Ухвала
від 13.12.2018 по справі 461/9226/18
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/9226/18

Провадження № 1-кс/461/10865/18

У Х В А Л А

про надання дозволу на арешт майна

13.12.2018 року слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова Волоско І.Р., секретар Мисько С.М., з участю слідчого Тимона В.І., розглянувши клопотання старшого слідчого в ОВС слідчого відділу УСБУ у Львівській області Тимона В.І.про надання дозволу на арешт майна, -

в с т а н о в и в :

старший слідчий в ОВС слідчого відділу УСБУ у Львівській області Тимон В.І. звернувся до суду з клопотанням у кримінальному провадженні №22018140000000073 від 03.10.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 359 КК України, погодженим прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та Державної прикордонної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Львівської області Єсипчуком С. про накладення арешту на майно, що було вилучено 07 грудня 2018 року в ході проведення обшуку за місцем фактичного проживання ОСОБА_3, за адресою: АДРЕСА_1.

Подане клопотання мотивує тим, що вказані у даному клопотанні предмети та документи є речовими доказами у даному кримінальному провадженні, містять в собі та на собі сліди злочину і необхідні для розкриття кримінального правопорушення.

В судовому засіданні слідчий вимоги клопотання підтримав з підстав викладених у фабулі клопотання, просять його задовольнити.

Слідчим суддею встановлено, що Слідчим відділом Управління СБ України у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 22018140000000073 від 03.10.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 359 КК України.

З матеріалів даного кримінального провадження вбачається, що невстановленою групою осіб з числа мешканців міста Львова та Львівської області, через мережу Інтернет, організовано механізм незаконного придбання та збуту спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації. Із вказаною метою, двоє невстановлених осіб спеціально створили Інтернет - магазин. Замовлення товару відбувається знеособлено за номером телефону, або через електронну пошту Інтернет-магазину.

07 грудня 2018 року, на підставі ухвали слідчого судді Галицького районного суду м. Львова від 05 грудня 2018 року проведено обшук за місцем фактичного проживання ОСОБА_3, за адресою: АДРЕСА_1.

В ході вказаного обшуку серед виявлено та вилучено наступні предмети та документи:

1.Угода з військовою частиною та акти надання послуг, документація стосовно програмного забезпечення Парус - на 15 арк.;

2.Плата у пластиковому корпусі із проводом та датчик у пластиковому корпусі чорного кольору;

3.Дискета синього кольору БВАТ КРУ Львів #1 ;

4.Документація щодо програмного забезпечення Парус , квитанції та білети для виїзду закордон;

5.Трудова угода між ОСОБА_4 і консульством РФ та бланки із гербом консульства РФ - 18 арк.;

6.Предмети ззовні схожі на набої із маркуванням S&asp;B 308W - 19 штук та набої із маркуванням Hot Shot m кал. 7.62 х 51 - 3 штуки;

7.Ноутбук сірого кольору марки НР моделі 5330s Probook ;

8.Звіти за виконані роботи на підприємствах, переліки ліцензій та інші документи щодо програмного забезпечення Парус ;

9.Договір № 510Д4/122 О распространении програмных продуктов Парус - на 29 арк. та експертний висновок щодо ТзОВ Парус-Спецпроект - на 1 арк.

Постановою слідчого від 08 грудня 2018 року вказані вище виявлені та вилучені предмети (майно) і документи визнані речовими доказами у даному кримінальному провадженні.

Так, згідно ст.170 КПК України - арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

Арешт може бути накладено на нерухоме і рухоме майно, майнові права інтелектуальної власності, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковому вигляді, цінні папери, корпоративні права, які перебувають у власності у підозрюваного, обвинуваченого або осіб, які в силу закону несуть цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, і перебувають у нього або в інших фізичних, або юридичних осіб, а також які перебувають у власності юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, з метою забезпечення можливої конфіскації майна, спеціальної конфіскації або цивільного позову.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб.

Арешт майна допускається з метою забезпечення: 1) збереження речових доказів; 2) спеціальної конфіскації; 3) конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру що до юридичної особи; 4) відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

У випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 цього Кодексу.

Згідно ч. 2 ст. 170 КПК України арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів.

Заслухавши думку слідчого, дослідивши матеріали клопотання, враховуючи, що вказані вище предмети (майно) і документи мають важливе доказове значення для кримінального провадження. Одночасно, з метою забезпечення завдань кримінального провадження щодо швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду, правову підставу для арешту майна, наслідки арешту, розумність та співрозмірність обмеження права власності, інші обставини, а тому вважаю, що клопотання слідчого підставне та підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 131, 132, 167, 170, 172, 173 КПК України, слідчий суддя ,-

у х в а л и в :

клопотання задовольнити.

Накласти арешт на майно, яке вилучено 07 грудня 2018 року, за результатами проведеного обшуку за місцем фактичного проживання ОСОБА_3, за адресою: АДРЕСА_1, а саме: угоду з військовою частиною та акти надання послуг, документацію стосовно програмного забезпечення Парус - на 15 арк.; плату у пластиковому корпусі із проводом та датчик у пластиковому корпусі чорного кольору; дискету синього кольору БВАТ КРУ Львів #1 ; документацію щодо програмного забезпечення Парус , квитанцію та білети для виїзду закордон; трудову угоду між ОСОБА_4 і консульством РФ та бланки із гербом консульства РФ - 18 арк.; предмети ззовні схожі на набої із маркуванням S&aко;B 308W - 19 штук та набої із маркуванням Hot Shot m кал. 7.62 х 51 - 3 штуки; ноутбук сірого кольору марки НР моделі 5330s Probook ; звіти за виконані роботи на підприємствах, переліки ліцензій та інші документи щодо програмного забезпечення Парус ; договір № 510Д4/122 О распространении програмных продуктов Парус - на 29 арк. та експертний висновок щодо ТзОВ Парус-Спецпроект - на 1 арк.

Контроль за виконанням ухвали покласти на старшого слідчого в ОВС слідчого відділу УСБУ у Львівській області Тимона В.І.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом п?яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя І.Р.Волоско.

СудГалицький районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення13.12.2018
Оприлюднено14.12.2018
Номер документу78529030
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —461/9226/18

Ухвала від 13.12.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 13.12.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 13.12.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 13.12.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 13.12.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 13.12.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 13.12.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 05.12.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 05.12.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 05.12.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні