Ухвала
від 26.12.2018 по справі 372/2427/18
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/2427/18

Провадження 2-1916/18

ухвала

Іменем України

26 грудня 2018 року Суддя Обухівського районного суду Київської області Тиханський О.Б., розглянувши копію позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю ІПК до ОСОБА_1, Товариства з обмеженою відповідальністю Коллаба , Публічного акціонерного товариства РВС Банк про визнання факту вибуття майна з володіння власника не з його волі іншим шляхом,

ВСТАНОВИВ:

17.08.2018 до суду надійшла вказана позовна заява.

20.08.2018 позовна заява залишена без руху, з підстав сплати судового збору як за позов немайнового характеру, проте позов стосується вимог майнового характеру, та неналежного засвідчення копії письмових доказів наданих для відповідачів по справі.

30.08.2018 позивачем направлено заяву про виконання ухвали суду, відповідно до якої позивач вказує, що позовні вимоги є немайнового характеру та копії є належним чином засвідченні.

05.0з9.2018 позовна заява разом з додатками була повернута позивача в зв'язку з не усуненням недоліків позовної заяви.

Відповідно до ухвали Київського апеляційного суду від 12.11.2018, встановлено, що аналізуючи спірні правовідносини, можна дійти до висновку, що фактично позивач просить визнати незаконним відчуження спірного нерухомого майна, яке в подальшому тягне за собою вирішення питання про право власності на нього, а тому суд першої інстанції правильно встановив, що спір має майновий характер. Проте, встановивши, що дана позовна заява має майновий характер, суд першої інстанції мав чітко зазначити суму судового збору, яка підлягає доплаті позивачем. Крім того, колегія суддів була позбавлена можливості перевірити правильність засвідчення копії документів, що подавались до позовної заяви, оскільки вони були повернуті судом першої інстанції. Тому, встановивши, що дана позовна заява має майновий характер суд першої інстанції мав чітко зазначити суму судового збору, яка підлягає доплаті позивачем.

В зв'язку з цим, ухвала Обухівського районного суду Київської області від 05.09.2018 скасовано, справа направлена до суду першої інстанції для продовження розгляду.

22.12.2018 відповідно до ч.1ст.187 ЦПК України, судом отримана інформація про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи - відповідача.

Підстав дляповернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні, а тому суд у відповідності до положень ч. 2ст.28 та ч.1 ст.187 ЦПК України відкриває провадження у справі.

Враховуючи, що справа стосується спору щодо нерухомого майна, та зважаючи на значення справи для сторін, ціни позову, враховуючи положення ч.3 ст.274 ЦПК,вона не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження.

Згідно ч.2 ст.176 ЦПК України, якщо визначена позивачем ціна позову вочевидь не відповідає дійсній вартості спірного майна або на момент пред'явлення позову встановити точну його ціну неможливо, розмір судового збору попередньо визначає суд з наступним стягненням недоплаченого або з поверненням переплаченого судового збору відповідно до ціни позову, встановленої судом при вирішенні справи.

Позивачем подано цивільний позов майнового характеру щодо визнання незаконним факт вибуття з власності нерухомого майна ресторанного комплексу та земельних ділянок та сплачено судовий збір у розмірі 1762 грн., що вочевидь не відповідає дійсній вартості спірного майна, документів про його вартість суду не надано.

Згідно ст. 6 ЗУ Про судовий збір у разі якщо судовий збір сплачується за подання позовної заяви до суду в розмірі, визначеному з урахуванням ціни позову, а встановлена при цьому позивачем ціна позову не відповідає дійсній вартості спірного майна або якщо на день подання позову неможливо встановити точну його ціну, розмір судового збору попередньо визначає суд з подальшою сплатою недоплаченої суми або з поверненням суми переплати судового збору відповідно до ціни позову, встановленої судом у процесі розгляду справи.

З урахуванням викладеного, суд попередньо визначає ціну позову у розмірі 5000000 грн., відповідно до якого розмір судового збору, з врахуванням п.1ч.2 ст.4 ЗУ Про судовий збір становить 1,5% від ціни позову - 75000 грн.

Таким чином, з врахуванням сплаченого судового збору, позивачу необхідно доплатити судовий збір у розмірі 73238 грн., до винесення рішення по справі.

Роз'яснити позивачу, що у разі невиконання ухвали суду щодо сплати судового збору у розмірі та в строки визначені судом, позовна заява з урахуванням п.8 ч.1 ст.257 ЦПК України може бути залишена без розгляду.

Керуючись ст.ст.7, 184-187, 274 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження по справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ІПК (адреса: 08708, Київська область, Обухівський район, с. Нещерів, садове товариство Дрімленд обслуговуючий кооператив, б/н) до ОСОБА_1 (адреса: 04053, АДРЕСА_1) , Товариства з обмеженою відповідальністю Коллаба (адреса: 03039, Київська область, м. Київ, пров. Р.Лужевського, буд. 14, корпус 1, офіс 3-Б) , Публічне акціонерне товариство РВС Банк (адреса: 04071, Київська область, м. Київ, вул. Введенська, буд. 29/58) про визнання факту вибуття майна з володіння власника не з його волі іншим шляхом, третя особа - ОСОБА_2 (адреса: 02154, Київська область, м. Київ, Русанівська НабережнаАДРЕСА_2).

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження .

Призначити у справі підготовче судове засідання на 14 год. 00 хв. 18 лютого 2019 року у відкритому судовому засіданні в приміщенні Обухівського районного суду Київської області за адресою: 08700 Київська область, м. Обухів, вул. Київська, 20.

В судове засідання викликати сторони.

Встановити для подання відповідачем відзиву на позов п'ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Відповідно до ст.178 ЦПК України, до відзиву слід додати: 1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. В разі, якщо відзив підписаний представником відповідача, до відзиву слід додати довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника відповідача.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета позову ОСОБА_2 (адреса: 02154, Київська область, м. Київ, Русанівська НабережнаАДРЕСА_2).

Роз'яснити позивачу, що відповідно до ч.3 ст.187 ЦПК України, якщо при відкритті провадження у справі було вирішено питання про залучення третіх осіб, позивач не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі повинен направити таким третім особам копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання або до початку розгляду справи по суті в порядку спрощеного позовного провадження.

Встановити для подання третій особі пояснень щодо позову п'ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Відповідно до ст.178 ЦПК України, до пояснень слід додати: 1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються пояснення третьої сторони, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснення і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. В разі, якщо пояснення підписаний представником відповідача, до відзиву слід додати довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника відповідача.

В підготовче засідання викликати третю особу.

Роз'яснити позивачу, що відповідно до ч.9 ст.83 ЦПК України копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідачі мають право пред'явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п'ятиденний строк з дня отримання відзиву, але до закінчення підготовчого провадження, для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої-п'ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачам п'ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої-п'ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Забезпечення доказів судом проводиться за правилами, встановленими ст.ст. 116-119 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud1018/

Копію ухвали про відкриття провадження у справі направити сторонам по справі.

Ухвала про відкриття провадження у справі може бути оскаржена до суду Київського апеляційного суду окремо від рішення суду лише з питань порушення правил підсудності, протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подання апеляційної скарги через Обухівський районний суд Київської області.

Суддя О.Б. Тиханський

СудОбухівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення26.12.2018
Оприлюднено29.12.2018
Номер документу78857795
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —372/2427/18

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 22.03.2023

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 13.01.2022

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 20.05.2021

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 20.07.2020

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 26.12.2018

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Постанова від 12.11.2018

Цивільне

Київський апеляційний суд

Головачов Ярослав Вячеславович

Ухвала від 10.10.2018

Цивільне

Київський апеляційний суд

Головачов Ярослав Вячеславович

Ухвала від 25.09.2018

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Олійник В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні