Ухвала
від 11.12.2018 по справі 548/1978/18
ХОРОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 548/1978/18

Провадження №1-кс/548/866/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11.12.2018 року м. Хорол

Слідчий суддя Хорольського районного суду Полтавської області ОСОБА_1 за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого СВ Хорольського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів,

В С Т А Н О В И В:

СлідчийСВ ХорольськогоВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 звернувся всуд зклопотанням протимчасовий доступдо речей та документів.

В клопотанні вказувалося, що слідчим відділом Хорольського ВП ГУНП в Полтавській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12018170330000439 від 26.09.2018 року, розпочате за фактом вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.197-1 КК України, а саме 26.09.2018 року із ІНФОРМАЦІЯ_1 до Хорольського ВП надійшли матеріали про те, що ТОВ АФ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » самовільно використовує земельні ділянки на території ІНФОРМАЦІЯ_3 шляхом посіву сільськогосподарських культур.

Досудове розслідування здійснюється групою слідчих у складі: слідчого СВ Хорольського ВП ГУНП у Полтавській області ОСОБА_4 , слідчого СВ Хорольського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 (старший групи)

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснюється групою прокурорів у складі: прокурора Хорольського відділу Лубенської місцевої прокуратури ОСОБА_5 (старший групи), прокурорів Хорольського відділу Лубенської місцевої прокуратури ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 ..

У ходіпроведення досудовогорозслідування встановлено,що вподальшому вході проведення досудового розслідування встановлено, що ТОВ АФ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » самовільно використовує 4 земельні ділянки згідно актів обстеження земельних ділянок ІНФОРМАЦІЯ_4 , а саме:

1) земельна ділянка сільськогосподарського призначення державної власності з кадастровим номером 5324885400:00:028:0095 площею 42,2512 га ріллі, яка на момент огляду від 02.11.2018 року убрана, маються лише залишки стерні кукурудзи;

2) земельна ділянка сільськогосподарського призначення державної власності з кадастровим номером 5324885400:00:018:0067 площею 10,0194 га ріллі, яка на момент огляду від 02.11.2018 року убрана, маються лише залишки стерні соняшника;

3) земельна ділянка сільськогосподарського призначення державної власності з кадастровим номером № 5324885400:00:047:0057 площею 18,6207 га ріллі, яка на момент огляду від 02.11.2018 року убрана, маються лише залишки стерні кукурудзи;

4) земельна ділянка сільського господарського призначення державної власності з кадастровим номером №5324885400:00:004:0044 площею 19,5110 га ріллі, яка на момент огляду від 02.11.2018 року убрана, відсутні залишки стерні с/г культур на даній земельній ділянці, однак видніється проростання багаторічної трави люцерни.

Згідно відомостей з Державного земельного кадастру вищевказані земельні ділянки знаходились в оренді ТОВ Сільськогосподарське товариство « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ), речове право користування зареєстроване 18.01.2012 року строком на 5 років.

За результатами перевірки виявлено, що вищезазначені земельні ділянки самовільно використовуються ТОВ Агрофірма « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в особі генерального директора ОСОБА_9 шляхом посіву сільськогосподарських культур, чим порушено вимоги статті 125 Земельного кодексу України.

Крім цього встановлено згідно наданих пояснень юрисконсульта ОСОБА_10 ТОВ Агрофірми « ІНФОРМАЦІЯ_2 » про те, що ТОВ СТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » припинило свою діяльність внаслідок реорганізації шляхом приєднання до ТОВ АФ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що є правонаступником всіх прав та обов`язків ТОВ СТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 ». Крім цього згідно наданих пояснень встановлено. Що 18.01.2017 року вище вказані договори оренди земельних ділянок закінчилися, та внаслідок чого ТОВ АФ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » завчасно як добросовісний орендар скористався першочерговим правом щодо поновлення договорів оренди земельних ділянок і звернулися до ІНФОРМАЦІЯ_1 із додатковими угодами щодо поновлення оренди на 10 років, однак до цього часу договори не укладені строки оренди не поновлені і на даний час вирішується питання у судовому порядку.

Таким чином, слідчий зазначає, що є достатні підстави вважати, що у володінні ТОВ Агрофірма « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за фактичним місцем знаходження, а саме АДРЕСА_1 , перебувають документи та речі, які мають суттєве значення для проведення досудового розслідування кримінального провадження та можуть бути використані як доказ у кримінальному провадженні.

Для доведення причетності осіб до інкримінованого їм злочинного діяння, зокрема шляхом призначення перевірок, а також необхідністю всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, виявлення як тих обставин, що викривають, так і тих, що виправдовують винних осіб, надання обставинам належної правової оцінки та забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень, стороні обвинувачення необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні ТОВ Агрофірма « ІНФОРМАЦІЯ_2 » , а саме:

-Установчі, статутні, реєстраційні та дозвільні документи , які підтверджують законність господарської діяльності ТОВ Агрофірми « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на території України

-Землевпорядну документацію по земельних ділянках вказаних вище, копії розпоряджень, договори оренди про надання в оренду земельних ділянок ТОВ СТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », правонаступником якої є ТОВ Агрофірма « ІНФОРМАЦІЯ_2 », документацію щодо правонаступництва ТОВ СТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » до ТОВ АФ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »

-перелік осіб, які здійснювали обробіток земельних ділянок, та збір урожаю

-перелік спец.техніки, яка працювала на даних полях (марка, модель, державний номер),

-інформацію хто був відповідальним за проведення робіт на земельних ділянках після закінчення строку оренди землі.

-копії квитанцій щодо сплати орендної плати за вказані земельні ділянки,

-інформацію про урожай кількість, якість, за яку ціну було реалізовано та яку саме с/г культуру та місце знаходження урожаю на даний час

-список працівників ТОВ АФ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » із зазначенням Прізвища, ім`я, по батькові, посади та контактного номеру телефону.

Крім цього, слідчий звертає увагу слідчого судді на те, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації, розгляд даного клопотання необхідно проводити без виклику представників ТОВ Агрофірма« ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) у володінні якого знаходиться інформація, на підставі ч. 2ст. 163 КПК України.

Беручи доувагивищевикладене тавраховуючи,що уматеріалах кримінальногопровадження вбачаєтьсянаявність достатніхпідстав вважати,що вказаніречі ідокументи маютьсуттєве значеннядля встановленняважливих обставині можутьбути доказамиу кримінальномупровадженні,та якіна данийчас знаходятьсяу володінніТОВ Агрофірма« ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) (місце знаходження Представництва особи - АДРЕСА_1 ) - необхідно отримати тимчасовий доступ до речей і документів, з можливістю зробити їх копії та вилучити їх, так як існує реальна загроза їх зміни та знищення, а також таке вилучення необхідне для подальшого проведення досудового розслідування, слідчий і звернувся в суд з даним клопотанням.

Слідчий СВ Хорольського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, але подав клопотання в якому прохав про розгляд клопотання за його відсутності.

Слідчим доведена наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза внесення виправлень, доповнень або знищення інформації, що потрібна для досудового розслідування, тому слідчий суддя вирішує розглянути клопотання без виклику представника ТОВ Агрофірма « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Відповідно до ч.2ст. 163 КПК України, якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Відповідно до ч.4ст.107 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цьогоКодексусудове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Згідно ст. 159 КПК України, тимчасовий доступдо речейі документівполягає унаданні сторонікримінального провадженняособою,у володінніякої знаходятьсятакі речіі документи,можливості ознайомитисяз ними,зробити їхкопії тавилучити їх(здійснитиїх виїмку).

У матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин і можуть бути доказами у кримінальному провадженні, тому необхідно отримати тимчасовий доступ до документів які перебувають у володінні ТОВ Агрофірма« ІНФОРМАЦІЯ_2 » та можливість їх вилучити.

Слідчий суддя дослідивши матеріали клопотання, належно оцінивши наявні докази приходить до висновку, що клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.107,162-166 КПК Українислідчий суддя,

УХВАЛИВ :

Задовольнити клопотання слідчого СВ Хорольського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів,.

Надати слідчому СВ Хорольського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 або іншому слідчому, що входить в групу слідчих або іншій особіза дорученнямслідчого впорядку ст.40,41КПК Українитимчасовий доступдо речейі документів,які знаходятьсяу ТОВАгрофірма « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) (місце знаходження Представництва особи - АДРЕСА_1 ), а саме:

з можливістю зробити копії:

-Установчі, статутні, реєстраційні та дозвільні документи , які підтверджують законність господарської діяльності ТОВ Агрофірми « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на території України

-Землевпорядну документацію по земельних ділянках вказаних вище, копії розпоряджень, договори оренди про надання в оренду земельних ділянок ТОВ СТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », правонаступником якої є ТОВ Агрофірма « ІНФОРМАЦІЯ_2 », документацію щодо правонаступництва ТОВ СТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » до ТОВ АФ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »

-перелік осіб, які здійснювали обробіток земельних ділянок, та збір урожаю

-перелік спец.техніки, яка працювала на даних полях (марка, модель, державний номер),

-інформацію хто був відповідальним за проведення робіт на земельних ділянках після закінчення строку оренди землі.

-копії квитанцій щодо сплати орендної плати за вказані земельні ділянки,

-інформацію про урожай кількість, якість, за яку ціну було реалізовано та яку саме с/г культуру та місце знаходження урожаю на даний час

-список працівників ТОВ АФ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » із зазначенням Прізвища, ім`я, по батькові, посади та контактного номеру телефону.

Строк дії ухвали - один місяць з дня винесення.

Ухвала слідчого судді про доступ до речей і документів, підлягає обов`язковому виконанню.

У випадку невиконання ухвали слідчого судді слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Оригінал ухвали. Перший примірник.

Слідчий суддя Хорольського районного

суду Полтавської області: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.12.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78524628
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —548/1978/18

Ухвала від 15.01.2019

Кримінальне

Хорольський районний суд Полтавської області

Коновод О. В.

Ухвала від 15.01.2019

Кримінальне

Хорольський районний суд Полтавської області

Коновод О. В.

Ухвала від 11.12.2018

Кримінальне

Хорольський районний суд Полтавської області

Коновод О. В.

Ухвала від 04.12.2018

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Герасименко В. М.

Ухвала від 13.11.2018

Кримінальне

Хорольський районний суд Полтавської області

Коновод О. В.

Ухвала від 19.10.2018

Кримінальне

Хорольський районний суд Полтавської області

Коновод О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні