Рішення
від 01.10.2008 по справі 2-6142008
ТЛУМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №2-614 2008 p.

РІШЕННЯ

 ІМЕНЕМ    УКРАЇНИ

01 жовтня 2008 року     м. Тлумач

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючого - судді: Гавриша Я.М. секретаря Мацько В.М.

розглянувши у попередньому відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Тлумачі справу за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 до Делівської сільської ради Тлумацького району Івано-Франківської області про визнання права власності, -

встановив:

Позивачі звернулися в суд з позовом до відповідача про визнання права власності на житловий будинок та господарські будівлі, з тих підстав, що вони проживають ІНФОРМАЦІЯ_1 та мають на праві власності по 1\6 частині житлового будинку та приналежних до нього господарських будівель. Також 1\6 частина вищенаведеного будинковолодіння рахується за їх померлим чоловіком (сином, батьком) ОСОБА_6, який помер 24.11.2003 р. Після смерті ОСОБА_6 позивачка ОСОБА_2 прийняла спадщину. Даний житловий будинок та належні до нього господарські будівлі були побудувані давно, однак відсутній правовстановлюючий документ на будинковолодіння. Відсутність свідоцтва про право власності на будинковолодіння перешкоджає позивачці ОСОБА_2 належно оформити право власності на належну їй 1/6 частину будинковолодіння та на 1/6 частину будинковолодіння в порядку спадкування за законом після померлого ОСОБА_6, а також позивачам ОСОБА_1, ОСОБА_3, ОСОБА_7, ОСОБА_5 право власності на належні їм по 1/6 частині будинковолодіння.

В попереднє судове засідання позивачі не з'явились, однак представник позивачів ОСОБА_8 подала до суду письмову заяву в яких підтримуює позов та просить справу розглянути без її участі.

Представник відповідача - Делівської сільської ради Тлумацького району в судове засідання не з'явився, однак надіслав до суду письмову заяву про розгляд справи у відсутності представника відповідача та щодо визнання позову.

У відповідності із ст. 61 ЦПК України, обставини, визнані сторонами, не підлягають доказуванню, таке становище має місце по даній справі, а тому суд вважає встановленими обставини, викладені позивачами в позовній заяві на обґрунтування своїх вимог.

За результатами проведення попереднього судового засідання по справі, суд приходить до висновку про наявність законних підстав для задоволення визнаного повноважним представником відповідача позову, а тому за позивачами слід визнати право

власності на будинковолодіння, відповідно: за ОСОБА_2 право власності на належну їй 1/6 частину будинковолодіння та на 1/6 частину будинковолодіння в порядку спадкування за законом після померлого ОСОБА_6, а разом на 2/6 частини будинковолодіння та за позивачами ОСОБА_1, ОСОБА_3, ОСОБА_7, ОСОБА_5 право власності на належні їм по 1/6 частині будинковолодіння по вул.  Наддністрянській, 39 в с. Луг Тлумацького району.

На підставі ст. 549 ЦК України (в редакції 1963 p.), керуючись ст.ст. 130 ч. 4, 174, 213-215 ЦПК України, суд, -

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити.

Визнати за ОСОБА_2 право власності на 2/6 частини житлового будинку та приналежних до нього господарських будівель, в тому числі в порядку спадкування за законом після померлого ОСОБА_6, за ОСОБА_1 право власності на 1/6 частину житлового будинку та приналежних до нього господарських будівель, за ОСОБА_3 право власності на 1/6 частину житлового будинк та приналежних до нього господарських будівель, за ОСОБА_4 право власності на 1/6 частину житлового будинку та приналежних до нього господарських будівель, за ОСОБА_5 право власності на 1/6 частину житлового будинку та приналежних до нього господарських будівель по вул.  Наддністрянській, 39 в с. Луг Тлумацького району Івано-Франківської області.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо заяву про апеляційне оскарження не було подано, якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження, рішення набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Заяву про апеляційне оскарження рішення може бути подано протягом десяти днів з дня проголошення рішення. Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана до Апеляційного суду Івано-Франківської області протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження через Тлумацький районний суд.

СудТлумацький районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення01.10.2008
Оприлюднено12.02.2010
Номер документу7843119
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-6142008

Рішення від 24.04.2008

Цивільне

Сарненський районний суд Рівненської області

Довгий І.І.

Рішення від 17.10.2008

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Мадай С.І.

Рішення від 01.10.2008

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Гавриш Я.М.

Рішення від 07.04.2008

Цивільне

Енергодарський міський суд Запорізької області

Пахоменко О.Г.

Рішення від 04.03.2008

Цивільне

Гірницький районний суд м.Макіївки

Безрученко Ю.О.

Ухвала від 14.10.2008

Цивільне

Тельманівський районний суд Донецької області

Цукуров П.М.

Рішення від 19.11.2008

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Марчук В.С.

Рішення від 19.11.2008

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Шклярук В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні