Ухвала
від 19.12.2018 по справі 484/5325/18
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 1-кс/484/1660/18

Справа№ 484/5325/18

Ухвала

про відмову в наданні дозволу на обшук

м. Первомайськ 19.12.2018 року

Слідчий суддя Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого Первомайського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 розглянувши у закритому судовому засіданні винесене у кримінальному провадженні №12018150110002921 від 09.11.2018 року клопотання про надання дозволу на обшук

встановив:

19.12.2018 року слідчий Первомайського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку нана об`єкті нерухомого майна АЗС «Богопіль» та прилеглій території до об`єкта нерухомого майна АЗс «Богопіль» та прилеглій території до об`єкта нерухомого майна. що знаходиться за адресою вул. Богопільська,100 м. Первомайська Миколаївської області, що на праві власності 1/1 та прилегла територія до об`єкта нерухомого майна належить ПП «Радар», код ЄДРПОУ:20905298 с. Мигія вул.. Первомайська,1-А Миколаївської област з метою виявлення порушень правил безпеки, відшукання речових доказів, зокрема документів, ліцензій на право здійснення діяльності пов`язаної з заправкою транспортних засобів, дозволів пожежної та податкової служби, а також з метою відшукування та вилучення технічного обладнання заправ очної станції з допомогою якого проводяться роботи з підвищеною небезпекою, що несуть загрозу загибелі людей та настання інших тяжких наслідків, товарно-транспортних накладних, які засвідчують факт поставки палива на заправ очний модуль, носії інформації про кількість продажу палива та отриманий прибуток, правовстановлюючі документи, що мають значення для встановлення істини в провадженні.

В обґрунтування клопотання зазначено, що СВ Первомайського ВП ГУНП в Миколаївській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженні №12018150110002921 від 09.11.2018 року за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 273 КК України.

Досудовим розслідуванням по даному кримінальному провадженні встановлено, що 09.11.2018 року до ЧЧ Первомайського ВП ГУНП в Миколаївській області надійшов рапорт працівника Первомайського ВП ГУНП в Миколаївській області про те, що на території м. Первомайська та Первомайського району Миколаївської області порушуються правила безпеки на автозаправочних станціях особами, які зобов`язані їх дотримуватись.

Під час проведення заходів спрямованих на виявлення автозаправочних станцій, які порушують правила безпеки встановлено порушення правил безпеки на АЗС «Богопіль», яка розташована вул.. Богопільська,100 в м. Первомайську Миколаївської області.

Згідно протоколу огляду від 24.11.2018 року дійсно по АДРЕСА_1 виявлено заправ очний модуль.

Також згідно допиту свідка ОСОБА_4 встановлено, що АЗС «Богопіль», яка розташована вул.. Богопільська,100 в м. Первомайську Миколаївської області на теперішній час виконує та здійснює свою діяльність у вигляді заправки транспортних засобів.

В ході проведення оперативних заходів було отримано чек на АЗС «Богопіль» яка розташована вул.. Богопільська,100 в м. Первомайську Миколаївської області.

Відповідно до інформації Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Миколаївській області від 06.12.2018, відповідно до п. 3 ст. 34 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду, у порядку визначеному центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері містобудування, веде єдиний реєстр документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів (далі реєстр).

Відповідно до даних реєстру, ведення якого розпочато з 20.03.2011, інформації щодо прийняття в експлуатацію АЗС, відповідно до списку, зазначеному в листі, одна з яких АЗС що знаходиться за адресою: вул. Богопільська, 100, м. Первомайськ, Миколаївська область, відсутня, перевірок щодо дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів та правил на цих об`єктах посадовими особами Управління не проводилось.

Відповідно до інформації ДСНС України у АЗС «Богопіль», яка розташована за адресою: вул. Богопільська, 100, м. Первомайськ, Миколаївська область, відсутні дозвільні документи, а саме не подана на реєстрацію декларація відповідності матеріально-технічної бази суб`єкта господарювання вимогам законодавства з пожежної безпеки, відповідно до ПКМУ від 05.06.2013 № 440.

Окрім того, на вказаному об`єкті в порушення вимог ст. 53 Кодексу цивільного захисту України, відсутні автоматизовані системи раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення у разі їх виникнення.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна від 07.12.2018 (номер інформаційної довідки 148514515), реєстраційний номер нерухомого майна 1394123748104, що знаходиться за адресою: вул. Богопільса 100, м. Первомайськ, Миколаївська область, на праві власності 1/1 та прилегла територія до об`єкта нерухомого майна належить Приватному Підприємству «РАДАР», код ЄДРПОУ: 20905298, країна реєстрації: Україна, адреса: Україна, Миколаївська область, Первомайський район, с. Мигія, вул. Первомайська, будинок 1-А.

На підставі викладеного, з метою виявлення порушень правил безпеки, відшукання речових доказів, зокрема документів, ліцензій на право здійснення діяльності пов`язаної з заправкою транспортних засобів, дозволів пожежної та податкової служби, а також з метою відшукування та вилучення технічного обладання заправочної станції з допомогою якого проводяться роботи з підвищеною небезпекою, що несуть загрозу загибелі людей та настання інших тяжких наслідків, товарно-транспортних накладних, які засвідчують факт поставки палива на заправочний модуль, носії інформації про кількість продажу палива та отриманий прибуток, правовстановлюючі документи, що мають значення для встановлення істини в проваджені та приймаючи до уваги достатні підстави вважати, що вказані предмети можуть знаходитися у зазначеній в клопотанні АЗС «БОГОПІЛЬ», просить клопотання задовольнити.

Заслухавши думку прокурора, слідчий суддя дійшов слідуючого.

Згідно ст.. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Дослідивши додані до клопотання матеріали слідчий суддя вбачає причини сумніватися в достатності фактів наявних на даний час у органів досудового розслідування, щодо того, що взагалі було вчинено кримінальне правопорушення.

Диспозиція ч.1 ст.273 КК України за якою здійснюється досудове розслідування внесене до ЄРДР передбачає порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах особою, яка зобов`язана їх дотримувати, якщо воно створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров`ю потерпілого.

Суду не зрозуміло, яким чином відшукування дозволів податкової служби має значення щодо встановлення істини.

Крім того, слідчим не обґрунтовано яким чином відшукувані документи мають значення для досудового розслідування.

Які саме відомості, які містяться у відшукуваних документах, можуть бути доказами під час судового розгляду за ч.1 ст. 273 КК України.

Крім того, слідчий взагалі не мотивував в клопотанні що обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також є заходом, пропорційним втручанню в приватну власність.

За наведених вище обставин, на підставі ст. ст. 234, 235 КПК України клопотання слідчого на проведення обшуку задоволенню не підлягає.

Керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя

ухвалив:

відмовити слідчому Первомайського ВП ГУНП України в Миколаївській області ОСОБА_3 наданні дозвілу на проведення обшуку на проведення обшуку на об`єкті нерухомого майна АЗС «БОГОПІЛЬ» та прилеглій території до об`єкта нерухомого майна, що знаходиться за адресою: вул. Богопільса 100, м. Первомайськ, Миколаївська область, що на праві власності 1/1 та прилегла територія до об`єкта нерухомого майна належить Приватному Підприємству «РАДАР», код ЄДРПОУ: 20905298, країна реєстрації: Україна, адреса: Україна, Миколаївська область, Первомайський район, с. Мигія, вул. Первомайська, будинок 1-А., з метою виявлення порушень правил безпеки, відшукання речових доказів, зокрема документів, ліцензій на право здійснення діяльності пов`язаної з заправкою транспортних засобів, дозволів пожежної та податкової служби, а також з метою відшукування та вилучення технічного обладання заправочної станції з допомогою якого проводяться роботи з підвищеною небезпекою, що несуть загрозу загибелі людей та настання інших тяжких наслідків, товарно-транспортних накладних, які засвідчують факт поставки палива на заправочний модуль, носії інформації про кількість продажу палива та отриманий прибуток, правовстановлюючі документи, що мають значення для встановлення істини в проваджені.

Ухвала не підлягає оскарженню.

Слідчий суддя:

СудПервомайський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення19.12.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78666197
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —484/5325/18

Ухвала від 24.02.2020

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Максютенко О. А.

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Максютенко О. А.

Ухвала від 25.01.2019

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Максютенко О. А.

Ухвала від 19.12.2018

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Максютенко О. А.

Ухвала від 19.12.2018

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Максютенко О. А.

Ухвала від 19.12.2018

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Максютенко О. А.

Ухвала від 19.12.2018

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Максютенко О. А.

Ухвала від 27.11.2018

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Максютенко О. А.

Ухвала від 27.11.2018

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Максютенко О. А.

Ухвала від 27.11.2018

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Максютенко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні