Вирок
від 16.12.2018 по справі 216/4733/18
ЦЕНТРАЛЬНО-МІСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 216/4733/18

провадження 1-кс/216/5892/18

УХВАЛА

іменем України

про надання тимчасового доступу до речей та документів

16 грудня 2018 року місто Кривий Ріг

Слідчий суддя Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого слідчого відділу Криворізького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області капітана поліції ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей та документів по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018040630000120 від 10 липня 2018 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 368 ч. 3 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні слідчого відділу Криворізького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровські області, перебувають матеріали досудового розслідування № 42018040630000120 від 10 липня 2018 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 368 ч. 3 КК України, відкритого за фактом одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди у великому розмірі для себе за не вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду дій з використанням наданої їй влади та службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

Військовою прокуратурою Криворізького гарнізону Південного регіону України здійснюється нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні №42018040630000120 від 10 липня 2018 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні, відповідно до постанови заступника військового прокурора Південного регіону України від 27 серпня 2018 року, доручено слідчим слідчого відділу Криворізького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області.

Слідчим відділом Криворізького ВП Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018040630000120 від 10 липня 2018 року за підозрою ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено обставини, які дають підстави підозрювати особу у вчиненні кримінального правопорушення.

Так, ОСОБА_4 підозрюється у тому, що він займаючи посаду голови ІНФОРМАЦІЯ_1 , тобто являючись відповідно до п. 2 Примітки до ст. 368 КК України службовою особою, яка займає відповідальне становище, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння і передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, з корисливих мотивів та з метою особистого збагачення, 03 липня 2018 року, точного часу органом досудового розслідування не встановлено, перебуваючи у адміністративній будівлі ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 , оголосив громадянину України ОСОБА_5 , який працює головним агрономом АФГ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та діє на підставі довіреності в інтересах даного суб`єкта господарювання, незаконну вимогу надати йому, ОСОБА_4 , неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів розміром у виді відсотку від щорічного прибутку АФГ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за результатами господарської діяльності, за невчинення ним, як службовою особою, яка займає відповідальне становище, дій з використанням наданої йому влади та службового становища, тобто за не втручання в земельні спори по закінченим в лютому 2018 року договорам оренди земельних ділянок, які знаходяться на території Зарічненської сільської ради Високопільського району Херсонської області, укладених між АФГ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та фізичними особами власниками земельних ділянок, розташованих у адміністративних межах Зарічненської сільської ради Високопільського району Херсонської області, не ініціювання перевірок контролюючими органами відносно АФГ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » щодо спірного питання по користуванню землями та надання можливості здійснити закінчення технологічного і виробничого процесу по збору врожаю на зазначених земельних ділянках, шляхом не перешкоджання реєстрації договорів міни, чим створив умови та враження у ОСОБА_5 настання негативних наслідків для господарської діяльності АФГ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та вимусив останнього погодитися на незаконну вимогу щодо передачі неправомірної вигоди ОСОБА_4 .

У подальшому, голова ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 , усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння і передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, з корисливих мотивів та з метою особистого збагачення, 13 серпня 2018 року, приблизно о 15 год. 00 хв., перебуваючи в адміністративній будівлі ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 , продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на вимагання та одержання неправомірної вигоди у великому розмірі, оголосив незаконну вимогу головному агроному АФГ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_5 , який діє на підставі довіреності в інтересах даного суб`єкта господарювання, надати йому, ОСОБА_4 , неправомірну вигоду в остаточно визначеному розмірі у виді 73 тон пшениці ринковою вартістю 350 тис. грн., що відповідно до Примітки 1 ст. 368 КК України у двісті і більше разів перевищує неоподаткований мінімумів доходів громадян і є неправомірною вигодою у великому розмірі, та укладанням договору суборенди земельних ділянок загальною площею 116 га з подальшою їх передачею у безкоштовне користування керівнику підконтрольного йому суб`єкта господарювання ФГ « ОСОБА_6 » ОСОБА_7 , який одночасно є його рідним братом, строком на один рік, за невчинення ним, як службовою особою, яка займає відповідальне становище, дій з використанням наданої йому влади та службового становища, тобто за не втручання в земельні спори по закінченим в лютому 2018 року договорам оренди земельних ділянок, які знаходяться на території Зарічненської сільської ради Високопільського району Херсонської області, укладених між АФГ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та фізичними особами власниками земельних ділянок, розташованих у адміністративних межах Зарічненської сільської ради Високопільського району Херсонської області, не ініціювання перевірок контролюючими органами відносно АФГ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » щодо спірного питання по користуванню землями та надання можливості здійснити закінчення технологічного і виробничого процесу по збору врожаю на зазначених земельних ділянках, шляхом не перешкоджання реєстрації договорів міни, чим створив умови та враження у ОСОБА_5 настання негативних наслідків для господарської діяльності АФГ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та вимусив останнього погодитися на незаконну вимогу щодо передачі неправомірної вигоди ОСОБА_4 .

Надалі, голова ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 , усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння і передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, 28 серпня 2018 року о 14 год. 45 хв., на ділянці місцевості біля проїзної частини поряд з с. Мар`їне Високопільського району Херсонської області, через громадян України ОСОБА_8 та ОСОБА_9 , які не були обізнані про злочинні наміри ОСОБА_4 , одержав від головного агронома АФГ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_5 , який діє на підставі довіреності в інтересах даного суб`єкта господарювання, частину обумовленої неправомірної вигоди у виді 33 тон 590 кг ринковою вартістю 168 тис. грн. та право на безоплатне користування земельними ділянками загальною площею 116 га строком на один рік, які перебувають у законному володінні АФГ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за невчинення ним, як службовою особою, яка займає відповідальне становище, дій з використанням наданої йому влади та службового становища, тобто за не втручання в земельні спори по закінченим в лютому 2018 року договорам оренди земельних ділянок, які знаходяться на території Зарічненської сільської ради Високопільського району Херсонської області, укладених між АФГ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та фізичними особами власниками земельних ділянок, розташованих у адміністративних межах Зарічненської сільської ради Високопільського району Херсонської області, не ініціювання перевірок контролюючими органами відносно АФГ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » щодо спірного питання по користуванню землями та надання можливості здійснити закінчення технологічного і виробничого процесу по збору врожаю на зазначених земельних ділянках, шляхом не перешкоджання реєстрації договорів міни, чим фактично вимусив ОСОБА_5 з метою уникнення наслідків для господарської діяльності АФГ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » передати йому частину обумовленої раніше неправомірної вигоди у великому розмірі.

За викладених обставин, злочинні дії голови ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди у великому розмірі для себе за не вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду дій з використанням наданої їй влади та службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

29 серпня 2018 року ОСОБА_4 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

28.08.2018 року в період часу з 16.23 год. до 18.01 год. на підставі ухвали слідчого судді Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу під час проведення обшуку в приміщенні будівлі ІНФОРМАЦІЯ_1 , що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , було проведено обшук, під час якого виявлено та вилучено примірник договору суборенди земельної ділянки на 6 арк. з додатками на 2 арк., який оснащений підписом від імені «голови правління ФГ « ОСОБА_6 » ОСОБА_7 », розміщений в правому верхньому куті аркушу № 6 договору суборенди земельної ділянки в розділі «Підписи сторін» в графі «Суборендар»; в правому нижньому куті аркушу № 7 Додатку до договору оренди земельної частки в розділі «Реквізити сторін» в графі «Суборендар»; в нижній частини аркушу № 8 Акту про передачу та прийом земельної ділянки в натурі в розділі «Земельну ділянку прийняв» в графі «Суборендар» та рукописним текстом «28 серпня», розміщеним в правому верхньому куті аркушу № 1 договору суборенди земельної ділянки від 28.08.2018 в розділі «Дата укладення».

Крім того, під час проведення досудового розслідування в рамках даного провадження, в якості свідка було допитано ОСОБА_5 , який звернувся з клопотанням про долучення до матеріалів кримінального провадження № 42018040630000120 від 10 липня 2018 року, оригіналу договору суборенди земельної ділянки від 28.08.2018 укладений між АФГ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в особі голови ОСОБА_10 та ФГ « ОСОБА_6 » в особі голови ОСОБА_7 , виконаний на 6 арк. з додатками на 2 арк., який оснащений підписом від імені «голови правління ФГ « ОСОБА_6 » ОСОБА_7 », розміщений в правому верхньому куті аркушу № 6 договору суборенди земельної ділянки від 28.08.2018 в розділі «Підписи сторін» в графі «Суборендар»; в правому нижньому куті аркушу № 7 Додатку до договору оренди земельної частки в розділі «Реквізити сторін» в графі «Суборендар»; в нижній частини аркушу № 8 Акту про передачу та прийом земельної ділянки в натурі в розділі «Земельну ділянку прийняв» в графі «Суборендар» та рукописним текстом «28 серпня», розміщеним в правому верхньому куті аркушу № 1 договору суборенди земельної ділянки від 28.08.2018 в розділі «Дата укладення».

З метою підтвердження або спростування факту підписання підозрюваним ОСОБА_4 вищевказаних офіційних документів, зокрема договору суборенди земельної ділянки від 28.08.2018 укладений між АФГ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в особі голови ОСОБА_10 та ФГ « ОСОБА_6 » в особі голови ОСОБА_7 , в рамках даного кримінального провадження, у органа досудового розслідування виникла необхідність у призначенні судової почеркознавчої експертизи. Згідно методики проведення вказаної категорії експертиз, експерту необхідно надати зразки рукописних підписів осіб, справжність яких викликає сумнів. Таким чином виникла необхідність в отриманні зразків рукописних підписів та почерку від ОСОБА_4 .

17.09.2018 року було винесено постанову про відібрання зразків для проведення експертизи, а саме отримання зразків рукописного підпису та почерку підозрюваного ОСОБА_4 , за його добровільною згодою. Проте підозрюваний ОСОБА_4 відмовився добровільно надавати зразки рукописного підпису та почерку, про що складено відповідний протокол та отримано заяву у якій ОСОБА_4 відмовляється від надання вільних та експериментальних зразків підпису та почерку для проведення почеркознавчої експертизи.

Відповідно до ч. 1 ст. 245 КПК України, у разі необхідності отримання зразків для проведення експертизи вони відбираються стороною кримінального провадження, яка звернулася за проведенням експертизи або за клопотанням якої експертиза призначена слідчим суддею. У випадку, якщо проведення експертизи доручено судом, відібрання зразків для її проведення здійснюється судом або за його дорученням залученим спеціалістом.

Так, орган досудового розслідування звернувся до ІНФОРМАЦІЯ_3 з клопотанням про призначення судової почеркознавчої експертизи, на підставі чого 20.11.2018 слідчим суддею ІНФОРМАЦІЯ_3 постановлено ухвалу про призначення судової почеркознавчої експертизи документів, в рамках кримінального провадження відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42018040630000120 від 10 липня 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 368 ч. 3 КК України, до проведення якої залучено експертів ІНФОРМАЦІЯ_4 .

07.12.2018 до слідчого відділу Криворізького ВП ГУНП надійшло клопотання судового експерта від 29.11.2018 № 29/1.1/2060 про надання додаткових матеріалів, необхідних для складання висновку експерта за результатами судової почеркознавчої експертизи, призначеної у кримінальному провадженні № 42018040630000120 від 10 липня 2018 року, в якому відповідно до ст. 69 КПК України, зазначено необхідність надання експерту додаткових матеріалів, а саме: вільних зразків підписів ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , максимально наближених за часом виконання до 2018 року, в кількості не менше 15 документів. Проведення призначеної судової експертизи до виконання заявленого клопотання призупинено.

В ході проведення досудового розслідування було встановлено, що підозрюваний ОСОБА_4 значний час займав посаду голови ІНФОРМАЦІЯ_6 , що свідчить про тісні та міцні зв`язки останнього з керівниками інших органів влади та фермерських господарств, з метою виконання покладених на нього функціональних обов`язків відповідно до займаної посади, останнім неодноразово, протягом 2018 року були погоджені та підписані розпорядчі документи, які зберігаються у накопичувальних справах в приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_6 , що розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

Вказані вище документи, являються матеріальними об`єктами, які містять відомості, що можуть бути використані як доказ факту скоєння вищевказаного кримінального правопорушення, тобто, мають значення по кримінальному провадженню в якості речових доказів, а також містять вільні зразки підписів та вільні зразки почерку підозрюваного ОСОБА_4 , як голови ІНФОРМАЦІЯ_6 .

На підставі викладеного, враховуючи що для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, виявлення та встановлення на предметах, які були вилучені 28.08.2018 в ході проведення обшуку в приміщенні будівлі ІНФОРМАЦІЯ_6 , що розташована за адресою: АДРЕСА_1 та долучені до матеріалів свідком ОСОБА_5 , щодо обставин вчинення вказаного вище кримінального правопорушення при виконанні умов договору суборенди земельної ділянки, беручи до уваги клопотання судового експерта від 29.11.2018 № 29/1.1/2060 про надання додаткових матеріалів, а також те, що підозрюваний ОСОБА_4 відмовився добровільно надавати зразки власного рукописного підпису та почерку для проведення подальшого експериментального дослідження, у органа досудового розслідування виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до оригіналів документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 , що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , які містять на собі вільні зразки підписів та вільні зразки почерку ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , голови ІНФОРМАЦІЯ_6 (максимально наближених за часом виконання до 2018 року, в кількості не менше 15 документів).

13.12.2018 року до Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області надійшло клопотання слідчого СВ Криворізького ВП ГУНП у Дніпропетровській області капітана поліції ОСОБА_3 , в якому слідчий просив винести рішення, яким надати дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 , що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , котрі містять вільні зразки підписів та вільні зразки почерку підозрюваного ОСОБА_4 , як голови ІНФОРМАЦІЯ_6 , максимально наближених за часом виконання до 2018 року, в кількості не менше 15 документів, з метою виконання клопотання судового експерта від 29.11.2018 № 29/1.1/2060 про надання додаткових матеріалів, необхідних для складання висновку експерта за результатами судової почеркознавчої експертизи, призначеної у кримінальному провадженні № 42018040630000120 від 10 липня 2018 року, відповідно до ст. 69 КПК України, та виконання завдань кримінального провадження щодо повного та неупередженого розслідування.

Клопотання мотивовано тим, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані речі мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а тому необхідно отримати тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають (або можуть перебувати) у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 , з можливістю їх вилучення.

Слідчий в судове засідання не з`явилась, надала суду заяву про розгляд клопотання за її відсутності та без застосування технічних засобів, наполягала на задоволенні клопотання.

ІНФОРМАЦІЯ_7 про місце, день та час розгляду клопотання повідомлено своєчасно та належним чином, про що в матеріалах справи наявне підтвердження. Заяв та клопотань до суду не надходило.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання та матеріали кримінального провадження, дійшов висновку про те, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно вимогам ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

За приписами ч. 2 ст. 160 КПК України у клопотанні в тому числі зазначаються: речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати; підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; обґрунтування необхідності вилучення речей і документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Крім того слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи, зокрема, перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи (ч. 5 ст. 163 КПК України).

При цьому, ч. 6 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Оскільки наявні достатні підстави вважати, що зазначені у клопотанні документи знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 , що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , та містять відомості, які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, може бути використана як доказ і неможливо іншими способами отримати ці відомості, тому заявлене клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 159, 160, 163, 164, 395 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого слідчого відділу Криворізького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області капітана поліції ОСОБА_3 , про надання тимчасового доступу до речей та документів - задовольнити.

Надати слідчому СВ Криворізького ВП ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області капітану поліції ОСОБА_3 , старшому слідчому СВ Криворізького ВП ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області капітану поліції ОСОБА_11 та/або оперуповноваженому УЗЕ в Дніпропетровській області ДЗЕ Національної поліції України майору поліції ОСОБА_12 (за дорученням слідчого, в порядку ст.ст. 40,41 КПК України), тимчасовий доступ до оригіналів документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 , що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , які містять вільні зразки підписів та вільні зразки почерку підозрюваного ОСОБА_4 , як голови ІНФОРМАЦІЯ_6 , максимально наближених за часом виконання до 2018 року з можливістю їх вилучення, в кількості не менше 15 документів, з метою виконання клопотання судового експерта від 29.11.2018 №29/1.1/2060 про надання додаткових матеріалів, необхідних для складання висновку експерта за результатами судової почеркознавчої експертизи, призначеної у кримінальному провадженні №42018040630000120 від 10 липня 2018 року, відповідно до ст. 69 КПК України, та виконання завдань кримінального провадження щодо повного та неупередженого розслідування

Зобов`язати посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_6 , що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі документів.

Відповідно до статті 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали про надання тимчасового доступу до документів визначити до 16 січня 2019 року.

Надати слідчому слідчого відділу Криворізького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області капітану поліції ОСОБА_3 оригінал ухвали про надання тимчасового доступу до документів для пред`явлення, а копію для вручення посадовим особам ІНФОРМАЦІЯ_6 , що розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

Ухвала слідчого судді є остаточною та оскарженню не підлягає.

Ухвала слідчого судді, яка не може бути оскаржена, набирає законної сили з моменту її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.12.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78618548
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —216/4733/18

Ухвала від 01.03.2019

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Слоквенко Г. П.

Ухвала від 14.02.2019

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Кузнецов Р. О.

Вирок від 25.01.2019

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Кузнецов Р. О.

Постанова від 28.01.2019

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Кузнецов Р. О.

Постанова від 28.01.2019

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Кузнецов Р. О.

Вирок від 22.01.2019

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Кузнецов Р. О.

Вирок від 27.12.2018

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Кузнецов Р. О.

Вирок від 16.12.2018

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Кузнецов Р. О.

Вирок від 16.12.2018

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Кузнецов Р. О.

Вирок від 16.12.2018

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Кузнецов Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні