Рішення
від 10.12.2018 по справі 455/1294/17
СТАРОСАМБІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 455/1294/17

Провадження № 2/455/103/2018

РІШЕННЯ

Іменем України

10 грудня 2018 року м.Старий Самбір

Старосамбірський районний суд Львівської області

в складі: головуючої - судді Ніточко Л.Й.,

при секретарі - Сенеті Г.Н.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду - в залі засідань, цивільну справу №455/1294/17 за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3, приватного нотаріуса Львівського міського нотаріального округу Кушнерика Андрія Мар'яновича, Добромильської міської ради Старосамбірського району Львівської області, Старосамбірської районної державної адміністрації Львівської області про визнання права власності в порядку спадкування, зобов'язання вчинити певні дії,

та за зустрічним позовом ОСОБА_2, ОСОБА_3 до ОСОБА_1, приватного нотаріуса Львівського міського нотаріального округу Кушнерика Андрія Мар'яновича, Добромильської міської ради Старосамбірського району Львівської області, Старосамбірської районної державної адміністрації Львівської області про визнання права власності в порядку спадкування за кожним з них по 1/3 ідеальній частці земельної ділянки та зобов'язань вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 24.10.2017 року звернулася до суду з позовною заявою до ОСОБА_2, ОСОБА_3, приватного нотаріуса Львівського міського нотаріального округу Кушнерика А.М. про визнання права власності в порядку спадкування, посилаючись на те, що ІНФОРМАЦІЯ_3 помер її чоловік та батько ОСОБА_2 та ОСОБА_3 - ОСОБА_5, який до дня смерті проживав і був зареєстрований в АДРЕСА_1

Після смерті ОСОБА_5 відкрилася спадщина на майно, а саме: на земельну ділянку площею 0,8027 га, яка розташована на території Добромильської міської ради Старосамбірського району Львівської області, яка була набута померлим на підставі розпорядження Старосамбірської районної державної адміністрації №208/01-04 від 03.07.2014 року.

Однак, за життя ОСОБА_5 не встиг зареєструвати свого права у встановленому законом порядку.

Відповідно, приватним нотаріусом Львівського міського нотаріального округу Кушнериком А.М. було винесено постанову № 70/02-31 від 31.12.2016 року про відмову у вчиненні нотаріальної дії з тих підстав, що на дане спадкове майно відсутні правовстановлюючі документи (відсутні відомості про реєстрацію права власності на земельну ділянку з кадастровим номером - НОМЕР_1 у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно).

Просить визнати за нею право власності на земельну ділянку, площею 0,8027 га, цільове призначення - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що знаходиться на території Добромильської міської ради Старосамбірського району Львівської області та зобов'язати приватного нотаріуса Львівського міського нотаріального округу Кушнерика А.М. зареєструвати за нею, право власності на вищевказану земельну ділянку.

15.12.2017 року набув чинності Закон України Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів №2147-VIII від 03.10.2017 року, котрим ЦПК України викладено в новій редакції.

Відповідно до п. п. 9 та 11 п. 1 Розділу XIII ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ Цивільного процесуального кодексу в редакції від 15.12.2017 року, справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу; заяви і скарги, подані до набрання чинності цією редакцією Кодексу, провадження за якими не відкрито на момент набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цієї редакції Кодексу. Такі заяви чи скарги не можуть бути залишені без руху, повернуті або передані за підсудністю, щодо них не може бути прийнято рішення про відмову у прийнятті чи відмову у відкритті провадження за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу, якщо вони подані з додержанням відповідних вимог процесуального закону, які діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Ухвалою суду від 13.11.2017 року відкрито провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3, приватного нотаріуса Львівського міського нотаріального округу Кушнерика Андрія Мар'яновича про визнання права власності в порядку спадкування, зобов'язання вчинити певні дії (а.с.50).

02.02.2018 року до суду поступила зустрічна позовна заява від відповідачів - ОСОБА_2, ОСОБА_3 до позивачки - ОСОБА_1 про визнання права власності в порядку спадкування, в якій посилаються на те, що позов позивачки визнають частково, просять зустрічний позов прийняти до спільного розгляду з первісним позовом, та просять, кожний зокрема, визнати за ними, тобто за ОСОБА_2 та ОСОБА_3 право власності на 1/3 ідеальну частку земельної ділянки (кадастровий номер - НОМЕР_1), площею 0,8027 га, цільове призначення: для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що знаходиться на території Добромильської міської ради, а також просять, кожний зокрема, зобов'язати приватного нотаріуса Львівського міського нотаріального округу Кушнерика Андрія Мар'яновича зареєструвати за кожним з них право власності на 1/3 на вказану земельну ділянку (а.с.59-60).

В обгрунтування поданого зустрічного позову покликаються на те, що після смерті ОСОБА_5 відкрилась спадщина на майно, зокрема, на земельну ділянку площею 0,8027 га, яка розташована на території Добромильської міської ради Львівської області. Вказана земельна ділянка була набута померлим на підставі розпорядження Старосамбірської районної державної адміністрації №208/01-04 від 03.07.2014 року.

ОСОБА_5 за життя не встиг зареєструвати свого права власності у встановленому законом порядку, тому приватним нотаріусом Львівського міського нотаріального округу Кушнериком А.М. було винесено Постанову №70/02-31 від 31.12.2016 року про відмову у вчиненні нотаріальної дії.

Зазначили, що спадкоємцями померлого є як і ОСОБА_1 так і вони: ОСОБА_2 та ОСОБА_3

Спадкування за померлим здійснювалось усіма спадкоємцями першої черги у рівних частках по 1/3. Зокрема, щодо ОСОБА_2 та ОСОБА_3 теж винесено Постанови про відмову у вчиненні нотаріальної дії.

Ухвалою суду від 13.02.2018 року вимоги за зустрічним позовом були об'єднані в одне провадження з первісним позовом (а.с.87).

Ухвалами суду від 20.06.2018 року та від 05.09.2018 року за клопотаннями позивачки-відповідачки та відповідачів-позивачів залучено до участі у справі за їх позовами у якості співвідповідачів Добромильську міську раду Старосамбірського району Львівської області та Старосамбірську районну державну адміністрацію Львівської області та визначено співвідповідачам строк для подання відзиву.

Позивач-відповідач ОСОБА_1 та її представник - адвокат ОСОБА_6 в судове засідання не з'явилися, про час та місце слухання справи повідомлялися належним чином. 10.12.2018 року представником ОСОБА_1 - адвокатом ОСОБА_6 подано в канцелярію суду клопотання, в якому просить розгляд справи проводити без їхньої участі, позовні вимоги ОСОБА_1 задовольнити в повному обсязі.

Відповідачі-позивачі ОСОБА_2, ОСОБА_3, та їхній представник- адвокат ОСОБА_7 в судове засідання не з'явилися, про час та місце слухання справи повідомлялися належним чином. 10.12.2018 року представником ОСОБА_2, ОСОБА_3 - адвокатом ОСОБА_7 подано в канцелярію суду клопотання, в якому просить розгляд справи проводити без їхньої участі, позовні вимоги ОСОБА_2, ОСОБА_3 задовольнити в повному обсязі.

Приватний нотаріус Львівського міського нотаріального округу Кушнерик А.М. у судове засідання не з'явився. 13.02.2018 року подав до суду відзив на позовну заяву (а.с. 98-100), в якому зазначив, що відповідно до вимог ЦК України, Закону України Про нотаріат , Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України, що затверджений наказом Міністерства юстиції України №296/5 від 22.02.2012 року, заяв ОСОБА_1, ОСОБА_2 та ОСОБА_3 ним було відкрито спадкову справу після смерті ОСОБА_5, який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 (на момент смерті проживав і був зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1). Спадкування здійснювалося за законом, трьома спадкоємцями першої черги - ОСОБА_1, ОСОБА_2 та ОСОБА_3, які прийняли спадщину в рівних частках по 1/3 на усе спадкове майно. В межах даної справи винесено постанову №70/02-31, №71/02-31 і №72/02-31 від 30.12.2016 року про відмову у вчиненні нотаріальної дії, оскільки ОСОБА_5 не встиг за життя зареєструвати право власності у встановленому законом порядку на спірну земельну ділянку площею 0,8027 га, яка розташована на території Добромильської міської ради Львівської області. Звернув увагу, на факт, що вказана земельна ділянка була набута померлим на підставі розпорядження Старосамбірської районної державної адміністрації №208/01-04 від 03.07.2014 року у встановленому законом порядку. Просив розгляд справи проводити за його відсутності. У задоволенні позовних вимог як за первісним позовом ОСОБА_1 так і за зустрічним - ОСОБА_2 та ОСОБА_3 покладається на думку суду.

Представники співвідповідачів за первинним та зустрічним позовом Добромильської міської ради Старосамбірського району Львівської області та Старосамбірської районної державної адміністрації Львівської області в судове засідання не з'явилися, про час та місце слухання справи повідомлялися належним чином, причин неявки суду не повідомили, відзиви на первинну позовну заяву та зустрічну позовну заяву не надіслали (а.с.243-244, 249).

У зв'язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

З'ясувавши дійсні обставини справи, права та обов'язки сторін, дослідивши зібрані по справі докази, на підтвердження та спростування первісних та зустрічних позовних вимог, суд приходить до наступного висновку.

Частиною 1 статті 4 ЦПК України визначено, що кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

ІНФОРМАЦІЯ_3 помер ОСОБА_5, про що, зроблено актовий запис за №1854, що підтверджується свідоцтвом про смерть, НОМЕР_2, виданим 14.12.2015 року міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Львівського міського управління юстиції (а.с.8).

Після смерті ОСОБА_5 відкрилася спадщина на все належне йому майно, в тому числі і на земельну ділянку площею 0,8027 га, яка розташована на території Добромильської міської ради Львівської області, кадастровий номер НОМЕР_1, яка була надана йому на підставі розпорядження Старосамбірської районної державної адміністрації №208/01-04 від 03.07.2014 року.

ОСОБА_5 заповіту не склав, а тому право на спадкування після його смерті у відповідності зі ст.1223 ЦК України здійснюється за законом.

Положення ст. ст. 81, 131 Земельного кодексу України визначають, що громадяни України набувають право власності на земельні ділянки, в тому числі на підставі спадкування.

Згідно ст.1225 ЦК України право власності на земельну ділянку переходить до спадкоємців на загальних підставах, із збереженням її цільового призначення.

Відповідно до роз'яснень, що містяться в п.10 постанови Пленуму Верховного Суду України №7 від 30.05.2008 року Про судову практику у справах про спадкування право власності на земельну ділянку переходить до спадкоємців за загальними правилами спадкування (зі збереженням його цільового призначення) при підтвердженні цього права спадкодавця актом на право власності на землю або іншим правовстановлюючим документом.

Згідно ст.1217 ЦК України спадкування здійснюється за заповітом або за законом.

Відповідно до ст.1216 ЦК України спадкуванням є перехід прав та обов'язків (спадщини) від фізичної особи, яка померла (спадкодавця), до інших осіб (спадкоємців).

Згідно ст. 1258 ЦК України спадкоємці за законом одержують право на спадкування почергово.

Частиною 1 статті 1261 ЦК України визначено, що у першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, той з подружжя, який його пережив, та батьки.

Встановлено, що спадкоємцями ОСОБА_5 є його дружина ОСОБА_1 (а.с. 9) та діти - ОСОБА_2 та ОСОБА_3 (а.с.10.-11), які вважаються спадкоємцями за законом.

За змістом ст. 1269 ЦК України, спадкоємець, який прийняв спадщину, може одержати свідоцтво про право на спадщину. Якщо спадщину прийняло кілька спадкоємців, свідоцтво про право на спадщину видається кожному з них із визначенням імені та часток у спадщині інших спадкоємців. Відсутність свідоцтва про право на спадщину не позбавляє спадкоємця права на спадщину.

Як вбачається із спадкової справи №1/2016 заведеної до майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_2, 26.05.2016 року ОСОБА_1 звернулася до приватного нотаріуса Львівського міського нотаріального округу Кушнерика А.М. із заявою про видачу їй свідоцтва про право на спадщину за законом на 1/3 (одну третю) частку земельної ділянки площею 0,8027 га, яка розташована на території Добромильської міської ради Львівської області, цільове призначення земельної ділянки : для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, кадастровий номер - НОМЕР_1 (а.с.168) .

Також, до цього ж нотаріуса з аналогічними заявами 26.05.2016 року звернулися діти померлого - ОСОБА_2 та ОСОБА_3 (а.с.169-170).

Проте, постановами приватного нотаріуса Львівського міського нотаріального округу Кушнерика А.М. №70/02-31, №71/02-31 і №72/02-31 від 30.12.2016 року спадкоємцям ОСОБА_1 ОСОБА_2 та ОСОБА_3 відмовлено у вчиненні нотаріальної дії, оскільки ними не подано належним чином оформлений документ, що підтверджує право власності ОСОБА_5 на цю земельну ділянку(а.с.41-42, 66-67).

Однак до справи долучено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки по передачі у власність взамін сертифіката для ведення товарного сільськогосподарського виробництва гр. ОСОБА_5 за адресою:Добромильська міська рада, ур. Біля стадіону Старосамбірського району Львівської області, в якому є ряд документів, а саме:

-сертифікат на право на земельну частку(пай) НОМЕР_3 від 22.06.2006 року, з якого відомо, що на підставі рішення Старосамбірської РДА від 30.05.1997 року №147 ОСОБА_8 належить право на земельну частку(пай) у землі, яка перебуває у колективній власності КГСП Галичина розміром 1,32 в умовних кадастрових гектарах без визначення меж цієї частки в натурі(на місцевості), сертифікат зареєстровано 30.05.1997 року у Книзі реєстрації сертифікатів на право на земельну частку(пай) за № 59. В подальшому дане право на земельну частку (пай) передано ОСОБА_5 на підставі свідоцтва про право на спадщину за законом НОМЕР_4 від 05.01.2012 року №10 в цьому ж розмірі (а.с.23,24);

-свідоцтво про право на спадщину за законом НОМЕР_4 від 05.01.2012 року №10, з якого відомо, що ОСОБА_5 після смерті своєї матері ОСОБА_8, яка померла ІНФОРМАЦІЯ_4, 05.01.2012 року успадкував право на земельну частку (пай), що знаходиться в КСГП Галичина , що належало спадкодавці на підставі Сертифіката на право на земельну частку(пай) НОМЕР_3 від 22.06.2006 року(а.с.25);

-рішення Добромильської міської ради від 28.03.2012 року № 29 згідно якого на підставі заяви ОСОБА_5 про надання згоди на передачу йому земельної ділянки у власність згідно пайового сертифікату на право на земельну частку(пай) НОМЕР_3 від 22.06.2006 року для ведення товарного сільськогосподарського виробництва було надано згоду на передачу у власність земельну ділянку площею 0,8027 га (в фізичних гектарах) в урочищі Біля стадіону (а.с.17);

-розпорядження голови Старосамбірської районної державної адміністрації від 11.12.2012 року № 468/01-01, яким надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність жителю АДРЕСА_1 ОСОБА_5 площею 0,8027 га, в урочищі Біля стадіону згідно свідоцтва про право на спадщину за законом НОМЕР_4 від 05.01.2012 року №10 та Сертифікату на право на земельну частку(пай) серії РН № 6168798(а.с.18);

-розпорядження голови Старосамбірської районної державної адміністрації Львівської області від 03.07.2014 року №208/01-04 Про затвердження проектів із землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність , яким затверджено проект із землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та надано земельну ділянку у власність для ведення товарного сільськогосподарського виробництва жителю АДРЕСА_1 ОСОБА_5 площею 0,8027 га, з присвоєнням кадастрового номера НОМЕР_1 із земель пайового фонду на території Добромильської міської ради. Вказано зареєструвати земельну ділянку відповідно до чинного законодавства (а.с.35-36).

ОСОБА_5 не зареєстрував земельну ділянку відповідно до чинного законодавства, оскільки ІНФОРМАЦІЯ_3 помер.

Отже, досліджені докази свідчать, що спадкодавець ОСОБА_5 успадкував належне його матері ОСОБА_8, яка померла ІНФОРМАЦІЯ_4, право на земельну частку (пай), що знаходилося в КСГП Галичина , та належало їй на підставі Сертифіката на право на земельну частку(пай), а розпорядженням Старосамбірської районної державної адміністрації від 03.07.2014 року №208/01-04 у встановленому законом порядку набув право власності на земельну ділянку площею 0,8027 га, з присвоєнням кадастрового номера НОМЕР_1 із земель пайового фонду на території Добромильської міської ради, хоч не встиг її зареєструвати.

Згідно ч.1 ст.1267 ЦК України частки у спадщині кожного із спадкоємців за законом є рівними.

При вирішенні даного позову суд враховує правову позицію п. 23 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 30.05.2008 року №7 Про практику у справах про спадкування відповідно до якого у разі відмови нотаріуса в оформлені права на спадщину особа може звернутися до суду за правилами позовного провадження.

Відповідно до статті 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод кожна фізична або юридична особа має право мирно володіти своїм майном. Ніхто не може бути позбавлений своєї власності інакше як в інтересах суспільства і на умовах, передбачених законом і загальними принципами міжнародного права.

Відповідно до ст. 392 ЦК України в разі відсутності документів на право власності, власник може вимагати визначення права власності в судовому порядку.

Оскільки оформлення спадкових прав заявників на земельну ділянку (кадастровий номер НОМЕР_1) спадкодавця ОСОБА_5 неможливе по причині відсутності правовстановлюючих документів, їх право власності на цю земельну ділянку слід визнати у відповідності зі ст.328 ЦК України, якою встановлено, що право власності набувається на підставах, що не заборонені законом. Право власності вважається набутим правомірно, якщо інше прямо не випливає із закону або незаконність набуття права власності не встановлена судом, а судом встановлено, що у встановленому законом порядку ОСОБА_1, ОСОБА_2 та ОСОБА_3, які є спадкоємцями першої черги за законом після смерті ОСОБА_5, прийняли спадщину, користуються спадковим майном, правомірність цих їх дій ніким не оспорюється, тому суд вважає, що за кожним з них окремо слід визнати право власності по 1/3 частині земельної ділянки, площею 0,8027 га, цільове призначення - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що знаходиться на території Добромильської міської ради Старосамбірського району Львівської області. В задоволенні решти позову ОСОБА_1 в частині визнання права власності на земельну ділянку,- відмовити.

Щодо вимоги як по первісному позову так і по зустрічному позову щодо зобов'язання Приватного нотаріуса Львівського міського нотаріального округу Кушнерика А.М. зареструвати за ОСОБА_1, ОСОБА_2 та ОСОБА_3 право власності на земельну ділянку площею 0,8027 га, цільове призначення: для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що знаходиться на території Добромильської міської ради Старосамбірського району Львівської області, то такі до задоволення не підлягають, оскільки, як встановлено у судовому засіданні, нотаріус не порушував прав ОСОБА_1, ОСОБА_2 та ОСОБА_3 на реєстрацію прав власності.

Керуючись ст.ст. 4, 12, ч.1 ст.13, ч.1 ст.76, ст. 77, ч.ч. 1, 5, 6, 81, ч.2 ст.247, 258, 259, 263-265, 354 ЦПК України, п.п. 9 та 11 п.1, п.п. 15.5 п. 15 Розділу XIII ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ Цивільного процесуального кодексу, ст. ст. 81, 131 Земельного кодексу України, ст. 328, ч.1 ст.368, ч.2 ст.370, ст.392, ст.ст. 1216, 1217, 1223, 1225, 1258, ч.1 ст. 1261, ч.1 ст.1267, ст.1269 ЦК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3, приватного нотаріуса Львівського міського нотаріального округу Кушнерика Андрія Мар'яновича, Добромильської міської ради Старосамбірського району Львівської області, Старосамбірської районної державної адміністрації Львівської області про визнання права власності в порядку спадкування, зобов'язання вчинити певні дії - задовольнити частково.

Визнати за ОСОБА_1 право власності на 1/3 частку земельної ділянки кадастровий номер - НОМЕР_1, площею 0,8027 га, цільове призначення - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що знаходиться на території Добромильської міської ради Старосамбірського району Львівської області.

В задоволенні решти позову ОСОБА_1,- відмовити.

Зустрічний позов ОСОБА_2, ОСОБА_3 до ОСОБА_1, приватного нотаріуса Львівського міського нотаріального округу Кушнерика Андрія Мар'яновича, Добромильської міської ради Старосамбірського району Львівської області, Старосамбірської районної державної адміністрації Львівської області про визнання права власності в порядку спадкування за кожним з них по 1/3 ідеальній частці земельної ділянки та зобов'язань вчинити певні дії - задовольнити частково.

Визнати за ОСОБА_2 право власності на 1/3 ідеальну частку земельної ділянки (кадастровий номер - НОМЕР_1), площею 0,8027 га, цільове призначення: для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що знаходиться на території Добромильської міської ради.

Визнати за ОСОБА_3 право власності на 1/3 ідеальну частку земельної ділянки (кадастровий номер - НОМЕР_1), площею 0,8027 га, цільове призначення: для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що знаходиться на території Добромильської міської ради.

В задоволенні решти зустрічного позову ОСОБА_2, ОСОБА_3, - відмовити.

Апеляційна скарга на рішення суду до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи подається за правилами п.п. 15.5 п. 15 Перехідних положень ЦПК України через Старосамбірський районний суд Львівської області до Львівського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у ч.2 ст.358 ЦПК України.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення , якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного розгляду.

Суддя Л.Й.Ніточко

СудСтаросамбірський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення10.12.2018
Оприлюднено18.12.2018
Номер документу78587494
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —455/1294/17

Рішення від 10.12.2018

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Ніточко Л. Й.

Рішення від 10.12.2018

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Ніточко Л. Й.

Ухвала від 05.09.2018

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Ніточко Л. Й.

Ухвала від 20.06.2018

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Ніточко Л. Й.

Ухвала від 25.04.2018

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Ніточко Л. Й.

Ухвала від 13.02.2018

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Ніточко Л. Й.

Ухвала від 13.11.2017

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Ніточко Л. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні