Ухвала
від 14.12.2018 по справі 810/323/17
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

14 грудня 2018 року           № 810/323/17

Суддя Київського окружного адміністративного суду Лапій С.М., розглянувши в м. Києві у порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі за адміністративним позовом Управління Пенсійного фонду України у м. Білій Церкві Київської області до ТОВ «АГРОЦЕХ» про стягнення заборгованості, -

в с т а н о в и в:

Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області звернулось до Київського окружного адміністративного суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження.

Заява обґрунтована тим, що ТОВ «АГРОЦЕХ» змінило місцезнаходження з м. Червоноград Львівської області на м. Чернігів, просп. Перемоги, буд. 13, оф. 17, і на даний час залишки заборгованості боржника передано до Чернігівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України.

Отже, як стверджує заявник, належним стягувачем на даний час є Чернігівське об'єднане управління Пенсійного фонду України.

До судового засідання заінтересована особа, стягувач та боржник, належним чином повідомлені про час, дату та місце проведення судового засідання, не прибули, з клопотанням про відкладення засідання до суду не звертались.

На підставі ч. 9 ст. 205, ч. 2 ст. 379 КАС України суд вирішив здійснювати розгляд заяви у порядку письмового провадження.

Вирішуючи питання щодо наявності підстав для заміни стягувача у виконавчому провадженні, суд виходить з наступного.

УПФ України у м. Білій Церкві Київської області у січні 2017 року звернулось до Київського окружного адміністративного суду з позовом до ТОВ «АГРОЦЕХ» про стягнення заборгованості.

Постановою Київського окружного адміністративного суду від 13.02.2017 адміністративний позов задоволено.

Стягнуто з ТОВ «АГРОЦЕХ» на користь Управління Пенсійного фонду України у м. Білій Церкві Київської області заборгованість з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за січень – червень 2016 року у сумі 5 315 (п'ять тисяч триста п'ятнадцять) грн. 58 коп.

На виконання вказаного судового рішення 04.05.2017 видано виконавчий лист, стягувачем у якому зазначено Управління Пенсійного фонду України у м. Білій Церкві Київської області (а.с. 31).

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 03.09.2018 замінено сторону виконавчого провадження у даній справі, а саме: стягувача – на Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області (а.с. 130 – 131).

Згідно відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань місцезнаходженням на даний час ТОВ «АГРОЦЕХ» (код 32541445) є: м. Чернігів, просп. Перемоги, буд. 13, оф. 17.

У зв'язку зі зміною місцезнаходження ТОВ «АГРОЦЕХ» Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області листом від 24.09.2018 № 1001/05-75 передано Чернігівському об'єднаному управлінню Пенсійного фонду України відповідні картки працівників, картку особового рахунку страхувальника, копію виконавчого листа від 04.05.2017 у справі № 810/323/17, копію заяви про відкриття виконавчого провадження.

Отже, належним стягувачем за таких обставин є Чернігівське об'єднане управління Пенсійного фонду України.

Згідно ч. 1 ст. 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до п. 1 ч. 5 ст. 15 Закону України «Про виконавче провадження» у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Таким чином, заява про заміну сторони виконавчого провадження є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 379 КАС України, суд,-

у х в а л и в:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 810/323/17 задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження за виконавчим листом, виданим Київським окружним адміністративним судом 04.05.2017 у справі № 810/323/17, а саме: стягувача – Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області на Чернігівське об'єднане управління Пенсійного фонду України (14005, м. Чернігів, просп. Миру 44, ідентифікаційний код 40378209).

Копію ухвали видати (надіслати) заявнику та учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженнні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII “Перехідні положення” Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Київський окружний адміністративний суд.

          Суддя                                                                                           Лапій С.М.

Дата ухвалення рішення14.12.2018
Оприлюднено22.12.2018
Номер документу78744396
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —810/323/17

Ухвала від 14.12.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лапій С.М.

Ухвала від 04.12.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лапій С.М.

Ухвала від 03.09.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Виноградова О.І.

Ухвала від 22.08.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Виноградова О.І.

Ухвала від 19.01.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лапій С.М.

Постанова від 13.02.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лапій С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні