Ухвала
від 04.01.2019 по справі 320/5311/18
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про скасування заходів забезпечення позову

04 січня 2019 року 320/5311/18

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Балаклицького А.І., при секретарі судового засідання - Мостовому О.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Катлас" про скасування заходів забезпечення позову, вжитих в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Катлас" до державного реєстратора Київської обласної філії комунального підприємства "Центр державної реєстрації" Петрик Анастасії Віталіївни, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю "Аскент-Нафта", Товариство з обмеженою відповідальністю "Торгівельні мережі-2000", Товариство з обмеженою відповідальністю "DUA Warenhandelsgellschaft mbH" ("ДУА Варенхандельсгезельшафт мбХ"), ОСОБА_2 про визнання протиправним та скасування реєстраційного запису,

в с т а н о в и в:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Катлас" звернулось до Київського окружного адміністративного суду з позовом до державного реєстратора Київської обласної філії комунального підприємства "Центр державної реєстрації" Петрик Анастасії Віталіївни, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю "Аскент-Нафта", Товариство з обмеженою відповідальністю "Торгівельні мережі-2000", Товариство з обмеженою відповідальністю "DUA Warenhandelsgellschaft mbH" ("ДУА Варенхандельсгезельшафт мбХ"), ОСОБА_2, в якому просить суд:

- визнати протиправним та скасувати реєстраційний запис державного реєстратора Київської обласної філії комунального підприємства "Центр державної реєстрації" Петрик Анастасії Віталіївни №13556670022001284 від 05.10.2018.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 10.10.2018 задоволено заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Катлас" про забезпечення позову. Заборонено будь-якому державному реєстратору вчиняти в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань будь-які реєстраційні дії (записи) щодо Товариства з обмеженою відповідальністю "Аскент-Нафта" (код ЄДРПОУ 30598180) - до набрання законної сили судовим рішенням у даній справі.

04 січня 2019 року до суду надійшло клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Катлас" про скасування заходів забезпечення позову.

В обґрунтування заявленого клопотання позивач зазначив, що на даний час відпала необхідність в забезпеченні позову, а тому з метою приведення відомостей, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, в належний стан, просив скасувати заходи забезпечення позову, вжитих ухвалою суду від 10.10.2018.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заявлене клопотання про скасування заходів забезпечення позову підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 157 Кодексу адміністративного судочинства України суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Згідно з ч.ч. 6, 7 ст. 157 Кодексу адміністративного судочинства України у випадку залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі або у випадку ухвалення рішення щодо відмови у задоволенні позову заходи забезпечення позову зберігають свою дію до набрання законної сили відповідним судовим рішенням.

Примірник ухвали про скасування заходів забезпечення позову невідкладно після набрання такою ухвалою законної сили надсилається заявнику, всім особам, яких стосуються заходи забезпечення позову і яких суд може ідентифікувати, а також державним та іншим органам, які повинні були та (або) виконували ухвалу про забезпечення позову, для здійснення ними відповідних дій щодо скасування заходів забезпечення позову.

Таким чином, суд вправі скасувати вид забезпечення позову в будь-якій справі, яка знаходиться в його провадженні, коли відпаде потреба в ньому або в забезпеченні позову взагалі.

Враховуючи викладені обставини, а також клопотання позивача, суд вважає за необхідне скасувати заходи забезпечення позову, вжитих ухвалою суду від 10.10.2018 у справі №320/5311/18.

Керуючись статтями 157, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Катлас" про скасування заходів забезпечення позову - задовольнити.

Скасувати заходи забезпечення позову, вжитих ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 10.10.2018 в адміністративній справі №320/5311/18.

Копію ухвали надіслати (надати) учасникам справи (їх представникам).

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Київський окружний адміністративний суд.

Суддя Балаклицький А. І.

Дата ухвалення рішення04.01.2019
Оприлюднено06.01.2019
Номер документу79030983
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування реєстраційного запису

Судовий реєстр по справі —320/5311/18

Рішення від 10.12.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Балаклицький А. І.

Ухвала від 04.01.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Балаклицький А. І.

Ухвала від 13.11.2018

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мельничук Володимир Петрович

Ухвала від 09.11.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Балаклицький А. І.

Ухвала від 10.10.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Балаклицький А. І.

Ухвала від 10.10.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Балаклицький А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні