Ухвала
від 28.12.2018 по справі 382/2362/18
ЯГОТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Яготинський районний суд Київської області

Справа № 382/2362/18

Провадження № 1-кс/382/515/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 грудня 2018 року Слідчий суддя Яготинського районного суду Київської області ОСОБА_1 за участі слідчого СВ Яготинського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ НП в Київській області ОСОБА_2 , при секретарі ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ Яготинського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ НП в Київській області ОСОБА_4 , про арешт майна у кримінальному провадженню № 12018110320000131 від 30 березня 2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий слідчого відділення Яготинського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ НП в Київській області ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про арешт майна, котре обґрунтував тим, що 30 березня 2017 року в АДРЕСА_1 під час відпрацювання було виявлено приміщення в якому функціонували незаконні гральні автомати. 30 березня 2017 року під час проведення огляду місця події було виявлено за вищевказаною адресою заклад в якому функціонують гральні автомати. З місця події було вилучено вісім системних блоків із комплектуючими та Інтернет-модем. 30 березня 2017 року СВ Яготинського ВП Переяслав-Хмельницького ВП ГУ НП в Київській області відомості по факту незаконного функціонування грального бізнесу було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12017110320000131, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 КК України. В ході проведення досудового розслідування, встановлено що в приміщенні по АДРЕСА_2 функціонує зал гральних автоматів з вивіскою « ІНФОРМАЦІЯ_1 », в якому надаються послуги у сфері грального бізнесу. Відповідно до договору оренди нежитлового приміщення від 04.06.2018, укладеного між СТ «Фортуна» та ФОП ОСОБА_5 , передано в користування нежиле приміщення, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 . Згідно наявної інформації та показів свідка ОСОБА_6 , на даний час у вищевказаному приміщенні, функціонують гральні автомати та надаються послуги у сфері грального бізнесу. 22 грудня 2018 року, отримано ухвалу Яготинського районного суду Київської області за №382/2362/18 про дозвіл на проведення обшуку приміщення, де функціонують незаконні гральні автомати в АДРЕСА_2 , з метою вилучення речей та майна, що підтверджує функціонування незаконного грального бізнесу. 24 грудня 2018 року у період часу з 17 год. 56 хв. по 21 год. 24 хв., проведено санкціонований обшук приміщення за адресою: АДРЕСА_2 , в ході якого виявлено та вилучено наступні речі: 15 комп`ютерних моніторів (4 монітори марки «DELL», 4 монітори марки «BELNEA», 2 монітори марки «ЛОС», 2 монітори марки «Samsung», 1 монітор марки «Siemens», 1 монітор марки «HP», 1 монітор марки «NEC»; 14 лазерних комп`ютерних мишок марки «CROWN» чорного кольору; 14 комп`ютерних клавіатур; 14 системних блоків (11 системних блоків марки «DELL» 3 системні блоки, гроші загальною сумою 11436 гривень, три лиска паперу на яких надруковано оголошення, 1 системний блок марки «DELL» з написом «адмін» на корпусі, Відеореєстратор марки «Colarix», 1 монітор марки «LG». 1 роутер марки «Huawei», 1 роутер марки «TP-Link», 1 ноутбук марки «Acer» з блоком живлення та оптичною мишкою, 1 чековий термінал марки «Віхоlоn», 3 полімерні пляшки з рідиною темного кольору з характерним запахом алкоголю об`ємом 5 літрів кожна, 1 паперовий ящик наповнений горілкою об`ємом 10 літрів, 2 скляні пляшки з написом «Горілка пшенична» на етикетці заповненні рідиною темного кольору з характерним запахом алкоголю.

Беручи до уваги, що на вилучених речах збереглися сліди вчинення кримінального правопорушення, які в подальшому можуть бути використані як доказ під час судового розгляду, а також для їх збереження, запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, відчуження у органу досудового розслідування виникла необхідність у накладенні арешту на вказане майно заборонивши його відчуження, розпорядження та користування.

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_7 клопотання підтримав та просив його задовольнити.

В судове засідання представник ФОП ОСОБА_5 не з`явився, про день та час розгляду клопотання повідомлений.

Перевіривши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов наступних висновків.

Відповідно до ч.ч. 1-3 ст.170КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб.

Арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів. У такому випадку арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 цього Кодексу.

Згідно зі ст.98КПК України речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Відповідно до ч. 2 ст.167КПК України тимчасово вилученим може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони:

1) підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберегли на собі його сліди;

2) призначалися (використовувалися) для схиляння особи до вчинення кримінального правопорушення, фінансування та/або матеріального забезпечення кримінального правопорушення або винагороди за його вчинення;

3) є предметом кримінального правопорушення, у тому числі пов`язаного з їх незаконним обігом;

4) одержані внаслідок вчинення кримінального правопорушення та/або є доходами від них, а також майно, в яке їх було повністю або частково перетворено.

Відповідно до ч. 2 ст.168КПК України тимчасове вилучення майна може здійснюватися також під час обшуку, огляду.

Згідно ч. 2 ст.170КПК України арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів.

Згідно з положеннями ч. 5 ст.171КПК України клопотання слідчого про арешт тимчасово вилученого майна повинно бути подано не пізніше наступного робочого дня після вилучення майна, інакше майно має бути негайно повернуто особі, у якої його було вилучено.

З урахуванням наведеного, слідчий суддя дійшов висновку про задоволення клопотання слідчого, оскільки вилучене майно відповідає критеріям, передбаченим ст. 98, ч. 2 ст.167 КПК України, є речовим доказом кримінального правопорушення, та метою такого арешту є забезпечення зберігання речових доказів.

Керуючись ст. ст.170-173, 309 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Яготинського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області ОСОБА_4 про арешт майна, задовольнити.

Накласти арешт, шляхом заборони відчуження, розпорядження та користування, на майно, вилучене 24.12.2018 року з приміщення, де функціонують незаконні гральні автомати в АДРЕСА_2 , а саме: 15 комп`ютерних моніторів (4 монітори марки «DELL», 4 монітори марки «BELNEA», 2 монітори марки «ЛОС», 2 монітори марки «Samsung», 1 монітор марки «Siemens», 1 монітор марки «HP», 1 монітор марки «NEC»; 14 лазерних комп`ютерних мишок марки «CROWN» чорного кольору; 14 комп`ютерних клавіатур; 14 системних блоків (11 системних блоків марки «DELL» 3 системні блоки, гроші загальною сумою 11436 гривень, три листка паперу на яких надруковано оголошення, 1 системний блок марки «DELL» з написом «адмін» на корпусі, відеореєстратор марки «Colarix», 1 монітор марки «LG», 1 роутер марки «Huawei», 1 роутер марки «TP-Link», 1 ноутбук марки «Acer» з блоком живлення та оптичною мишкою, 1 чековий термінал марки «Віхоlon», полімерні пляшки з рідиною темного кольору з характерним запахом алкоголю об`ємом 5 літрів кожна, 1 паперовий ящик наповнений горілкою об`ємом 10 літрів, 2 скляні пляшки з написом «Горілка пшенична» на етикетці заповненні рідиною темного кольору з характерним запахом алкоголю.

Ухвала виконується негайно після її отримання, не пізніше наступного робочого дня після її постановлення.

Обов`язок по виконанню ухвали покласти на слідчого СВ Яготинського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області ОСОБА_2 ..

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом 5 днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЯготинський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення28.12.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78858361
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —382/2362/18

Ухвала від 28.03.2019

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Присяжнюк Олег Богданович

Ухвала від 28.12.2018

Кримінальне

Яготинський районний суд Київської області

Кисіль О. А.

Ухвала від 28.12.2018

Кримінальне

Яготинський районний суд Київської області

Кисіль О. А.

Ухвала від 22.12.2018

Кримінальне

Яготинський районний суд Київської області

Кисіль О. А.

Ухвала від 22.12.2018

Кримінальне

Яготинський районний суд Київської області

Кисіль О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні