Ухвала
від 17.01.2019 по справі 560/4054/18
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 560/4054/18

УХВАЛА

17 січня 2019 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі головуючого-судді Тарновецького І.І. розглянувши в письмовому провадженні питання про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору по адміністративній справі № 560/4054/18 за позовом фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Кам'янець-Подільської міської ради, Конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування м. Кам'янця-Подільського про визнання протиправними та скасування рішень, зобов'язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

Фізична особа-підприємець ОСОБА_1 звернулась до Хмельницького окружного адміністративного суду з позовом до Виконавчого комітету Кам'янець-Подільської міської ради, Конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування м. Кам'янця-Подільського, у якому просить суд:

- визнати протиправним та скасувати рішення Конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування м. Кам'янця - Подільського, оформлене Протоколом №3 від 03 листопада 2018 року, про затвердження списку перевізників, переможців конкурсу за об'єктом №1 - маршрут №1 Підзамче - мікрорайон Жовтневий , об'єктом №7 - маршрут №7 Старе місто - Епіцентр , об'єктом №12 - маршрут №15 Голосківське шосе - Пологовий будинок ;

- визнати протиправним та скасувати Рішення Виконавчого комітету Кам'янець- Подільської міської ради №1260 від 16 листопада 2018 року Про затвердження протоколів засідання конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування м. Кам'янця-Подільського в частині затвердження Протоколу №3 від 03 листопада 2018 року про затвердження списку перевізників, переможців конкурсу за об'єктом №1 - маршрут №1 Підзамче - мікрорайон Жовтневий , об'єктом №7 - маршрут №7 Старе місто - Епіцентр , об'єктом №12 - маршрут №15 Голосківське шосе - Пологовий будинок ;

- визнати протиправним та скасувати Рішення Виконавчого комітету Кам'янець- Подільської міської ради №1261 від 16 листопада 2018 року Про затвердження списку перевізників, переможців конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування м. Кам'янця-Подільського про затвердження списків перевізників, які стали переможцями конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Кам'янці-Подільському згідно Протоколу засідання Конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах м. Кам'янця - Подільського №3 від 03 листопада 2018 року в частині затвердження списку перевізників, переможців конкурсу за об'єктом №1 - маршрут №1 Підзамче - мікрорайон Жовтневий , об'єктом №7 - маршрут №7 Старе місто - Епіцентр , об'єктом №12 - маршрут №15 Голосківське шосе - Пологовий будинок ;

- зобов'язати Виконавчий комітет Кам'янець-Подільської міської ради провести новий Конкурс з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Кам'янці-Подільському за такими об'єктами: об'єкт №1 - маршрут №1 Підзамче - мікрорайон Жовтневий , об'єкт №7 - маршрут №7 Старе місто - Епіцентр , об'єкт №12 - маршрут №15 Голосківське шосе - Пологовий будинок ;

- стягнути із Виконавчого комітету Кам'янець-Подільської міської ради на користь фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 усі понесені судові витрати.

Ухвалою Хмельницького окружного адміністративного суду від 14.12.2018 відкрито провадження у справі та призначено розгляд справи за правилами загального позовного провадження із проведенням підготовчого засідання.

Підставою для звернення до суду позивач визначив протиправність відповідачів при прийнятті рішень прийнятих за результатами конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування м. Кам'янця-Подільського.

Враховуючи те, що позивач просить суду скасувати рішення Виконавчого комітету Кам'янець-Подільської міської ради про затвердження списку перевізників, переможців конкурсу за об'єктом №1 - маршрут №1 Підзамче - мікрорайон Жовтневий , об'єктом №7 - маршрут №7 Старе місто - Епіцентр , об'єктом №12 - маршрут №15 Голосківське шосе - Пологовий будинок та Конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування м. Кам'янця-Подільського №1260 від 16 листопада 2018 року Про затвердження протоколів засідання конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування м. Кам'янця-Подільського , №1261 від 16 листопада 2018 року Про затвердження списку перевізників, переможців конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування м. Кам'янця-Подільського про затвердження списків перевізників, які стали переможцями конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Кам'янці-Подільському згідно Протоколу засідання Конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах м. Кам'янця - Подільського №3 від 03 листопада 2018 року, а також провести новий конкурс з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Кам'янці-Подільському, суд дійшов висновку, що результати даного судового процесу можуть прямо вплинути на права та обов'язки перевізників, що приймали участь у конкурсі та були визнані переможцями конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Кам'янці-Подільському за такими об'єктами: об'єкт №1 - маршрут №1 Підзамче - мікрорайон Жовтневий , об'єкт №7 - маршрут №7 Старе місто - Епіцентр , об'єкт №12 - маршрут №15 Голосківське шосе - Пологовий будинок .

Відповідно до ч. 2 ст. 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. ОСОБА_2 можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Беручи до уваги зазначене вище, та те, що судове рішення у розгляді даної справи може вплинути на права, обов'язки та інтереси перевізників, що приймали участь у конкурсі - ОСОБА_3, ДП "Верон" ПП "Подільська Нива", ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ТОВ "Транс - Поділля", ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_12, ОСОБА_13, ОСОБА_14, ОСОБА_15, ОСОБА_2, ОСОБА_16, ОСОБА_17, ОСОБА_18, ОСОБА_19, ОСОБА_20, ОСОБА_21, ОСОБА_22, ОСОБА_23, ОСОБА_24, ОСОБА_25, ОСОБА_26, ОСОБА_27, ОСОБА_28, ОСОБА_29, ОСОБА_30, ОСОБА_31, ОСОБА_32, ОСОБА_33, ОСОБА_34, ОСОБА_35, так як, саме вказані суб'єкти господарювання визнані переможцями конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Кам'янці-Подільському за такими об'єктами: об'єкт №1 - маршрут №1 Підзамче - мікрорайон Жовтневий , об'єкт №7 - маршрут №7 Старе місто - Епіцентр , об'єкт №12 - маршрут №15 Голосківське шосе - Пологовий будинок , результати якого позивач оскаржує, то суд приходить до висновку про необхідність залучення останніх, як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Крім того, суд відзначає, що згідно зі статтею 9 КАС України вживає передбачені законом заходи необхідні для з'ясування обставин справи, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до частин 3, 8 статті 80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою суд постановляє ухвалу.

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Керуючись статтями 49, 50, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі № 560/4054/18, як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - ОСОБА_3, ДП "Верон" ПП "Подільська Нива", ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ТОВ "Транс - Поділля", ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_12, ОСОБА_13, ОСОБА_14, ОСОБА_15, ОСОБА_2, ОСОБА_16, ОСОБА_17, ОСОБА_18, ОСОБА_19, ОСОБА_20, ОСОБА_21, ОСОБА_22, ОСОБА_23, ОСОБА_24, ОСОБА_25, ОСОБА_26, ОСОБА_27, ОСОБА_28, ОСОБА_29, ОСОБА_30, ОСОБА_31, ОСОБА_32, ОСОБА_33, ОСОБА_34, ОСОБА_35.

Зобов'язати Виконавчий комітет Кам'янець-Подільської міської ради не пізніше трьох днів з дня вручення йому копії цієї ухвали повідомити третіх осіб про час та місце розгляду справи, а також ознайомити із позовною заявою та матеріалами доданими до неї. Про ознайомлення третіх осіб із позовною заявою та матеріалами доданими до неї повідомити суд до 25.01.2018.

Зобов'язати Виконавчий комітет Кам'янець-Подільської міської ради до 25.01.2018 надати суду інформацію про юридичні адреси, ідентифікаційні коди та коди ЄДРПОУ залучених ухвалою третіх осіб.

Запропонувати третім особам ознайомитися із матеріалами справи № 560/4054/18 в приміщенні Хмельницького окружного адміністративного суду за адресою м. Хмельницький, вул. Козацька, 42.

Треті особи протягом п'яти днів з дня отримання позову можуть подати пояснення щодо них, виклавши в поясненнях свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову.

Роз'яснити третім особам, що відповідно до частин 3, 4 статті 162, ч. 2 ст. 163, ч. 2 ст. 164, ч. 2 ст. 165 КАС України до заперечень та пояснень мають бути додані документи, що підтверджують надіслання (надання) їх і доданих до них доказів іншим учасникам справи .

Повідомити сторін по справі та третіх осіб, що підготовче судове засідання у цій справі відбудеться 07.02.2019 року о 14:20 год. в приміщенні Хмельницького окружного адміністративного суду за адресою м. Хмельницький, вул. Козацька, 42.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Головуючий суддя /підпис/ І.І. Тарновецький "Згідно з оригіналом" Суддя І.І. Тарновецький

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.01.2019
Оприлюднено22.01.2019
Номер документу79308914
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —560/4054/18

Постанова від 23.04.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Мацький Є.М.

Постанова від 23.04.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Мацький Є.М.

Ухвала від 17.04.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Мацький Є.М.

Ухвала від 09.04.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Мацький Є.М.

Ухвала від 09.04.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Мацький Є.М.

Рішення від 11.03.2019

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

Ухвала від 17.01.2019

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

Ухвала від 21.12.2018

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

Ухвала від 14.12.2018

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

Ухвала від 04.12.2018

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні