Ухвала
від 30.11.2018 по справі 804/3280/18
ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

30 листопада 2018 року м. Дніпросправа № 804/3280/18

Третій апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

судді-доповідача Чабаненко С.В.,

суддів: Чумака С.Ю., Юрко І.В.,

перевіривши відповідність вимогам Кодексу перевіривши на відповідність вимогам Кодексу адміністративного судочинства України апеляційну скаргу Головного управління ДФС у Дніпропетровській області на рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 08 серпня 2018 року по справі №804/3280/18 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Завод промислових мастил" до Головного управління ДФС у Дніпропетровській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень, -

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 08 серпня 2018 року по справі №804/3280/18 адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Завод промислових мастил" до Головного управління ДФС у Дніпропетровській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень - задоволено.

Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, Головним управлінням ДФС у Дніпропетровській області 13 вересня 2018 року подано апеляційну скаргу.

Ухвалою Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 19 вересня 2018 року апеляційну скаргу Головного управління ДФС у Дніпропетровській області було залишено без руху з наступних підстав:

- в апеляційній скарзі не порушено питання про поновлення строку звернення з апеляційною скаргою;

- несплатою судового збору;

- не зазначенням в апеляційній скарзі ідентифікаційного коду Головного управління ДФС у Дніпропетровській області в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, адреси електронної пошти заявника апеляційної скарги та дати отримання копії судового рішення суду першої інстанції, що оскаржується.

Заявнику апеляційної скарги надано десятиденний строк для усунення недоліків, який обчислюється з дня отримання копії ухвали.

Копію ухвали разом з супровідним листом надіслано на адресу заявника апеляційної скарги та вручено останньому 25 вересня 2018 року.

03 жовтня 2018року розпочав роботу Третій апеляційний адміністративний суд і справи, які перебували в провадженні Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду, були передані до Третього апеляційного адміністративного суду.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу у справі №804/3280/18 визначено склад колегії суддів Третього апеляційного адміністративного суду: суддя-доповідач- Чабаненко С.В., судді - Чумак С.Ю., Юрко І.В.

Ухвалою Третього апеляційного адміністративного суду від 16 жовтня 2018 року продовжено строк для усунення недоліків апеляційної скарги та надано п'ятиденний строк, який обліковується з дати отримання копії ухвали.

Копію ухвали разом з супровідним листом надіслано на адресу заявника апеляційної скарги та вручено останньому 19 листопада 2018 року.

На виконання ухвали Третього апеляційного адміністративного суду від 16 жовтня 2018 року апелянтом до суду надіслано клопотання, в якому заявник зазначає про отримання ним копії оскаржуваного рішення 21 вересня 2018 року та з урахуванням вимог ч.2 ст. 295 КАС України просить поновити строку на апеляційне оскарження.

Крім того, до клопотання заявником додано апеляційну скаргу із зазначенням ідентифікаційного коду Головного управління ДФС у Дніпропетровській області в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, адреси електронної пошти заявника апеляційної скарги та дати отримання копії судового рішення суду першої інстанції, що оскаржується.

Також, в клопотанні заявник просить продовжити строк на усунення недоліків апеляційної скарги в частині сплати судового збору.

Колегія суддів Третього апеляційного адміністративного суду розглянувши матеріали справи №804/3280/18 та клопотання про продовження строку на усунення недоліків вважає, що зазначене клопотання не підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Так, обов'язковість та можливість сплати судового збору у скаржника, відповідно до ст. 296 КАС України, виникла з дати початку перебігу строку на апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції, тобто з дати отримання копії рішення суду.

У відповідності до ст.129 Конституції України та ст.7 КАС України, однією із засад судочинства є рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом.

Як зазначив Європейський суд з прав людини у рішенні від 15 травня 2008 року "Надточій проти України" принцип рівності сторін - один із складників ширшої концепції справедливого судового розгляду - передбачає, що кожна сторона повинна мати розумну можливість представляти свою сторону в умовах, які не ставлять її в суттєво менш сприятливе становище у порівнянні з опонентом.

Отже, передбачена процесуальним законом можливість поновити той чи інший процесуальний строк, виникає лише у випадку існування об'єктивної неможливості дотримати такий строк, що має бути підтверджено відповідними належними та допустимими доказами.

Згідно з частиною 2 статті 298 Кодексу адміністративного судочинства України до апеляційної скарги, яка не оформлена відповідно до вимог, встановлених статтею 296 цього Кодексу, застосовуються правила статті 169 цього Кодексу, тобто суддя, встановивши невідповідність матеріалів поданої скарги вимогам, встановленим цим Кодексом, постановляє ухвалу про залишення апеляційної скарги без руху, та у разі не усунення зазначених судом недоліків повертає її.

З урахуванням вищезазначеного та враховуючи те, що недолік апеляційної скарги зазначений в ухвалі суду від 23 вересня 2018 року у встановлений судом строк скаржником усунуто не було, суд апеляційної інстанції доходить висновку про наявність підстав для повернення апеляційної скарги у відповідності до положень ст. 169 Кодексу адміністративного судочинства України.

Керуючись ст.ст. 126,169, 298, 325 КАС України, суд -

у х в а л и в:

Відмовити Головному управлінню ДФС у Дніпропетровській області у задоволенні клопотання про продовження строку на усунення недоліку апеляційної скарги.

Апеляційну скаргу Головного управління ДФС у Дніпропетровській області на рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 08 серпня 2018 року по справі №804/3280/18 - повернути заявнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, але може бути оскаржена до Верховного Суду протягом тридцяти днів з моменту її підписання.

Суддя-доповідач С.В. Чабаненко

суддя С.Ю. Чумак

суддя І.В. Юрко

СудТретій апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.11.2018
Оприлюднено19.12.2018
Номер документу78618235
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/3280/18

Ухвала від 13.08.2021

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Дєєв Микола Владиславович

Ухвала від 11.08.2021

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Дєєв Микола Владиславович

Ухвала від 17.02.2021

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Дєєв Микола Владиславович

Ухвала від 05.02.2021

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Дєєв Микола Владиславович

Ухвала від 30.11.2018

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чабаненко С.В.

Ухвала від 16.10.2018

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чабаненко С.В.

Ухвала від 19.09.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Мельник В.В.

Рішення від 08.08.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Дєєв Микола Владиславович

Ухвала від 15.05.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Дєєв Микола Владиславович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні