Ухвала
від 07.12.2018 по справі 2-а-1096/11
СТАРОСИНЯВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-а-1096/11

6-а/684/6/2018

УХВАЛА

07 грудня 2018 року смт Стара Синява

в складі:

головуючого - судді Завадської О.П.

при секретарі Олійник Л.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань в смт. Стара Синява справу за заявою ОСОБА_2 про заміну сторони виконавчого провадження, заінтересована особа Головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області,

встановив:

В жовтні 2018 року ОСОБА_2 звернулась до суду із заявою про заміну сторони у виконавчому документі по справі №2-а-1096/2011 за адміністративним позовом ОСОБА_3 до Управління Пенсійного фонду України в Старосинявському районі Хмельницької області про зобов'язання нарахувати і виплатити підвищення до пенсії дитині війни у передбаченому Законом розмірі.

В обгрунтування заяви заявник вказала, що на виконання судового рішення в справі №2-а-1096/2011, Старосинявським районним судом від 01.11.2011 року видано виконавчий лист за №2-а-1096/2011. Вказаний виконавчий лист перебував на виконанні у Управлінні Пенсійного фонду Старосинявського району, але не виконаний через відсутність коштів та був направлений в управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Хмельницькій області для примусового виконання.

Однак, ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_3 померла і вона є спадкоємцем після її смерті.

В вересні 2018 року в.о. старости села Нова Синявка ОСОБА_4 телефоном повідомила про те, що з відділу казначейства пропонують замінити сторону виконавчого провадження у виконавчому листі після смерті матері.

При спадкуванні за законом майно переходить до зазначених в законі спадкоємців, а тому просить замінити сторону у виконавчому документі по справі №2-а-1096/20 11, де стороною як стягувача зазначити її.

Заявник в судове засідання не з'явилася, проте подала заяву, в якій підтримала заявлені вимоги та просила їх задовольнити, розгляд справи проводити у її відсутності.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, подав пояснення на заяву та просив розгляд справи проводити за його відсутності. В поданому поясненні просив відмовити заявнику в задоволенні заяви, оскільки вона є необгрунтованою, зазначивши, відповідно до ст.55 КАС України, ч.1 ст.264 КАС України, суд має право замінити сторону виконавчого провадженя її правонаступником, тобто заміні сторони виконавчого провадження має передувати факт відкриття даного провадження та надання певній особі статусу сторони виконачого провадження, оскільки по даній справі відсутній факт відкриття виконавчого провадження, тому неможливо замінити суб'єкта в неіснуючих правовідносинах.

Крім того, звертає увагу суду на те, що ОСОБА_2 не надала підтвердження, що нараховане підвищення до пенсії як дитині війни ОСОБА_3 за період з 15.12.2010 року по 14.06.2011 року включно входить до складу спадщини.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що заяву слід задовольнити з наступних підстав.

Судом встановлено, що постановою Старосинявського районного суду Хмельницької області від 01.07.2011 року по справі №2-а-1096/2011 за адміністративним позовом ОСОБА_3 до Управління Пенсійного фонду України в Старосинявському районі Хмельницької області про зобов'язання нарахувати і виплатити підвищення до пенсії дитині війни у передбаченому Законом розмірі задоволено, зобов'язано управління ПФУ у Старосинявському районі Хмельницької області нарахувати та виплатити ОСОБА_3 з 15.12.2010 року по 14.06.2011 року включно, підвищення до пенсії в розмірі 30% мінімальної пенсії за віком, на підставі положень ст.6 Закону України Про соціальний захист дітей війни , з врахуванням виплат, проведених за вказаний період, виходячи з розміру мінімальної пенсії за віком, встановлено ст. 28 Закону України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування , з врахуванням проведених виплат.

ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_3 померла, що підтверджується свідоцтвом про смерть серії НОМЕР_1, виданого 24.04.2017 виконавчим комітетом Кашперівської сільської ради Тетіївського району Київської області.

Єдиним спадкоємцем по заповіту на все майно після смерті ОСОБА_3 є ОСОБА_2, що підтверджується матеріалами спадкової справи №168-2017 Старосинявської державної нотаріальної контори, заведеної 18.10.2017 року.

Відповідно до вимог ст.1 Закону України Про виконавче провадження , виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження і примусове виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) (далі - рішення) - сукупність дій визначених у цьому Законі органів і осіб, що спрямовані на примусове виконання рішень і проводяться на підставах, у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією України, цим Законом, іншими законами та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону, а також рішеннями, які відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню.

Згідно ст.52 КАС України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Відповідно до вимог ч.ч.1,4 ст.379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Положення цієї статті затосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Враховуючи вищевикладені обставини, суд вважає, що заяву ОСОБА_2 слід задовольнити та замінити стягувача у виконавчому листі, оскільки заява є обгрунтованою, та такою, що ґрунтується на вимогах закону.

Керуючись ст.ст.52, 379 КАС України, Законом України Про виконавче провадження , суд,

постановив:

Заяву задовольнити.

Замінити стягувача ОСОБА_3, яка померла 23 квітня 2017 року, на її спадкоємця ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, (місце проживання: АДРЕСА_1) у виконавчому листі, виданому Старосинявським районним судом Хмельницької області по справі №2-а-1096/2011 за адміністративним позовом ОСОБА_3 до Управління Пенсійного фонду України в Старосинявському районі Хмельницької області про зобов'язання нарахувати і виплатити підвищення до пенсії дитині війни у передбаченому Законом розмірі.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Сьомого апеляційного адміністративного суду протягом пятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана на ухвалу суду протягом пятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя


О. П. Завадська

Дата ухвалення рішення07.12.2018
Оприлюднено29.12.2018
Номер документу78883419
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-1096/11

Ухвала від 08.07.2011

Адміністративне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

Ухвала від 23.06.2011

Адміністративне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

Постанова від 15.08.2011

Адміністративне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

Ухвала від 14.03.2011

Адміністративне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Ляшко С. М.

Ухвала від 25.02.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Полотнянко Ю.П.

Ухвала від 23.01.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Полотнянко Ю.П.

Ухвала від 07.12.2018

Адміністративне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Завадська О. П.

Ухвала від 11.10.2018

Адміністративне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Завадська О. П.

Ухвала від 24.11.2010

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Постанова від 14.02.2011

Адміністративне

Глобинський районний суд Полтавської області

Прикіпєлова Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні