Ухвала
від 04.12.2018 по справі 569/18677/17
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/18677/17

У Х В А Л А

04 грудня 2018 року м.Рівне Рівненський міський суд в складі судді Бердія М.А.,

при секретарі Прокопчук Л.М.,

з участю представника позивача ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Рівне цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Приватного акціонерного товариства Українська пожежно-страхова компанія в особі Рівненської філії Приватного акціонерного товариства Українська пожежно-страхова компанія про відшкодування шкоди завданої в ДТП, суд -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Рівненського міського суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до ПрАТ Українська пожежно-страхова компанія в особі Рівненської філії ПрАТ Українська пожежно-страхова компанія про відшкодування шкоди завданої в ДТП.

До початку судового засідання представник позивача ОСОБА_1 подав до суду клопотання про призначення судової автотоварознавчої експертизи на вирішення якої просить суд поставити наступне питання: Яка вартість матеріального збитку, завданого власнику автомобіля Форд Фієста реєстраційний номерний знак НОМЕР_1 станом на 10 жовтня 2017 року? . Проведення експертизи просить суд доручити судовому експерту ОСОБА_3, експертизу провести по матеріалах цивільної справи без огляду автомобіля, оскільки його вже відремонтовано. Оплату за проведення судової автотоварознавчої експертизи покласти на позивача ОСОБА_2

В судовому засіданні представник позивача ОСОБА_1 підтримав подане ним клопотання про призначення по справі судової автотоварознавчої експертизи, просить суд його задоволити.

Представник відповідача, повідомлений належним чином про дату час та місце розгляду справи , в судове засідання не з'явився, причини неявки суду не повідомив.

Згідно ч.1,4 ст. 103 ЦПК України суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: 1) для з'ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; 2) сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності. Питання, з яких має бути проведена експертиза, що призначається судом, визначаються судом.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 252 ЦПК України суд може за заявою особи, яка бере участь у справі, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку призначення судом експертизи.

За таких обставин, враховуючи суть позовних вимог та характер спірних правовідносин, з метою правильного та об'єктивного вирішення справи, суд приходить до висновку, що клопотання представника позивача ОСОБА_1 слід задоволити та призначити по справі судову автотоварознавчу експертизу. Провадження у справі на час проведення експертизи зупинити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 103, 104, 252 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 про призначення судової автотоварознавчої експертизи- задоволити повністю.

Призначити по справі судову автотоварознавчу експертизу, на вирішення якої поставити питання:

1. Яка вартість матеріального збитку, завданого власнику автомобіля Форд Фієста реєстраційний номерний знак НОМЕР_1 станом на 10 жовтня 2017 року ?

Проведення експертизи доручити судовому експерту ОСОБА_3 (АДРЕСА_1).

В розпорядження експерта направити матеріали цивільної справи.

Експертизу провести по матеріалах цивільної справи без огляду автомобіля Форд Фієста реєстраційний номерний знак НОМЕР_1.

При виході окремих питань за межі компетенції експерта, вказати на цю обставину в експертизі.

Попередити експерта про кримінальну відповідальність за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених на нього обов'язків судом за ст.ст. 384, 385 КК України.

Оплату за проведення судової автотоварознавчоїекспертизи покласти на позивача ОСОБА_2.

Експертизу провести у строк до 01 лютого 2019 року.

Провадження у справі на період проведення експертизи - зупинити.

Ухвала суду може бути оскаржена до апеляційного суду Рівненської області через Рівненський міський суд шляхом подання апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Рівненського

міського суду ОСОБА_4

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення04.12.2018
Оприлюднено06.12.2018
Номер документу78343511
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —569/18677/17

Рішення від 20.12.2019

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бердій М. А.

Рішення від 20.12.2019

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бердій М. А.

Ухвала від 02.04.2019

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бердій М. А.

Ухвала від 04.12.2018

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бердій М. А.

Ухвала від 24.09.2018

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бердій М. А.

Ухвала від 14.12.2017

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бердій М.А. М. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні