Ухвала
від 10.01.2019 по справі 923/17/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРCОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Театральна,18, м. Херсон, 73000,

тел./0552/26-47-84, 49-31-78, факс 49-31-78, веб сторінка: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

           10 січня 2019 року Справа № 923/17/19

Господарський суд Херсонської області у складі судді Пригузи П.Д., розглянувши справу

за позовом: Керівника Генічеської місцевої прокуратури Херсонської області в інтересах держави в особі:

позивача-1: Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області, вул. Університетська, 136-а, м. Херсон,

позивача-2: Хрестівської сільської ради Чаплинського району Херсонської області, код ЄДРПОУ 04401167, вул. Центральна, 34, с. Хрестівка Чаплинського району Херсонської області,

позивача-3: Шевченківської загальноосвітньої школа І-ІІІ ступенів Хрестівської сільської ради Херсонської області, код ЄДРПОУ 24755720, вул. Шкільна, 30, с. Шевченка Чаплинського району Херсонської області,

до: Приватного підприємства "Багатогалузева фірма "Таврія", код ЄДРПОУ 34458658, пров. Будівельний, 27, м. Херсон,

про визнання недійсним договору про спільну діяльність та вилучення із користування земельної ділянки,

в с т а н о в и в:

Керівник Генічеської місцевої прокуратури Херсонської області звернулась до господарського суду з позовом в інтересах держави в особі позивачів: головного управління Держгеокадастру у Херсонській області, Хрестівської сільської ради Чаплинського району Херсонської області та Шевченківської загальноосвітньої школа І-ІІІ ступенів Хрестівської сільської ради Херсонської області до Приватного підприємства "Багатогалузева фірма "Таврія".

Прокурор у своїй заяві просить, визнати недійсним договір про спільний обробіток земельної ділянки від 16.11.2017, укладений між Шевченківською загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів Хрестівської сільської ради Херсонської області та Приватним підприємством «Багатогалузева фірма «Таврія»», із припиненням зобов'язань за ним на майбутнє та вилучити із користування Приватного підприємства «Багатогалузева фірма «Таврія» на користь Шевченківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Хрестівської сільської ради Херсонської області земельну ділянку площею 50 га, що розташована в адміністративних межах Шевченківської сільської ради Чаплинського району Херсонської області (Хрестівської об'єднаної територіальної громади Чаплинського району Херсонської області) у складі: кадастровий номер 6525485000:02:001:0289 вартістю 1 218 522,5 грн.

До позовної заяви додано докази сплати судового збору у сумі 3524,00 грн., які зараховані до державного бюджету.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.ст. 162, 163, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України, що є достатнім для прийняття її до розгляду і відкриття провадження у справі.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені Господарським процесуальним кодексом України, відсутні.

У відповідності до приписів ч. 13 ст. 8 ГПК України розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами, якщо цим Кодексом не передбачено повідомлення учасників справи. У такому випадку судове засідання не проводиться.

Господарське судочинство у даній справі здійснюється за правилами, передбаченими ГПК України, у порядку спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання, відповідно до ст. 252 ГПК України, якою передбачено особливості розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження, зокрема:

Розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі, якщо судове засідання не проводиться.

Якщо для розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження відповідно до цього Кодексу судове засідання не проводиться, процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до цього Кодексу обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися протягом тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Підготовче засідання при розгляді справи у порядку спрощеного провадження не проводиться.

Керуючись ст.ст. 12, 20, 176, 234, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд -

п о с т а н о в и в:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження.

3. Розгляд справи по суті провести у залі судових засідань в приміщенні Господарського суду Херсонської області, який розташований за адресою: м. Херсон, вул. Театральна, 18, зал судових засідань 214, без виклику сторін.

4. Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву - п'ятнадцять днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана позивачеві одночасно з надісланням відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

5. Встановити позивачам та прокурору строк для надання відповіді на відзив - 30 днів з дня відкриття провадження у справі.

6. Роз'яснити сторонам, що відповідно до ч. 5 ст. 252 ГПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше.

За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п'яти днів з дня отримання відзиву.

7. Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі зі сторінки на офіційному веб-порталі “Судова влада України” за наступною адресою: http://ks.arbitr.gov.ua.

8. Копію ухвали надіслати учасникам справи в порядку, встановленому статтею 242 ГПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

          Суддя П.Д. Пригуза

Дата ухвалення рішення10.01.2019
Оприлюднено11.01.2019
Номер документу79086015
СудочинствоГосподарське
Сутьспільну діяльність та вилучення із користування земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —923/17/19

Постанова від 28.11.2019

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Колоколов С.І.

Ухвала від 03.10.2019

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Колоколов С.І.

Ухвала від 10.06.2019

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Колоколов С.І.

Ухвала від 31.05.2019

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Колоколов С.І.

Ухвала від 27.05.2019

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Колоколов С.І.

Ухвала від 10.05.2019

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Колоколов С.І.

Ухвала від 12.04.2019

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Колоколов С.І.

Судовий наказ від 29.03.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Судовий наказ від 29.03.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Рішення від 04.03.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні