникаморгану досудовогорозслідування,визначених слідчимвідповідним дорученнямпро проведенняслідчих (розшукових)дій впорядку ст.ст.40,41Кримінального процесуальногокодексу України,тимчасовий доступ до інформації та оригіналів документів з можливістю вилучення (виїмки) їх копій, в тому числі на лазерних дисках для оптичних систем зчитування, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) за адресою: АДРЕСА_2 , а саме документів та інформації стосовно користувачів електронної поштової скриньки ІНФОРМАЦІЯ_2 із зазначенням анкетних даних при реєстрації (мобільного телефону), ІР-адрес (з зазначенням точного часу: день, місяць, рік, година, хвилина, секунда), які було задіяно при використанні поштової скриньки (з моменту створення та по теперішній час), а також іншу наявну інформацію.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Визначити строк виконання ухвали до 19 грудня 2018 року.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.11.2018
Оприлюднено01.03.2023

Судовий реєстр по справі —202/7292/18

Ухвала від 24.01.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 26.12.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 26.12.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 06.12.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 06.12.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 06.12.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 06.12.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 06.12.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 21.11.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні