Ухвала
від 10.01.2019 по справі 925/1126/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"10" січня 2019 р. Справа № 925/1126/18

Господарський суд Черкаської області у складі головуючого судді - Васяновича А.В.,

секретар судового засідання - Козоріз О.І.,

за участі представників сторін:

від заступника прокурора Черкаської області - Олійник І.А. - прокурор відділу прокуратури Черкаської області,

від першого позивача - представник не з'явився,

від другого позивача - представник не з'явився,

від першого відповідача - представник не з'явився,

від другого відповідача - представник не з'явився,

від третього відповідача - представник не з'явився,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні справу

за позовом заступника прокурора Черкаської області, м. Черкаси

в інтересах держави в особі:

1. Кабінету Міністрів України, м. Київ;

2. Міністерства аграрної політики та продовольства України,

м. Київ;

до 1. Державної акціонерної компанії "Хліб України", м. Київ;

2. виконавчого комітету Потаської сільської ради Маньківського

району Черкаської області, с. Поташ, Маньківського району,

Черкаської області;

3. дочірнього підприємства Державної акціонерної компанії "Хліб

України" "Потаське хлібоприймальне підприємство", с. Поташ,

Маньківського району, Черкаської області

про визнання незаконним та скасування пункту 1 рішення правління,

визнання недійсними змін до статуту, визнання незаконними та

скасування рішень виконавчого комітету, свідоцтв про право

власності та визнання за державою права власності

ВСТАНОВИВ:

До господарського суду Черкаської області з позовом звернувся заступник прокурора Черкаської області в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України до Державної акціонерної компанії "Хліб України", виконавчого комітету Потаської сільської ради Маньківського району Черкаської області, дочірнього підприємства Державної акціонерної компанії "Хліб України" "Потаське хлібоприймальне підприємство" про:

- визнання незаконним та скасування пункту 1 рішення правління Державної акціонерної компанії "Хліб України" від 16 серпня 2010 року, оформлене протоколом №231, у частині затвердження Статуту дочірнього підприємства Державної акціонерної компанії "Хліб України" "Потаське хлібоприймальне підприємство" у новій редакції;

- визнання недійсними змін до Статуту дочірнього підприємства Державної акціонерної компанії "Хліб України" "Потаське хлібоприймальне підприємство" від 16 серпня 2010 року, у частині передачі до статутного фонду дочірнього підприємства Державної акціонерної компанії "Хліб України" "Потаське хлібоприймальне підприємство" майна Державної акціонерної компанії "Хліб України" на праві власності та надання повноважень щодо розпорядженням ним;

- визнання незаконним та скасування рішення виконавчого комітету Потаської сільської ради від 22 жовтня 2010 року №70 "Про оформлення права власності дочірнього підприємства Державної акціонерної компанії "Хліб України" "Потаське хлібоприймальне підприємство" на нежитлові будівлі у селі Поташ вул. Черняховського, 2";

- визнання незаконним та скасування рішення виконавчого комітету Потаської сільської ради від 22 жовтня 2010 року №71 "Про оформлення права власності дочірнього підприємства Державної акціонерної компанії "Хліб України" "Потаське хлібоприймальне підприємство" на 1/2 частину житлового будинку по вул. Зінчук, 129";

- визнання незаконним та скасування рішення виконавчого комітету Потаської сільської ради від 22 жовтня 2010 року №72 "Про оформлення права власності дочірнього підприємства Державної акціонерної компанії "Хліб України" "Потаське хлібоприймальне підприємство" на нежитлову будівлюв селі Поташ по вул. Зінчук, 20";

- визнання незаконним та скасування рішення виконавчого комітету Потаської сільської ради від 22 жовтня 2010 року №73 "Про оформлення права власності дочірнього підприємства Державної акціонерної компанії "Хліб України" "Потаське хлібоприймальне підприємство" на житловий будинок по вул. Черняховського, 2а (аварійний)";

- визнання недійсним та скасування свідоцтва про право власності від 23 жовтня 2010 року САВ 716949, САВ 716950 на комплекс об'єктів нерухомості, що знаходяться за адресою: вул. Черняховського, 2, с. Поташ, Маньківського району, Черкаської області;

- визнання недійсним та скасування свідоцтва про право власності від 23 жовтня 2010 року САВ 716948 на об'єкт житлової нерухомості, що знаходиться за адресою: вул. Черняховського, 2а, с. Поташ, Маньківського району, Черкаської області;

- визнання недійсним та скасування свідоцтва про право власності САВ 716947 від 23 жовтня 2010 року на нежитлову будівлю, що знаходиться за адресою: вул. Зінчук, 20, с. Поташ, Маньківського району, Черкаської області;

- визнання недійсним та скасування свідоцтва про право власності САВ 716951 від 25 жовтня 2010 року на об'єкт житлової нерухомості, що знаходиться за адресою: вул. Зінчук, 129, с. Поташ, Маньківського району, Черкаської області;

- визнання за державою Україна в особі Кабінету Міністрів України право власності на комплекс об'єктів нерухомості, що знаходяться за адресами: вул. Черняховського, 2, с. Поташ, Маньківського району, Черкаської області; вул. Черняховського, 2а, с. Поташ, Маньківського району, Черкаської області; вул. Зінчук, 20, с. Поташ, Маньківського району, Черкаської області; вул. Зінчук, 129, с. Поташ, Маньківського району, Черкаської області.

Ухвалою господарського суду Черкаської області від 30 жовтня 2018 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі, справу вирішено розглядати за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначено на 29 листопада 2018 року.

Ухвалою господарського суду Черкаської області від 29 листопада 2018 року продовжено строк підготовчого провадження на тридцять днів та відкладено підготовче засідання на 10 січня 2019 року.

Сторони в підготовче засідання не з'явилися, про причини неявки суд не повідомили, про дату, час і місце проведення підготовчого засідання повідомлені належним чином, що підтверджується реєстром поштових відправлень господарського суду Черкаської області.

Від прокуратури Черкаської області до суду надійшло клопотання про залучення розпорядника майна дочірнього підприємства Державної акціонерної компанії "Хліб України" "Потаське хлібоприймальне підприємство" арбітражного керуючого Постоленка Володимира Олексійовича до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

В обґрунтування поданого клопотання прокурор зазначав, що предметом спору по даній справі є оскарження права власності за дочірнім підприємством Державної акціонерної компанії "Хліб України" "Потаське хлібоприймальне підприємство" на комплекс об'єктів нерухомості.

Водночас у провадженні господарського суду Черкаської області знаходиться справа №01/4813 про визнання банкрутом дочірнього підприємства Державної акціонерної компанії "Хліб України" "Потаське хлібоприймальне підприємство".

Провадження по даній справі перебуває на стадії розпорядження майном боржника. Розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Постоленка Володимира Олексійовича.

Згідно ч. 1 та ч. 4 ст. 50 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Провадження у справі про банкрутство було порушено 28 вересня 2007 року.

Згідно ч. 5 ст. 3 1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції Закону до набрання чинності Законом України від 22 грудня 2011 року N4212-VI, яким цей Закон викладено у новій редакції) арбітражний керуючий зобов'язаний, зокрема, здійснювати заходи щодо захисту майна боржника; аналізувати фінансову, господарську та інвестиційну діяльність боржника, його становище на ринках.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне клопотання прокуратури Черкаської області задовольнити та залучити арбітражного керуючого Постоленка Володимира Олексійовича до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні третього відповідача, оскільки рішення з даної справи може вплинути на права та обов'язки вказаної особи під час виконання своїх повноважень розпорядника майна.

Згідно п. 2 ч. 2 ст. 183 ГПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

Враховуючи вищенаведене, та керуючись ст.ст. 50, 182, п. 2 ч. 2 ст. 183, ст. 234 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1. Відкласти підготовче засідання на 10 год. 30 хв. 30 січня 2019 року.

2. Засідання суду відбудеться в приміщенні господарського суду Черкаської області за адресою: м. Черкаси, бул. Шевченка, 307, каб. 221, тел. канцелярії суду (0472) 31-21-49.

3. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні третього відповідача розпорядника майна дочірнього підприємства Державної акціонерної компанії "Хліб України" "Потаське хлібоприймальне підприємство" арбітражного керуючого Постоленка Володимира Олексійовича (АДРЕСА_1).

4. Зобов'язати прокурора до 11 січня 2019 року надіслати розпоряднику майна копію позовної заяви та доданих до неї документів, відповідні докази надати суду.

5. Встановити третій особі строк для подання письмових пояснень щодо позову до 23 січня 2019 року.

6. Встановити прокурору та позивачам строк для подання відповіді на пояснення третьої особи до 29 січня 2019 року.

7. Копію ухвали надіслати прокурору та учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя А.В.Васянович

Дата ухвалення рішення10.01.2019
Оприлюднено10.01.2019
Номер документу79086192
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —925/1126/18

Ухвала від 05.12.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 25.11.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 20.05.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 10.05.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Рішення від 05.03.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 30.01.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 10.01.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 29.11.2018

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 30.10.2018

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні