Ухвала
від 05.12.2018 по справі 2-253/07
ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-253/07

Провадження №2-во/525/13/18

У Х В А Л А

05 грудня 2018 року сел. ОСОБА_1

Великобагачанський районний суд Полтавської області в складі: головуючого-судді Хоролець В.В., при секретарі Пилипенко П.І., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в селищі Велика Багачка Полтавської області питання про виправлення описки в ухвалі в цивільній справі за заявою прокурора Великобагачанського району Полтавської області в інтересах неповнолітніх ОСОБА_2, ОСОБА_3 та ОСОБА_4, які проживають з матір'ю ОСОБА_5 до ОСОБА_6 Мехти - огли про позбавлення батьківських прав, -

в с т а н о в и в:

Суд за власною ініціативою вирішив винести ухвалу про виправлення описки у імені та по батькові дитини замість помилково вказаного Гусейнової Юліани Байрамівни на правильне Гусейнова Юліана Байрамовича в усіх відмінках.

Вбачається, що рішенням Великобагачанського районного суду Полтавської області від 22 серпня 2007 року вимоги прокурора Великобагачанського району Полтавської області про позбавлення батьківських прав ОСОБА_6 Мехти - огли відносно його неповнолітніх дітей - ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_7, ІНФОРМАЦІЯ_3 задоволено та залишити неповнолітніх дітей ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_7, ІНФОРМАЦІЯ_3 для проживання разом з матір'ю ОСОБА_5 за адресою селище ОСОБА_1 вул. Ювілейна, 43 а Полтавської області.

При винесенні вищевказаного рішення Великобагачанського районного суду Полтавської області від 22.08.2007 року у вступній, описовій, мотивувальній та резолютивній частині рішення допущено описку, оскільки помилково невірно вказано ім'я дитини ОСОБА_7 замість вірного імені Гусейнова Милана Байрамівна , дана описка повинна бути судом виправлена.

При виправленні описки в ухвалі Великобагачанського районного суду Полтавської області від 29 листопада 2018 року у вступній, описовій, мотивувальній та резолютивній частині ухвали було допущено описку, оскільки помилково невірно вказано прізвище, ім'я та по батькові дитини Гусейнова Юліана Байрамівна замість вірного Гусейнов Юліан Байрамович в усіх відмінках, дана описка повинна бути судом виправлена.

Суд розглядає питання виправлення описки, враховуючи положення ч.2 ст.247 ЦПК України.

Згідно з ч.1 ст.269 ЦПК України, суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені у судовому рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні, про що постановляється ухвала (ч.2 цієї статті).

Суд, дослідивши матеріали цивільної справи №2-253/07 за заявою прокурора Великобагачанського району Полтавської області в інтересах неповнолітніх ОСОБА_2, ОСОБА_3 та ОСОБА_7, які проживають з матір'ю ОСОБА_5 до ОСОБА_6 Мехти - огли про позбавлення батьківських прав в межах розгляду питання про виправлення описки в ухвалі від 29.11.2018 року, приходить до висновку, що у даній ухвалі суду (у вступній, описовій, мотивувальній та резолютивній частині рішення) необхідно виправити описку, про яку вказано вище у даній ухвалі суду.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст.247,269 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

Виправити описку, допущену у вступній, описовій, мотивувальній та резолютивній частині ухвали Великобагачанського районного суду Полтавської області від 29 листопада 2018 року у справі №2-253/07, помилково вказане прізвище, ім'я та по батькові дитини Гусейнової Юліани Байрамівни виправити на правильне прізвище, ім'я та по батькові дитини Гусейнова Юліана Байрамовича .

Відповідно до п.п.п. 15.5 п.п. 15 п. 1 Розділу XIII Перехідні положення ЦПК України, ухвалу може бути оскаржено протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційного суду Полтавської області через Великобагачанський районний суд Полтавської області. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення особі відповідної ухвали суду.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо

апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до апеляційного суду Полтавської області протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі, якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя В.В.Хоролець

СудВеликобагачанський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення05.12.2018
Оприлюднено06.12.2018
Номер документу78333069
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-253/07

Ухвала від 23.11.2020

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

Ухвала від 05.12.2018

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Ухвала від 29.11.2018

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Ухвала від 08.12.2016

Цивільне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Семенников О. Ю.

Ухвала від 06.12.2016

Цивільне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Легкошерст Ю. В.

Ухвала від 22.11.2016

Цивільне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Семенников О. Ю.

Ухвала від 22.11.2016

Цивільне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Легкошерст Ю. В.

Ухвала від 18.06.2014

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Корбут В. М.

Ухвала від 27.12.2007

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Олексієнко М.Ю.

Ухвала від 06.12.2007

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Донін В.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні