Ухвала
від 20.12.2018 по справі 201/4728/18
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 201/4728/18

провадження №: 2/398/2564/18

УХВАЛА

"20" грудня 2018 р. Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді Авраменка О.В.,

з участю секретаря судового засідання Міщенко С.А.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Олександрія цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства Комерційний банк Приватбанк та ОСОБА_2 про зняття арешту з майна

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства Комерційний банк Приватбанк та ОСОБА_2 про зняття арешту з майна.

Представник позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_3 заявила письмове клопотання про залучення до участі у цій справі Олександрійського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Кіровоградській області, як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів, оскільки саме виконавчою службою накладено арешт на майно.

Інші учасники справи, належним чином повідомлені про час, дату та місце розгляду справи в підготовче судове засідання не з'явилися, причини неявки не повідомили.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Пунктом 2 Постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Про судову практику в справах про зняття арешту з майна від 03.06.2016 року №5 передбачено, що як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, має бути залучено відповідний орган державної виконавчої служби

Згідно з копією постанови про відкриття виконавчого провадження від 03 грудня 2009 року постановлено накласти арешт на все майно ОСОБА_2, в тому числі на квартиру АДРЕСА_1

Оскільки, предметом спору є зняття арешту саме з квартири АДРЕСА_2, то суд вважає за необхідним залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів - Олександрійський міськрайонний відділ державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Кіровоградській області.

У зв'язку з залученням третіх осіб розгляд цієї справи підлягає відкладенню.

Згідно з ч. 3 ст. 187 ЦПК України позивач не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про залучення третьої особи повинен направити такій третій особі копії заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до наступного судового засідання.

Керуючись ст. 53, ч. 3 ст. 187, ст. ст. 223, 240, 260 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_3 про залучення до участі у справі Олександрійського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Кіровоградській області, як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства Комерційний банк Приватбанк та ОСОБА_2 про зняття арешту з майна як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів, Олександрійський міськрайонний відділ державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Кіровоградській області.

Відкласти розгляд справи на 09 год. 45 хв. 24 січня 2019 року в приміщенні Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області (вул. Г. Сокальського, 76, м. Олександрія).

Копію ухвали направити учасникам справи.

Зобов'язати позивача ОСОБА_1 не пізніше двох днів з дня вручення йому копії цієї ухвали направити залученій до участі у цій справі третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до 24 січня 2019 року.

Визначити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на сторону відповідачів - Олександрійському міськрайонному відділу державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Кіровоградській області, п'ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснень на позовну заяву, які мають відповідати вимогам ч. ч. 3 - 5 ст.178, ст. 181 ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В.Авраменко

Дата ухвалення рішення20.12.2018
Оприлюднено22.12.2018
Номер документу78765063
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття арешту з майна

Судовий реєстр по справі —201/4728/18

Рішення від 19.04.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Авраменко О. В.

Ухвала від 22.03.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Авраменко О. В.

Ухвала від 20.12.2018

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Авраменко О. В.

Ухвала від 26.10.2018

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Авраменко О. В.

Ухвала від 16.10.2018

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Авраменко О. В.

Рішення від 02.08.2018

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

Ухвала від 08.05.2018

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні