Ухвала
від 04.12.2018 по справі 308/6918/16-к
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/6918/16-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04 грудня 2018 року м. Ужгород

Слідчий суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання прокурора Ужгородської місцевої прокуратури юриста 1 класу ОСОБА_3 , про надання дозволу на затримання підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні кримінальних правопорушень,передбачених ч.5ст.191, ч.1ст.200,ч.1ст.361,ч.1ст.362ч.1ст.209 КК України у кримінальному провадженні № 12016070030001911 з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою,-

ВСТАНОВИВ:

Прокурор Ужгородської місцевої прокуратури юрист 1 класу ОСОБА_3 , звернувся до слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області з клопотання про надання дозволу на затримання підозрюваного ОСОБА_4 , з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

В обґрунтування поданого клопотання слідчий зазначає, що досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , перебуваючи на посаді головного бухгалтера ДП «Закарпатський ЕТЦ» відповідно до наказу (розпорядження) №11 від 29.02.2012, будучи службовою особою вказаного підприємства, перебуваючи на посаді, пов`язаній з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, зокрема виконуючи наступні функціональні обов`язки, передбачені посадовою інструкцією головного бухгалтера, затвердженою 02 січня 2013 року начальником ДП «Закарпатський ЕТЦ»: п. 3.2. - забезпечувати ведення бухгалтерського обліку з дотриманням єдиних методологічних засад, установлених Законом України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», з урахуванням особливостей діяльності підприємства і технології оброблення даних, п. 3.5. - здійснювати контроль за дотриманням порядку оформлення первинних документів, відображенням на рахунках бухгалтерського обліку всіх господарських операцій, дотриманням технології обробки бухгалтерської інформації і порядком документообігу, п. 3.9. - за погодженням із керівником підприємства забезпечувати перерахування податків та зборів, соціальних внесків, передбачених законодавством, проводити розрахунки з іншими кредиторами відповідно до договірних зобов`язань, п.3.10. - здійснювати контроль за веденням касових операцій, раціональним та ефективним використанням матеріальних, трудових та фінансових ресурсів, збереженням власності підприємства, п. 3.13 - вживати заходів з попередження нестач, незаконної витрати коштів і товарно-матеріальних цінностей, порушень фінансового і господарського законодавства, діючи умисно, всупереч інтересам служби, з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення, шляхом зловживання службовим становищем, заволодів грошовими коштами ДП «Закарпатський ЕТЦ» в сумі 1 285 000 гривень.

Так за період квітень-грудень 2013 року, вересень-грудень 2014 року, 2015 рік, січень-квітень 2016 року, ОСОБА_4 , перебуваючи на робочому місці за адресою: м. Ужгород, вул. Лесі Українки, 13, без відома керівників підприємства, маючи право підписувати розрахункові документи, за наявності копії файлів цифрових підписів І - директора, II - головного бухгалтера та III - печатки установи, по системі віддаленого доступу «Клієнт- банк» на підставі договору № 03-3/2-10818-11КЛ про впровадження та використання дистанційного обслуговування «Клієнт банк» від 26.12.2011, укладеного між ПАТ «Комерційний інвестиційний банк» та ДП «Закарпатський ЕТЦ Держпраці», без передбачених законом підстав здійснив 110 операцій по перерахунку грошових коштів за загальну суму 1 285 000 гривень в якості авансу податку на додану вартість із вироблених в Україні товарів з рахунку № НОМЕР_1 відкритому ДП «Закарпатський ЕТЦ Держпраці» в ПАТ «Комерційний інвестиційний банк» на рахунок № НОМЕР_2 , відкритому в ПАТ КБ «Приват Банк», що належить його батьку - ФОП ОСОБА_5 .

При цьому жодних правових відносин між ДП «Закарпатський ЕТЦ Держпраці» та ФОП ОСОБА_5 , які могли би бути підставою для перерахування вищезазначених коштів, та відповідних первинних документів (укладеного договору, накладних, рахунків, актів виконаних робіт щодо надання послуг, робіт, тощо) за результатами досудового розслідування не встановлено.

В подальшому, ОСОБА_4 , маючи доступ до рахунку № НОМЕР_2 , відкритому в ПАТ КБ «Приват Банк» на ім`я ОСОБА_5 , заволодів вказаними грошовими коштами, шляхом їх зняття з відповідного банківського рахунку.

В результаті вказаних операцій з перерахування грошових коштів грошових коштів ОСОБА_4 нанесено збитки ДП «Закарпатський ЕТЦ» в особливо великих розмірах на загальну суму 1 285 000 гривень, що підтверджується висновком судової-економічної експертизи № 17/05 від 16.06.2017.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України, а саме: заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах.

Крім цього встановлено, що ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , перебуваючи на посаді головного бухгалтера ДП «Закарпатський ЕТЦ» відповідно до наказу (розпорядження) №11 від 29.02.2012, будучи службовою особою вказаного підприємства, з метою заволодіння грошовими коштами належними ДП «Закарпатський ЕТЦ», за місцем своєї роботи за адресою м. Ужгород, вул. Лесі Українки, 13, використовуючи логін та пароль входу колишнього головного бухгалтера ДП «Закарпатський ЕТЦ», ОСОБА_6 , яка була на той час вже звільнена з підприємства, через систему Клієнт-банк до поточного рахунку ДП «Закарпатський ЕТЦ» № НОМЕР_1 відкритому ДП «Закарпатський ЕТЦ» в ПАТ «Комерційний інвестиційний банк», в період 18.04.2013 по 01.04.2015, без дозволу та відому колишнього директора ОСОБА_7 за наявностікопії файлівцифрових підписівголовного бухгалтерата печаткиустанови у системі Клієнт-банк створив 40 документів на переказ готівки, після чого реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на незаконне привласнення грошових коштів належних ДП «Закарпатський ЕТЦ» діючи умисно, здійснив несанкціоновану зміну інформації, що оформлювалась у системі Клієнт-банк, а саме: змінив суму платежу, отримувача та його розрахунковий рахунок.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 361 КК України, а саме: несанкціоновані зміна інформації, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп`ютерах), автоматизованих системах чи комп`ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації.

Крім цього, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , перебуваючи на посаді головного бухгалтера ДП «Закарпатський ЕТЦ» відповідно до наказу (розпорядження) №11 від 29.02.2012, будучи службовою особою вказаного підприємства, з метою заволодіння грошовими коштами належними ДП «Закарпатський ЕТЦ», за місцем своєї роботи за адресою м. Ужгород, вул. Лесі Українки, 13, використовуючи наданий йому логін та пароль входу через систему Клієнт-банк до поточного рахунку ДП «Закарпатський ЕТЦ» № НОМЕР_1 відкритому ДП «Закарпатський ЕТЦ» в ПАТ «Комерційний інвестиційний банк», через систему Клієнт-банк до поточного рахунку ДП «Закарпатський ЕТЦ» № НОМЕР_1 відкритому ДП «Закарпатський ЕТЦ» в ПАТ «Комерційний інвестиційний банк», в період 21.04.2015 по 08.04.2015, без дозволу та відому директора ОСОБА_8 , за наявностікопії файлівцифрових підписівІ-Директора,ІІ-й головногобухгалтера таІІІ-ій печаткиустанови у системі Клієнт-банк створив 70 документів на переказ готівки, після чого реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на незаконне привласнення грошових коштів належних ДП «Закарпатський ЕТЦ» діючи умисно, здійснив несанкціоновану зміну інформації, що оформлювалась у системі Клієнт-банк, а саме: змінив суму платежу, отримувача та його розрахунковий рахунок.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 362 КК України, а саме: несанкціоновані зміна інформації, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп`ютерах), автоматизованих системах чи комп`ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї.

Окрім цього, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,перебуваючи напосаді головногобухгалтера ДП«Закарпатський ЕТЦ»відповідно донаказу (розпорядження)№11від 29.02.2012,будучи службовоюособою вказаногопідприємства,з метоюзаволодіння грошовимикоштами належнимиДП «ЗакарпатськийЕТЦ»,за місцемсвоєї роботиза адресоюм.Ужгород,вул.Лесі Українки,13,маючи доступчерез системуКлієнт-банкдо поточногорахунку ДП«Закарпатський ЕТЦ»№ НОМЕР_1 відкритому ДП«Закарпатський ЕТЦ»в ПАТ«Комерційний інвестиційнийбанк» бездозволу тавідому керівництвапідприємства задопомогою комп`ютеравикористовуючи електроннийключ колишньогоголовного бухгалтераДП «ЗакарпатськийЕТЦ» (в період 18.04.2013 по 01.04.2015), ОСОБА_6 , яка була на той час вже звільнена з підприємства, який перебував у його користуванні, а в подальшому в період часу з 21.04.2015 по 08.04.2016 використовуючи наданий йому електронний ключ ввійшов в систему Клієнт-банк, створив 110 підроблених документів на переказ, зазначивши платником ДП «Закарпатський ЕТЦ», код ЄДРПОУ 38015558 та його розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 відкритому ДП «Закарпатський ЕТЦ» в ПАТ «Комерційний інвестиційний банк», отримувачем ФОП ОСОБА_5 код НОМЕР_3 та його розрахунковий рахунок № НОМЕР_2 , відкритому в ПАТ КБ «Приват Банк», куди вніс неправдиві відомості щодо призначення платежу, зазначивши його як оплату в якості авансу податку на додану вартість із вироблених в Україні товарів, хоча будь-які первинні документи (укладеного договору, накладних, рахунків, актів виконаних робіт щодо надання послуг, робіт, тощо), які б свідчили про наявність правових відносин між ДП «Закарпатський ЕТЦ» та ФОП ОСОБА_5 та були б підставою для перерахування вищезазначеної суми відсутні, не поставивши до відому керівництво підприємства та не надавши йому роздруківку вказаного документу. Таким чином перерахував кошти в загальній сумі 615 000 на рахунок ФОП ОСОБА_5 та розпорядився ними на власний розсуд.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 200 КК України, а саме: незаконні дії з документами на переказ.

Крім цього, встановлено, що ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , незаконно заволодівши грошовими коштами ДП «Закарпатський ЕТЦ Держпраці» в сумі 1 285000,00 гривень внаслідок вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, а саме заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах, про що йому повідомлено про підозру 30.06.2017 у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12016070030001911 від 02.06.2016, діючи умисно, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій та передбачаючи їх наслідки, маючи доступ до рахунку № НОМЕР_2 , відкритому в ПАТ КБ «Приват Банк» на ім`я його батька ФОП ОСОБА_5 , достовірно знаючи, що вказані кошти є здобутими злочинним шляхом, з метою приховування незаконного походження таких коштів шляхом переведення їх у готівковий вигляд та подальшого їх використання, за період з квітня 2013 по червень 2016 року здійснив 331 видаткову фінансову операцію з коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, з вищевказаного банківського рахунку на загальну суму 1219 120,00 грн., а саме: 04.04.2013 на суму 1 280,00 грн., 19.04.2013 на суму 3 000,00 грн., 19.04.2013 на суму 3 000,00 грн., 19.04.2013 на суму 3 000,00 грн., 19.04.2013 на суму 4 000,00 грн., 22.04.2013 на суму 5 000,00 грн., 24.04.2013 на суму 930,00 грн., 07.05.2013 на суму 850,00 грн., 07.05.2013 на суму 3 000,00 грн., 07.05.2013 на суму 4 000,00 грн., 07.05.2013 на суму 4 000,00 грн., 07.05.2013 на суму 4 000,00 грн., 07.05.2013 на суму 4 000,00 грн., 08.05.2013 на суму 1 900,00 грн., 08.05.2013 на суму 4 000,00 грн., 08.05.2013 на суму 4 000,00 грн., 13.05.2013 на суму 800,00 грн., 14.05.2013 на суму 450,00 грн., 18.05.2013 на суму 1 000,00 грн., 18.05.2013 на суму 1 000,00 грн., 18.05.2013 на суму 4 000,00 грн., 20.05.2013 на суму 640,00 грн., 21.05.2013 на суму 2 300,00 грн., 22.05.2013 на суму 650,00 грн., 24.05.2013 на суму 1 600,00 грн., 24.05.2013 на суму 4 000,00 грн., 24.05.2013 на суму 4 000,00 грн., 05.06.2013 на суму 450,00 грн., 06.06.2013 на суму 4 000,00 грн., 06.06.2013 на суму 4 000,00 грн., 06.06.2013 на суму 4 000,00 грн., 06.06.2013 на суму 4 000,00 грн., 06.06.2013 на суму 4 000,00 грн., 06.06.2013 на суму 4 000,00 грн., 06.06.2013 на суму 4 000,00 грн., 07.06.2013 на суму 2 550,00 грн., 01.07.2013 на суму 3 800,00 грн., 01.07.2013 на суму 4 000,00 грн., 01.07.2013 на суму 4 000,00 грн., 01.07.2013 на суму 4 000,00 грн., 01.07.2013 на суму 4 000,00 грн., 03.07.2013 на суму 500,00 грн., 04.07.2013 на суму 1 000,00 грн., 04.07.2013 на суму 2 850,00 грн., 04.07.2013 на суму 4 000,00 грн., 04.07.2013 на суму 4 000,00 грн., 04.07.2013 на суму 4 000,00 грн., 04.07.2013 на суму 4 000,00 грн., 10.07.2013 на суму 650,00 грн., 10.07.2013 на суму 1 450,00 грн., 15.07.2013 на суму 1 800,00 грн., 15.07.2013 на суму 4 000,00 грн., 15.07.2013 на суму 4 000,00 грн., 15.07.2013 на суму 4 000,00 грн., 15.07.2013 на суму 4 000,00 грн., 15.07.2013 на суму 4 000,00 грн., 15.07.2013 на суму 4 000,00 грн., 15.07.2013 на суму 4 000,00 грн., 16.07.2013 на суму 1 900,00 грн., 16.07.2013 на суму 4 000,00 грн., 16.07.2013 на суму 4 000,00 грн., 02.08.2013 на суму 1 000,00 грн., 05.08.2013 на суму 3 900,00 грн., 05.08.2013 на суму 4 000,00 грн., 05.08.2013 на суму 4 000,00 грн., 05.08.2013 на суму 4 000,00 грн., 05.08.2013 на суму 4 000,00 грн., 09.08.2013 на суму 1 800,00 грн., 09.08.2013 на суму 4 000,00 грн., 09.08.2013 на суму 4 000,00 грн., 09.08.2013 на суму 4 000,00 грн., 09.08.2013 на суму 4 000,00 грн., 09.08.2013 на суму 4 000,00 грн., 09.08.2013 на суму 4 000,00 грн., 09.08.2013 на суму 4 000,00 грн., 19.08.2013 на суму 500,00 грн., 23.08.2013 на суму 2 850,00 грн., 23.08.2013 на суму 4 000,00 грн., 23.08.2013 на суму 4 000,00 грн., 23.08.2013 на суму 4 000,00 грн., 17.09.2013 на суму 750,00 грн., 19.09.2013 на суму 4 000,00 грн., 19.09.2013 на суму 4 000,00 грн., 19.09.2013 на суму 4 000,00 грн., 19.09.2013 на суму 4 000,00 грн., 19.09.2013 на суму 4 000,00 грн., 20.09.2013 на суму 2 700,00 грн., 20.09.2013 на суму 4 000,00 грн., 20.09.2013 на суму 4 000,00 грн., 20.09.2013 на суму 4 000,00 грн., 27.09.2013 на суму 500,00 грн., 02.10.2013 на суму 100,00 грн., 02.10.2013 на суму 4 000,00 грн., 02.10.2013 на суму 4 000,00 грн., 02.10.2013 на суму 4 000,00 грн., 02.10.2013 на суму 4 000,00 грн., 02.10.2013 на суму 4 000,00 грн., 02.10.2013 на суму 4 000,00 грн., 02.10.2013 на суму 8 000,00 грн., 02.10.2013 на суму 8 000,00 грн., 04.10.2013 на суму 4 500,00 грн., 04.10.2013 на суму 5 000,00 грн., 16.10.2013 на суму 1 300,00 грн., 05.11.2013 на суму 4 000,00 грн., 05.11.2013 на суму 4 000,00 грн., 05.11.2013 на суму 8 000,00 грн., 06.11.2013 на суму 1 000,00 грн., 06.11.2013 на суму 2 000,00 грн., 06.11.2013 на суму 2 700,00 грн., 06.11.2013 на суму 4 000,00 грн., 06.11.2013 на суму 4 000,00 грн., 15.11.2013 на суму 400,00 грн., 15.11.2013 на суму 4 700,00 грн., 15.11.2013 на суму 8 000,00 грн., 15.11.2013 на суму 8 000,00 грн., 12.12.2013 на суму 5 700,00 грн., 12.12.2013 на суму 8 000,00 грн., 12.12.2013 на суму 8 000,00 грн., 12.12.2013 на суму 8 000,00 грн., 13.01.2014 на суму 70,00 грн., 17.01.2014 на суму 800,00 грн., 06.03.2014 на суму 700,00 грн., 07.03.2014 на суму 50,00 грн., 04.04.2014 на суму 700,00 грн., 12.05.2014 на суму 700,00 грн., 02.06.2014 на суму 700,00 грн., 16.06.2014 на суму 300,00 грн., 07.07.2014 на суму 400,00 грн., 28.07.2014 на суму 900,00 грн., 06.08.2014 на суму 100,00 грн., 06.08.2014 на суму 500,00 грн., 08.09.2014 на суму 700,00 грн., 26.09.2014 на суму 2 000,00 грн., 26.09.2014 на суму 4 000,00 грн., 26.09.2014 на суму 4 000,00 грн., 29.09.2014 на суму 1 700,00 грн., 29.09.2014 на суму 2 000,00 грн., 29.09.2014 на суму 4 000,00 грн., 29.09.2014 на суму 4 000,00 грн., 29.09.2014 на суму 8 000,00 грн., 02.10.2014 на суму 5 000,00 грн., 13.10.2014 на суму 2 000,00 грн., 13.10.2014 на суму 8 000,00 грн., 17.10.2014 на суму 850,00 грн., 18.10.2014 на суму 500,00 грн., 22.10.2014 на суму 6 000,00 грн., 26.10.2014 на суму 1 000,00 грн., 28.10.2014 на суму 400,00 грн., 30.10.2014 на суму 4 000,00 грн., 30.10.2014 на суму 4 000,00 грн., 31.10.2014 на суму 2 000,00 грн., 02.11.2014 на суму 250,00 грн., 06.11.2014 на суму 4 000,00 грн., 09.11.2014 на суму 5 900,00 грн., 21.11.2014 на суму 400,00 грн., 23.11.2014 на суму 1 000,00 грн., 23.11.2014 на суму 4 000,00 грн., 23.11.2014 на суму 4 000,00 грн., 20.12.2014 на суму 4 000,00 грн., 20.12.2014 на суму 4 000,00 грн., 24.12.2014 на суму 1 400,00 грн., 26.12.2014 на суму 4 000,00 грн., 31.12.2014 на суму 4 000,00 грн., 21.01.2015 на суму 400,00 грн., 25.01.2015 на суму 1 800,00 грн., 25.01.2015 на суму 4 000,00 грн., 25.01.2015 на суму 4 000,00 грн., 31.01.2015 на суму 4 000,00 грн., 05.02.2015 на суму 2 000,00 грн., 05.02.2015 на суму 2 000,00 грн., 12.02.2015 на суму 1 500,00 грн., 12.02.2015 на суму 4 000,00 грн., 12.02.2015 на суму 4 000,00 грн., 15.02.2015 на суму 500,00 грн., 15.02.2015 на суму 3 000,00 грн., 21.02.2015 на суму 3 850,00 грн., 26.02.2015 на суму 4 000,00 грн., 08.03.2015 на суму 50,00 грн., 08.03.2015 на суму 3 600,00 грн., 15.03.2015 на суму 500,00 грн., 24.03.2015 на суму 4 000,00 грн., 25.03.2015 на суму 2 000,00 грн., 25.03.2015 на суму 4 000,00 грн., 25.03.2015 на суму 4 000,00 грн., 29.03.2015 на суму 1 450,00 грн., 29.03.2015 на суму 8 000,00 грн., 21.04.2015 на суму 400,00 грн., 22.04.2015 на суму 4 000,00 грн., 24.04.2015 на суму 4 000,00 грн., 26.04.2015 на суму 3 000,00 грн., 26.04.2015 на суму 4 000,00 грн., 26.04.2015 на суму 4 000,00 грн., 01.05.2015 на суму 4 000,00 грн., 07.05.2015 на суму 4 000,00 грн., 08.05.2015 на суму 1 000,00 грн., 08.05.2015 на суму 4 000,00 грн., 14.05.2015 на суму 400,00 грн., 14.05.2015 на суму 4 000,00 грн., 16.05.2015 на суму 500,00 грн., 19.05.2015 на суму 4 000,00 грн., 23.05.2015 на суму 200,00 грн., 28.05.2015 на суму 4 000,00 грн., 30.05.2015 на суму 4 000,00 грн., 03.06.2015 на суму 5 750,00 грн., 04.06.2015 на суму 4 000,00 грн., 06.06.2015 на суму 1 000,00 грн., 06.06.2015 на суму 4 000,00 грн., 10.06.2015 на суму 1 200,00 грн., 10.06.2015 на суму 4 000,00 грн., 10.06.2015 на суму 4 000,00 грн., 13.06.2015 на суму 1 000,00 грн., 13.06.2015 на суму 4 000,00 грн., 18.06.2015 на суму 8 000,00 грн., 25.06.2015 на суму 1 500,00 грн., 25.06.2015 на суму 8 000,00 грн., 26.06.2015 на суму 500,00 грн., 01.07.2015 на суму 5 800,00 грн., 04.07.2015 на суму 4 600,00 грн., 09.07.2015 на суму 8 000,00 грн., 10.07.2015 на суму 2 000,00 грн., 10.07.2015 на суму 4 000,00 грн., 10.07.2015 на суму 4 000,00 грн., 15.07.2015 на суму 8 000,00 грн., 15.07.2015 на суму 10 000,00 грн., 16.07.2015 на суму 7 000,00 грн., 16.07.2015 на суму 8 000,00 грн., 18.07.2015 на суму 200,00 грн., 18.07.2015 на суму 4 000,00 грн., 04.08.2015 на суму 3 900,00 грн., 08.08.2015 на суму 1 000,00 грн., 08.08.2015 на суму 4 000,00 грн., 09.08.2015 на суму 2 500,00 грн., 09.08.2015 на суму 4 000,00 грн., 09.08.2015 на суму 4 000,00 грн., 09.08.2015 на суму 4 000,00 грн., 12.08.2015 на суму 8 000,00 грн., 15.08.2015 на суму 950,00 грн., 15.08.2015 на суму 2 000,00 грн., 15.08.2015 на суму 8 000,00 грн., 16.08.2015 на суму 1 800,00 грн., 16.08.2015 на суму 8 000,00 грн., 18.08.2015 на суму 9 000,00 грн., 21.08.2015 на суму 5 000,00 грн., 28.08.2015 на суму 1 000,00 грн., 28.08.2015 на суму 4 000,00 грн., 28.08.2015 на суму 4 000,00 грн., 29.08.2015 на суму 2 000,00 грн., 29.08.2015 на суму 4 000,00 грн., 29.08.2015 на суму 4 000,00 грн., 03.09.2015 на суму 4 000,00 грн., 03.09.2015 на суму 4 000,00 грн., 09.09.2015 на суму 11 000,00 грн., 11.09.2015 на суму 9 000,00 грн., 14.09.2015 на суму 500,00 грн., 16.09.2015 на суму 8 000,00 грн., 23.09.2015 на суму 8 000,00 грн., 24.09.2015 на суму 1 900,00 грн., 26.09.2015 на суму 8 000,00 грн., 02.10.2015 на суму 3 000,00 грн., 02.10.2015 на суму 8 000,00 грн., 05.10.2015 на суму 700,00 грн., 06.10.2015 на суму 8 000,00 грн., 10.10.2015 на суму 2 000,00 грн., 10.10.2015 на суму 8 000,00 грн., 15.10.2015 на суму 2 000,00 грн., 15.10.2015 на суму 6 000,00 грн., 16.10.2015 на суму 1 000,00 грн., 21.10.2015 на суму 8 000,00 грн., 24.10.2015 на суму 1 000,00 грн., 27.10.2015 на суму 4 000,00 грн., 27.10.2015 на суму 4 000,00 грн., 28.10.2015 на суму 900,00 грн., 30.10.2015 на суму 1 900,00 грн., 30.10.2015 на суму 8 000,00 грн., 15.11.2015 на суму 1 500,00 грн., 18.11.2015 на суму 4 000,00 грн., 18.11.2015 на суму 4 000,00 грн., 20.11.2015 на суму 2 000,00 грн., 20.11.2015 на суму 8 000,00 грн., 28.11.2015 на суму 10 000,00 грн., 04.12.2015 на суму 1 000,00 грн., 04.12.2015 на суму 8 000,00 грн., 08.12.2015 на суму 2 000,00 грн., 08.12.2015 на суму 8 000,00 грн., 09.12.2015 на суму 2 000,00 грн., 09.12.2015 на суму 8 000,00 грн., 10.12.2015 на суму 2 000,00 грн., 10.12.2015 на суму 8 000,00 грн., 12.12.2015 на суму 1 000,00 грн., 12.12.2015 на суму 4 000,00 грн., 12.12.2015 на суму 4 000,00 грн., 16.12.2015 на суму 1 400,00 грн., 16.12.2015 на суму 3 000,00 грн., 16.12.2015 на суму 8 000,00 грн., 17.12.2015 на суму 700,00 грн., 17.12.2015 на суму 7 000,00 грн., 23.12.2015 на суму 8 000,00 грн., 29.12.2015 на суму 2 000,00 грн., 29.12.2015 на суму 8 000,00 грн., 29.12.2015 на суму 8 000,00 грн., 16.01.2016 на суму 1 000,00 грн., 16.01.2016 на суму 8 000,00 грн., 26.01.2016 на суму 4 000,00 грн., 26.01.2016 на суму 4 000,00 грн., 30.01.2016 на суму 6 000,00 грн., 30.01.2016 на суму 8 000,00 грн., 05.02.2016 на суму 1 000,00 грн., 10.02.2016 на суму 3 000,00 грн., 10.02.2016 на суму 8 000,00 грн., 10.02.2016 на суму 8 000,00 грн., 13.02.2016 на суму 8 000,00 грн., 18.02.2016 на суму 2 000,00 грн., 20.02.2016 на суму 10 000,00 грн., 01.03.2016 на суму 8 000,00 грн., 05.03.2016 на суму 2 000,00 грн., 05.03.2016 на суму 8 000,00 грн., 12.03.2016 на суму 4 000,00 грн., 12.03.2016 на суму 5 000,00 грн., 18.03.2016 на суму 1 000,00 грн., 20.03.2016 на суму 9 000,00 грн., 27.03.2016 на суму 1 000,00 грн., 27.03.2016 на суму 8 000,00 грн., 30.03.2016 на суму 7 000,00 грн., 31.03.2016 на суму 800,00 грн., 07.04.2016 на суму 1 700,00 грн., 09.04.2016 на суму 2 000,00 грн., 09.04.2016 на суму 2 000,00 грн., 09.04.2016 на суму 2 000,00 грн., 09.04.2016 на суму 2 000,00 грн., 09.04.2016 на суму 2 000,00 грн., 11.05.2016 на суму 500,00 грн., а також здійснив 138 правочинів з коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, щодо придбання товарів, робіт та послуг на загальну суму 67688,40 грн., а саме: 10.04.2013 на суму 16,89 грн., 22.04.2013 на суму 211,62 грн., 23.04.2013 на суму 344,70 грн., 07.05.2013 на суму 299,90 грн., 15.05.2013 на суму 22,92 грн., 17.05.2013 на суму 44,93 грн., 21.05.2013 на суму 8,00 грн., 21.05.2013 на суму 299,98 грн., 28.05.2013 на суму 349,99 грн., 11.07.2013 на суму 170,93 грн., 22.08.2013 на суму 299,98 грн., 04.04.2014 на суму 32,07 грн., 15.05.2014 на суму 50,00 грн., 16.06.2014 на суму 61,90 грн., 17.06.2014 на суму 94,98 грн., 17.06.2014 на суму 189,96 грн., 18.06.2014 на суму 147,31 грн., 08.07.2014 на суму 347,46 грн., 28.07.2014 на суму 401,65 грн., 29.07.2014 на суму 189,96 грн., 08.08.2014 на суму 146,95 грн., 08.09.2014 на суму 27,00 грн., 13.10.2014 на суму 271,59 грн., 14.10.2014 на суму 255,87 грн., 14.10.2014 на суму 424,75 грн., 17.10.2014 на суму 424,75 грн., 26.10.2014 на суму 56,48 грн., 26.10.2014 на суму 680,05 грн., 28.10.2014 на суму 54,75 грн., 28.10.2014 на суму 178,00 грн., 28.10.2014 на суму 339,86 грн., 31.10.2014 на суму 201,00 грн., 05.11.2014 на суму 199,88 грн., 26.11.2014 на суму 415,03 грн., 28.11.2014 на суму 399,92 грн., 03.12.2014 на суму 216,88 грн., 23.12.2014 на суму 495,35 грн., 23.12.2014 на суму 554,71 грн., 28.12.2014 на суму 664,91 грн., 06.01.2015 на суму 62,85 грн., 06.01.2015 на суму 1 031,95 грн., 08.01.2015 на суму 257,98 грн., 18.01.2015 на суму 294,88 грн., 27.01.2015 на суму 750,01 грн., 31.01.2015 на суму 101,98 грн., 03.02.2015 на суму 230,00 грн., 03.02.2015 на суму 600,00 грн., 07.02.2015 на суму 468,26 грн., 12.02.2015 на суму 440,04 грн., 17.02.2015 на суму 519,00 грн., 17.02.2015 на суму 900,00 грн., 22.02.2015 на суму 165,66 грн., 24.02.2015 на суму 999,91 грн., 26.02.2015 на суму 904,75 грн., 08.03.2015 на суму 420,38 грн., 10.03.2015 на суму 880,02 грн., 17.03.2015 на суму 299,88 грн., 27.03.2015 на суму 916,32 грн., 29.03.2015 на суму 283,05 грн., 04.04.2015 на суму 870,00 грн., 21.04.2015 на суму 395,00 грн., 24.04.2015 на суму 800,00 грн., 01.05.2015 на суму 980,00 грн., 11.05.2015 на суму 796,00 грн., 15.05.2015 на суму 500,00 грн., 21.05.2015 на суму 600,00 грн., 24.05.2015 на суму 225,60 грн., 28.05.2015 на суму 809,79 грн., 30.05.2015 на суму 599,70 грн., 31.05.2015 на суму 131,43 грн., 31.05.2015 на суму 212,00 грн., 03.06.2015 на суму 266,60 грн., 06.06.2015 на суму 800,00 грн., 10.06.2015 на суму 744,83 грн., 18.06.2015 на суму 699,85 грн., 20.06.2015 на суму 170,20 грн., 27.06.2015 на суму 899,95 грн., 05.07.2015 на суму 320,00 грн., 09.07.2015 на суму 909,72 грн., 12.07.2015 на суму 800,00 грн., 14.07.2015 на суму 149,78 грн., 15.07.2015 на суму 630,73 грн., 16.07.2015 на суму 196,05 грн., 17.07.2015 на суму 930,00 грн., 18.07.2015 на суму 233,67 грн., 21.07.2015 на суму 85,00 грн., 21.07.2015 на суму 452,00 грн., 21.07.2015 на суму 800,00 грн., 05.08.2015 на суму 969,16 грн., 11.08.2015 на суму 350,17 грн., 11.08.2015 на суму 900,00 грн., 19.08.2015 на суму 891,24 грн., 25.08.2015 на суму 140,00 грн., 28.08.2015 на суму 400,03 грн., 03.09.2015 на суму 200,00 грн., 03.09.2015 на суму 260,03 грн., 04.09.2015 на суму 740,00 грн., 09.09.2015 на суму 619,00 грн., 15.09.2015 на суму 865,00 грн., 20.09.2015 на суму 540,00 грн., 22.09.2015 на суму 963,37 грн., 26.09.2015 на суму 859,87 грн., 09.10.2015 на суму 860,05 грн., 12.10.2015 на суму 720,43 грн., 20.10.2015 на суму 850,84 грн., 21.10.2015 на суму 810,00 грн., 22.10.2015 на суму 300,13 грн., 24.10.2015 на суму 207,00 грн., 28.10.2015 на суму 1 000,07 грн., 19.11.2015 на суму 762,92 грн., 27.11.2015 на суму 810,32 грн., 04.12.2015 на суму 807,56 грн., 14.12.2015 на суму 731,91 грн., 25.12.2015 на суму 798,00 грн., 29.12.2015 на суму 721,58 грн., 31.12.2015 на суму 934,24 грн., 05.01.2016 на суму 802,45 грн., 09.01.2016 на суму 350,55 грн., 20.01.2016 на суму 755,16 грн., 26.01.2016 на суму 750,00 грн., 03.02.2016 на суму 790,00 грн., 06.02.2016 на суму 300,00 грн., 09.02.2016 на суму 70,00 грн., 09.02.2016 на суму 630,00 грн., 13.02.2016 на суму 549,99 грн., 16.02.2016 на суму 784,95 грн., 26.02.2016 на суму 200,00 грн., 27.02.2016 на суму 808,11 грн., 02.03.2006 на суму 772,75 грн., 08.03.2016 на суму 200,00 грн., 13.03.2016 на суму 800,00 грн., 20.03.2016 на суму 958,71 грн., 30.03.2016 на суму 159,78 грн., 30.03.2016 на суму 869,99 грн., 31.03.2016 на суму 136,00 грн., 10.04.2016 на суму 958,11 грн., 11.05.2016 на суму 201,00 грн., 09.06.2016 на суму 700,25 грн. Загалом, за виключенням грошових коштів в сумі 35 200,00 грн., що були отримані ФОП ОСОБА_5 за період з квітня 2013 по червень 2016 року в якості оплати рекламних послуг, ОСОБА_4 легалізував 1251 608,40 грн., одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 209 КК України, а саме: вчинення фінансової операції та правочину з грошовими коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів.

За сукупністюзлочинів ОСОБА_4 підозрюється увчиненні кримінальнихправопорушень,передбачених ч. 5 ст. 191, ч.1ст.200,ч.1ст.361,ч.1ст.362ч.1ст.209 КК України.

Наявність обґрунтованої підозри у вчиненні ОСОБА_4 інкримінованих йому кримінальних правопорушень підтверджується зібраними у кримінальному провадженні доказами: рапортом начальника УЗЕ ОСОБА_9 , матеріалами проведеної ревізії від 14.06.2016, протоколом тимчасового доступу до речей і документів від 09.08.2016, висновком судово-економічної експертизи, протоколом допиту свідка ОСОБА_7 , протоколом допиту свідка ОСОБА_8 , протоколом допиту свідка ОСОБА_5 протоколом допиту свідка ОСОБА_10 , протоколом допиту свідка ОСОБА_11 , протоколом допиту свідка ОСОБА_12 , рапортом заступника начальника УЗЕ ОСОБА_13 від 30.06.2017, копією акту позапланової ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності ДП «Закарпатський ЕТЦ Держпраці» №07-04/11 від 14.06.2016, копією висновку судово-економічної експертизи № 17/05 від 16.06.2017, протоколом допиту свідка ОСОБА_5 , копією дослідження ГУ ДФС у Закарпатській області за №28/16-00-08/3002101656 від 10.08.2017.

Крім того, згідно відповіді з Закарпатської ДФС ОСОБА_4 , перетнув державний кордон України 17.04.2016 року через митний пост «Косино».

04.12.2018 відносно ОСОБА_4 подано клопотання до Ужгородського міськрайонного суду про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Враховуючи те, що ОСОБА_4 на даний час ніде не працює, переховується від органів досудового розслідування, усвідомлюючи про неминучість покарання за вчинення особливо тяжкого злочину, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 12-ти років, з конфіскацією майна, знищити, сховати або спотворити будь-які із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, місце знаходження якого на даний час не відоме, незаконно впливати на свідків, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, вчинити інше кримінальне правопорушення, керуючись вимогами статей 40, 131, 132, 176 - 178, 184, ч 2 ст. 187, 188,189 КПК України, прокурор просить суд надати дозвіл на затримання підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Прокурор у судовому засідання клопотання підтримав та просив його задовольнити. Заслухавши пояснення прокурора, який підтримав заявлене клопотання, дослідивши матеріали кримінального провадження, додані до клопотання, слідчий суддя прийшов до наступного висновку.

Статтею 131 КПК Українивизначені види заходів забезпечення кримінального провадження, серед яких затримання особи. Статтею 132 КПК Українипередбачені загальні правила застосування заходів забезпечення кримінального провадження. Згідно ч.3ст. 132 КПК Українизастосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, прокурор не доведе, що:1) існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження; 2) потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, прокурора;3) може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий, прокурор звертається із клопотанням.

Отже, метою застосування заходів забезпечення кримінального провадження є досягнення дієвості цього провадження, тобто забезпечення ефективності реалізації завдань кримінального провадження, закріпленихст. 2 КПК Українита завдань окремих стадій кримінального провадження.

Згідно ч.2ст. 187 КПК Україниякщо слідчий, прокурор подав разом із клопотанням про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою клопотання про дозвіл на затримання підозрюваного, обвинуваченого з метою його приводу, слідчий суддя, суд приймає рішення згідно зістаттею 189 цього Кодексу.

Відповіднодо ч.1ст.188КПКУкраїни прокурор, слідчий за погодженням з прокурором має право звернутися з клопотанням про надання дозволу на затримання підозрюваного з метою його приводу для участі у розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

При цьому, згідно з ч. 2 ст. 188 КПК України,клопотання про дозвіл на затримання з метою приводуможе бути подане: одночасно з поданням клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або зміни іншого запобіжного заходу на тримання під вартою.

Як зазначено у ст. 189 КПК України слідчий суддя, суд не має права відмовити в розгляді клопотання про дозвіл на затримання з метою приводу підозрюваного, обвинуваченого, навіть якщо існують підстави для затримання без ухвали суду про затримання з метою приводу. Клопотання про дозвіл на затримання підозрюваного, обвинуваченого з метою приводу розглядається слідчим суддею, судом негайно після одержання цього клопотання. Розгляд клопотання здійснюється в закритому судовому засіданні за участю прокурора. Слідчий суддя, суд відмовляє у наданні дозволу на затримання підозрюваного, обвинуваченого з метою його приводу, якщо прокурор не доведе, що зазначені у клопотанні про застосування запобіжного заходу обставини вказують на наявність підстав для тримання під вартою підозрюваного, обвинуваченого, а також є достатні підстави вважати, що: 1) підозрюваний, обвинувачений переховується від органів досудового розслідування чи суду; 2) одержавши відомості про звернення слідчого, прокурора до суду із клопотанням про застосування запобіжного заходу, підозрюваний, обвинувачений до початку розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу вчинить дії, які є підставою для застосування запобіжного заходу і зазначені у статті 177 цього Кодексу.

Слідчим суддею, встановлено, що проводиться досудове розслідування кримінального провадження відомості про яке внесено до ЄРДР за №12016070030001911 від 02.06.2016, в якому ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , обґрунтовано підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 200, ч. 1 ст. 361, ч. 1 ст. 362 ч. 1 ст. 209 КК України.

30 червня 2017 року стосовно ОСОБА_4 винесено письмове повідомлення про підозру за вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, яке у відповідності до вимог статті 111, статті 132, статті 278 КПК України було вручено батьку підозрюваного ОСОБА_4 , під розписку.

27 липня 2017 року стосовно ОСОБА_4 винесено письмове повідомлення про підозру за вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 200, ч. 1 ст. 361, ч. 1 ст. 362 КК України, яке у відповідності до вимог статті 111, статті 132, статті 278 КПК України було вручено матері підозрюваного ОСОБА_4 , під розписку.

29 серпня 2017 року стосовно ОСОБА_4 винесено письмове повідомлення про підозру за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 209, КК України, яке у відповідності до вимог статті 111, статті 132, статті 278 КПК України було вручено батьку підозрюваного ОСОБА_4 , під розписку.

Згідно постанови старшого слідчого СВ Ужгородського ВП ГУНП в Закарптській області ОСОБА_14 погодженої прокурором ОСОБА_3 , від 01 серпня 2017 року було оголошено розшук підозрюваного ОСОБА_4 .

Наявність обґрунтованоїпідозри увчиненні ОСОБА_4 інкримінованих кримінальних правопорушеньпідтверджується зібранимиу кримінальномупровадженні доказами,а саме: рапортом начальника УЗЕ ОСОБА_9 , матеріалами проведеної ревізії від 14.06.2016, протоколом тимчасового доступу до речей і документів від 09.08.2016, висновком судово-економічної експертизи, протоколом допиту свідка ОСОБА_7 , протоколом допиту свідка ОСОБА_8 , протоколом допиту свідка ОСОБА_5 протоколом допиту свідка ОСОБА_10 , протоколом допиту свідка ОСОБА_11 , протоколом допиту свідка ОСОБА_12 , рапортом заступника начальника УЗЕ ОСОБА_13 від 30.06.2017, копією акту позапланової ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності ДП «Закарпатський ЕТЦ Держпраці» №07-04/11 від 14.06.2016, копією висновку судово-економічної експертизи № 17/05 від 16.06.2017, протоколом допиту свідка ОСОБА_5 , копією дослідження ГУ ДФС у Закарпатській області за №28/16-00-08/3002101656 від 10.08.2017.

Крім того, згідно відповіді з Закарпатської ДФС ОСОБА_4 , перетнув державний кордон України 17.04.2016 року через митний пост «Косино».

Одночасно з поданням клопотання про надання дозволу на затримання підозрюваного з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, прокурор звернувся до слідчого судді також і з клопотанням про застосування до ОСОБА_4 запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Вжитими під час досудового розслідування заходами встановити місце знаходження ОСОБА_4 не представилось можливим, місце знаходження його на даний час не відоме, і той факт, що ОСОБА_4 перетнув державний кордон України 17.04.2016 року через митний пост «Косино», та на даний момент не повернувся на територію України, свідчить про те, що він переховується від органу досудового розслідування, чим перешкоджає слідству з метою уникнення в подальшому кримінальної відповідальності.

За таких передумов, слідчий суддя дослідивши, матеріали клопотання, долучені до нього документи за своїм внутрішнім переконанням, яке ґрунтується на всебічному, повному й неупередженому дослідженні всіх обставин провадження, керуючись законом, оцінюючи кожний доказ, що наявний у провадженні, з точки зору належності, допустимості, достовірності, а сукупність зібраних доказів - з точки зору достатності та взаємозв`язку вважає, що наявні у провадженні докази, передбачені параграфами 3-5Глави 4 КПК України(показання, речові докази і документи та інші) свідчать про те, що у органів досудового слідства є достатньо підстав вважати, що, у даному кримінальному провадженні, наявні обставини зазначені у пунктах 1, 2 частини четвертоїстатті 189 КПК України, особа об`єктивно підозрюється у вчиненні пред`явлених кримінальних правопорушень , а ризики регламентовані ч. 1ст. 177 КПК Україниє реальними і такими, що підтверджуються наявними матеріалами, а тому клопотання про надання дозволу на затримання підозрюваного ОСОБА_4 , з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 188, 189, 190, 309, 392, 395 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання прокурора Ужгородської місцевої прокуратури юриста 1 класу ОСОБА_3 , про надання дозволу на затримання підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні кримінальних правопорушень,передбачених ч.5ст.191, ч.1ст.200,ч.1ст.361,ч.1ст.362ч.1ст.209 КК України у кримінальному провадженні № 12016070030001911 з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою задовольнити.

Надати дозвіл на затримання з метою приводу для участі у розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,громадянина України,уродженця м.Мукачево Закарпатськоїобласті,проживаючого заадресою: АДРЕСА_1 ,не одруженого,з вищоюосвітою,раніше несудимого,колишнього головногобухгалтера ДГІ«Закарпатський ЕТЦ», у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч.1ст.200,ч.1ст.361,ч.1ст.362ч.1ст.209 КК України у кримінальному провадженні № 12016070030001911.

Ухвала про дозвіл на затримання з метою приводу втрачає законну силу з моменту: 1) приводу підозрюваного, обвинуваченого до суду; 2) закінчення строку дії ухвали, зазначеного в ній, або закінчення шести місяців із дати постановлення ухвали, у якій не зазначено строку її дії; 2-1) добровільного з`явлення підозрюваного до слідчого судді, а обвинуваченого до суду, про що слідчий суддя, суд повідомляє прокурора; 3) відкликання ухвали прокурором.

Затримана на підставі ухвали слідчого судді особа не пізніше тридцяти шести годин з моменту затримання повинна бути звільнена або доставлена до слідчого судді, який постановив ухвалу про дозвіл на затримання з метою приводу.

Службова особа, яка на підставі ухвали слідчого судді про дозвіл на затримання затримала особу, зобов`язана негайно вручити їй копію зазначеної ухвали.

Уповноважена службова особа (особа, якій законом надане право здійснювати затримання), яка затримала особу на підставі ухвали слідчого судді про дозвіл на затримання або у якої під вартою тримається особа, щодо якої діє ухвала про дозвіл на затримання, негайно повідомляє про це прокурора, зазначеного в ухвалі.

Якщо після затримання підозрюваного з`ясується, що він був затриманий на підставі ухвали про дозвіл на затримання, яка відкликана прокурором, підозрюваний має бути негайно звільнений уповноваженою службовою особою, під вартою якої він тримається, якщо немає інших законних підстав для його подальшого затримання.

Ухвала оскарження не підлягає та є обов`язковою до виконання на всій території України.

Слідчий суддя Ужгородського

міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.12.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу78309763
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою

Судовий реєстр по справі —308/6918/16-к

Ухвала від 21.04.2021

Кримінальне

Закарпатський апеляційний суд

Феєр І. С.

Ухвала від 29.01.2021

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Фазикош О. В.

Ухвала від 29.01.2021

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Фазикош О. В.

Ухвала від 07.12.2018

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Фазикош О. В.

Ухвала від 04.12.2018

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Фазикош О. В.

Ухвала від 04.12.2018

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Фазикош О. В.

Ухвала від 29.11.2018

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Фазикош О. В.

Ухвала від 29.11.2018

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Фазикош О. В.

Ухвала від 20.11.2018

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Фазикош О. В.

Ухвала від 20.11.2018

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Фазикош О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні