Ухвала
від 12.12.2018 по справі 489/5867/18
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

"12" грудня 2018 р. Справа № 489/5867/18

Провадження № 2/489/2593/18

УХВАЛА

12 грудня 2018 року м. Миколаїв

Ленінський районний суд м. Миколаєва у складі судді Рум'янцевої Н.О., розглянувши матеріали цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Туристична фірма САМ , третя особа - Товариство з обмеженою відповідальністю Арета про звільнення з посади та внесення змін до Єдиного Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань,

ВСТАНОВИВ:

24 вересня 2018 року до Ленінського районного суду м. Миколаєва надійшла зазначена позовна заява.

Позивач просить визнати ОСОБА_2 таким, що звільнений з посади директора дочірнього підприємства Туристична фірма САМ м. Миколаїв з 01 жовтня 2018 року, зобов'язати Товариства з обмеженою відповідальністю Туристична фірма САМ м. Київ, внести зміни до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному держаному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, про звільнення ОСОБА_2 з посади директора дочірнього підприємства Туристична фірма САМ м. Миколаїв.

Статтею 3 Цивільного процесуального кодексу України встановлено, що кожна особа має право звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів, в порядку, встановленому ЦПК України.

Відповідно до ч.2 ст.19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим кодексом, у порядку, зокрема позовного провадження (загального або спрощеного).

Згідно ухвали Ленінського районного суду м. Миколаєва від 28 вересня 2018 року справу прийнято до розгляду та відкрито провадження, призначено до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Ухвалою суду від 03 жовтня 2018 року в цивільній справі залучено в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Товариство з обмеженою відповідальністю Арета .

Представником третьої особи надано до суду пояснення, згідно яких зазначає, що ТОВ АРЕТА не є власником корпоративних прав Позивача, та не має відношення до Дочірнього підприємства Туристична фірма САМ (м. Миколаїв). Оскільки ТОВ АРЕТА (попереднє найменування - ТОВ Туристична фірма САМ ) станом на сьогодні не є власником корпоративних прав вищевказаного Дочірнього підприємства, та, відповідно, не має права здійснювати будь-які повноваження власника дочірнього підприємства, передбачені статутом дочірнього підприємства та законодавством України, в тому числі і звільняти з посади директора дочірнього підприємства.

ТОВ АРЕТА було продано корпоративні права Дочірнього підприємства Туристична фірма САМ (м. Миколаїв) на підставі договору купівлі-продажу корпоративних прав Дочірнього підприємства товариства з обмеженою відповідальністю туристична фірма САМ , укладеного між ТОВ Туристична фірма Сам (в подальшому, як зазначалося вище, найменування змінено на ТОВ АРЕТА ), у якості Продавця (за договором - Власник ), та ТОВ Турфірма САМ , у якості покупця (за договором - Новий Власник).

З наданих пояснень та долучених до документів справи, вбачається, що позивач звернувся з позовом до неналежного відповідача. Адже на даний час вказаного відповідача -ТОВ Туристична Фірма САМ м. Київ код ЄДРПОУ 37450976 в місті Києві по вулиці Шота Руставелі, буд.№38, к.12 не зареєстровано не існує.

Згідно ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Відповідно до ч.5 ст.279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Згідно ст.263 ЦПК України судове рішення повинно ґрунтуватися на засадах верховенства права, бути законним і обґрунтованим; обґрунтованим є рішення, ухвалене на підставі повно і всебічно з'ясованих обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні.

З урахуванням того, що суд позбавлений можливості самостійно замінити відповідача чи залучити співвідповідача, замінює неналежного відповідача по справі за тільки за клопотанням позивача, враховуючи необхідність заслухати пояснення сторін, які допоможуть з`ясувати обставини, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, що передбачено нині діючим ЦПК України, для винесення законного та обґрунтованого судового рішення, суд приходить до висновку про необхідність призначення справи до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін та призначенням судового засідання.

На підставі вище викладеного, керуючись ст. 274, 277, 279 Цивільного процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

Перейти від розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (письмового провадження) до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін про дату, час та місце судового розгляду справи за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Туристична фірма САМ , третя особа - Товариство з обмеженою відповідальністю Арета про звільнення з посади та внесення змін до Єдиного Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Призначити цивільну справу до розгляду по суті у відкритому судовому засіданні в Ленінському районному суді міста Миколаєва, судова зала №8 (4 поверх) на 24 січня 2018 року о 14 год. 00 хв.

Про дату та час розгляду справи повідомити сторони, які беруть участь у справі.

Копію ухвали невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі.

Відповідач(чі), в порядку статті 178 ЦПК України, має право подати суду відзив, впродовж двадцяти днів з моменту отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз'яснити сторонам вимоги ст. 83 ЦПК України, згідно з якими:

-позивач, особи яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви;

- відповідач, повинний подати суду докази разом з поданням відзиву.

Веб-адреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається http://ln.mk.court.gov.ua/sud1416/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ленінського районного суду

м. Миколаєва Н.О. Рум'янцева

Дата ухвалення рішення12.12.2018
Оприлюднено14.12.2018
Номер документу78543487
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення з посади та внесення змін до Єдиного Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань

Судовий реєстр по справі —489/5867/18

Рішення від 15.02.2019

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

Ухвала від 12.12.2018

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

Ухвала від 03.10.2018

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

Ухвала від 28.09.2018

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні