Ухвала
від 10.12.2018 по справі 752/4769/18
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/4769/18

Провадження по справі № 1-кс/752/10866/18

У Х В А Л А

10.12.2018 року слідчий суддя Голосіївського районного суду м.Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 в приміщенні Голосіївського районного суду м. Києва, розглянувши внесене в кримінальному провадженні №42018100000000132 від 12.02.2018, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, клопотання подане слідчим слідчого управління головного управління національної поліції у м.Києві ОСОБА_3 погоджене прокурором відділу прокуратури міста Києва ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні приватного підприємства " ОСОБА_5 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), подане в порядку глави 15 Кримінального процесуального кодексу України, -

ВСТАНОВИВ:

до провадження слідчого судді Голосіївського районного суду м.Києва надійшло клопотання слідчого слідчого управління головного управління національної поліції у м.Києві ОСОБА_3 погоджене прокурором відділу прокуратури міста Києва ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні приватного підприємства " ОСОБА_5 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

В обґрунтування заявлених вимог, слідчий ОСОБА_3 зазначив, що відділом розслідуваннязлочинів усфері господарськоїта службовоїдіяльності слідчогоуправління ГУНаціональної поліціїу містіКиєвіздійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42018100000000132 від 12.02.2018, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Звертаючись з зазначеним клопотанням ОСОБА_3 просив розглянути його за відсутності представника приватного підприємства " ОСОБА_5 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з метою унеможливлення останніми завчасного знищення або переховування документів, до яких просить надати тимчасовий доступ, що було прийнято до уваги, а тому судовий виклик останніх не здійснювався.

Слідчий слідчого управління головного управління національної поліції у м.Києві ОСОБА_3 подав до суду клопотання про розгляд заявлених у клопотанні вимог за його відсутності, з викладених у ньому підстав, просив задовольнити.

За правилами ст. 107 КПК України, під час розгляду клопотання про тимчасовийдоступ доречей ідокументів, що перебувають у володінні приватного підприємства " ОСОБА_5 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), фіксування технічними засобами судового засідання не здійснювалось у зв`язку з відсутністю у судовому засіданні осіб, які беруть участь у судовому провадженні.

Правилами ч. 6 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбаченихч. 5 цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, а за правилами п. 3 ч. 1 ст. 162 цього Кодексу, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить конфіденційна інформація, в тому числі такі, що містить комерційну таємницю.

За даними наявними в матеріалах кримінального провадження № 42018100000000132 від 12.02.2018 року, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань встановлено, що період з01.01.2017року потеперішній час«транзитно-конвертаційні»підприємства ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 "ЄДРПОУ (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ) та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_7 " (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ) із використанням схем з незаконної конвертації грошових коштів та мінімізації податкових зобов`язань, отримали від суб`єктів господарювання реального сектору економіки в тому числі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » на свої банківські рахунки кошти в сумі приблизно 300 млн. грн. за послуги та роботи, які фактично не надавали.

В ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » встановлено, що останнє являється переможцем тендерних закупівель які проводилися ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » та ряду інших державних підприємств, що призвело до нанесення збитків державі в розмірі понад 50 млн. грн.

За даними висновку аналітичного дослідження №11/10-36-16-02/41184419 від 13.02.2018 року Головного управління ДФС у Київській області ДФС України ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_9 ) придбало товарно-матеріальні цінності у ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_11 "ЄДРПОУ (ЄДРПОУ НОМЕР_10 ). Крім того, встановлено, що у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_9 ) відсутня необхідна кількість кваліфікованого персоналу, майна, транспорту, складських приміщень, що надавало б змогу здійснювати фінансово-господарську діяльність.

Звертаючись з клопотанням слідчий стверджує, що зазначені підприємства мали взаємовідносини з ПП " ОСОБА_5 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ). В подальшому встановлено, що останнє проводило ряд фінансово-господарських операцій з рядом суб`єктів господарської діяльності, а саме:ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_12 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_13 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО " ІНФОРМАЦІЯ_14 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_15 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ) та ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО " ІНФОРМАЦІЯ_16 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_15 ), які можуть бути пов`язані з мінімізацією податкових зобов`язань та ухилення від сплати податків.

За результатами розгляду клопотання встановлено, що з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, надання їм належної правової оцінки та забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень, а також з метою перевірки доводів заявника, необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні та знаходяться уПП " ОСОБА_5 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 .

Розглянувшиклопотання протимчасовий доступдо речейі документів,що перебувають уволодінні ПП" ОСОБА_5 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 ,дослідивши доданідо клопотаннядокументи,приходжу довисновку,що зазначенеклопотання підлягаєзадоволенню,оскільки знаданих матеріалівкримінального провадженнявбачається наявністьдостатніх підставвважати,що наданнядоступу доінформації,яка перебуваєу володінніПП" ОСОБА_5 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 , має суттєве значення для встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні, а можливість довести їх іншими способом, крім тих про які йдеться в клопотанні, відсутня.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 107, 108, 159-166, 309 КПК України слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

клопотання подане слідчим слідчого управління головного управління національної поліції у м.Києві ОСОБА_3 погоджене прокурором відділу прокуратури міста Києва ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні приватного підприємства " ОСОБА_5 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) в межах кримінального провадження року №42018100000000132 від 12.02.2018, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, задовольнити.

Надати дозвіл слідчим слідчого управління Головного управління Національної поліції в місті Києві ОСОБА_6 , ОСОБА_3 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , або за їх дорученням (постановою) в порядку ст. ст. 40, 41, 110, 218 КПК України та оперативним співробітникам головного відділу БКОЗ ГУ СБУ у м.Києві та Київській області у порядку ст. 40 КПК України, тимчасовий доступ до документів, що знаходяться у приватного підприємства " ОСОБА_5 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: всіх фінансово-господарських, бухгалтерських та інших документів (зокрема договори, додаткових угод, контрактів, видаткових накладнів, товарно-транспортних накладних, валютно митних декларацій, валютних видаткових накладних, банківських виписок, актів виконаних робіт, прибуткових накладних, видаткових накладних, податкових накладних, актів звірок, довіреностей, рахунків-фактури, актів прийому-передачі, подорожніх листів, повіомлень та будь-які інші документи), які пов`язані та підтверджують взаємовідносини приватного підприємства " ОСОБА_5 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 )з наступними суб`єктами господарювання: ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_12 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_13 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО " ІНФОРМАЦІЯ_14 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_15 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ) та ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО " ІНФОРМАЦІЯ_16 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_15 ), за період з 01.01.2016 по теперішній час, з можливістю вилучення належно завірених копій.

Роз`яснити положення ч. 4 ст. 165 ч. 1 ст. 166 КПК України, відповідно до змісту яких: на вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів; у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.12.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78887528
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні приватного підприємства " ОСОБА_5 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), подане в порядку глави 15 Кримінального процесуального кодексу України

Судовий реєстр по справі —752/4769/18

Ухвала від 23.08.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 29.08.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 10.06.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 10.06.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Постанова від 11.07.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Чередніченко Н. П.

Ухвала від 07.06.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 07.02.2019

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Лашевич Валерій Миколайович

Ухвала від 11.02.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 14.01.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 10.12.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні