Ухвала
від 09.01.2019 по справі 200/14278/18-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

09 січня 2019 р. Справа №200/14278/18-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Бабаш Г.П.,

при секретарі - Оголь В.К.

за участю

представника відповідача - Шуляченко І.О. (за довіреністю від 02.01.2019 року №1),

розглянувши у підготовчому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Агро-лиман" до Лиманської міської ради Донецької області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії,-

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Агро-лиман" звернулось до Донецького окружного адміністративного суду з позовною заявою до Лиманської міської ради Донецької області в якій просило:

-визнати неправомірною бездіяльність відповідача як суб'єкта владних повноважень, який розпоряджається не витребуваними земельними частками (паями), щодо неприйняття рішення по суті звернення про передачу позивачу в оренду невитребуваних земельних часток (паїв), що в минулому перебували в колективній власності колишнього КСП "Росія" на території колишньої Кіровської селищної ради за межами с. Торецьке Лиманського району Донецької області, в кількості 24 частки, площею 4,78 умовних кадастрових гектарів кожна (загальна площа часток 114,72 умовних кадастрових гектарів); колишнього КСП "Батьківщина" на території Шандриголівської сільської ради Лиманського району Донецької області, в кількості 12 часток, площею 7,43 умовних! кадастрових гектарів кожна (загальна площа часток 89,16 умовних кадастрових гектарів); колишнього КСП "Комуніст" на території Дробишевської, Новоселівської, Ярівської селищних рад Лиманського району Донецької області, в кількості 6 часток, площею 4,64 умовних кадастрових гектарів кожна (загальна площа часток 27,84 умовних кадастрових гектарів); колишнього КСП "Калініна" на території Дробишевської селищної ради Лиманського району Донецької області, в кількості 9 часток, площею 4,78 умовних кадастрових гектарів кожна (загальна площа часток 43,02 умовних кадастрових гектарів); колишнього КСП "Ленінська зоря" на території Кіровської селищної ради Лиманського району Донецької області, в кількості 28 часток, площею 5,4 умовних кадастрових гектарів кожна (загальна площа часток 151,2 умовних кадастрових гектарів;

-зобов'язати відповідача як суб'єкта розпорядження не витребуваними земельними частками (паями) передати позивачу в оренду не витребувані земельні частки (паї), що в минулому перебували в колективній власності колишнього КСП "Росія" на території колишньої Кіровської селищної ради за межами с. Торецьке Лиманського району Донецької області, в кількості 24 частки, площею 4,78 умовних кадастрових гектарів кожна (загальна площа часток 114,72 умовних кадастрових гектарів); колишнього КСП "Батьківщина" на території Шандриголівської сільської ради Лиманського району Донецької області, в кількості 12 часток, площею 7,43 умовних кадастрових гектарів кожна (загальна площа часток 89,16 умовних кадастрових гектарів); колишнього КСП "Комуніст" на території Дробишевської, Новоселівської, Ярівської селищних рад Лиманського району Донецької області, в кількості 6 часток, площею 4,64 умовних кадастрових гектарів кожна (загальна площа часток 27,84 умовних кадастрових гектарів); колишнього КСП "Калініна" на території Дробишевської селищної ради Лиманського району Донецької області, в кількості 9 часток, площею 4,78 умовних кадастрових гектарів кожна (загальна площа часток 43,02 умовних кадастрових гектарів); колишнього КСП "Ленінська зоря" на території Кіровської селищної ради Лиманського району Донецької області, в кількості 28 часток, площею 5,4 умовних кадастрових гектарів кожна (загальна площа часток 151,2 умовних кадастрових гектарів.

Від представника позивача до суду надійшло клопотання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Суд розглянувши зазначене клопотання, прийшов до висновку щодо волевиявлення представника позивача розглядати дану справу без його участі.

Представник відповідача в судовому засіданні зазначив, що у зв`язку з великим навантаженням не має змоги надати в строк встановлений судом відзив на позовну заяву. Просив визнати причину неподання відзиву у строк поважною, продовжити термін підготовчого провадження на 30 днів та встановити додатковий строк для подання звіту.

Згідно п. 7 ч. 2 ст. 180 Кодексу адміністративного судочинства України у підготовчому засіданні суд з'ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом, чи причини їх неподання; пропонує учасникам справи надати суду додаткові докази або пояснення; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових та електронних доказів за їх місцезнаходженням; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання; вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Відповідно до пункту 3 частини 2 статті 181 Кодексу адміністративного судочинства України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 180 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Згідно частини 8 статті 181 Кодексу адміністративного судочинства України у разі відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви підготовче засідання продовжується зі стадії, на якій засідання було відкладене або у ньому була оголошена перерва.

Суд відкладає проведення підготовчого судового засідання для надання відповідачем відзиву на позовну заяву.

Керуючись статтями 44, 47, 195, 248, 256, 294, 370 Кодексу адміністративного судочинства України суд, -

У Х В А Л И В:

Відкласти підготовче судове засідання по адміністративній справі №200/14278/18-а на 12 годину 00 хвилин 31 січня 2019 року у приміщенні Донецького окружного адміністративного суду, розташованого за адресою: 84122, Донецька обл., м. Слов'янськ, вул. Добровольського, 1.

Відповідачу надати відзив на позовну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Бабаш Г.П.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.01.2019
Оприлюднено10.01.2019
Номер документу79059946
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/14278/18-а

Рішення від 20.02.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 15.02.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 31.01.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 09.01.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 14.12.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні