Ухвала
від 21.01.2019 по справі 1140/2816/18
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

21 січня 2019 року м. Кропивницький Справа № 1140/2816/18

Кіровоградський окружний адміністративний суд, у складі судді Кармазиної Т.М., розглянувши заяву Споживчого кооперативу Споживче товариство Джуппо про залучення третьої особи на стороні позивача за позовом фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 до Головного державного інспектора відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці в Кіровоградській області Котрікової Інни Станіславівни про визнання дій протиправними, -

В С Т А Н О В И В:

21.01.2019 року через канцелярію суду Споживчим кооперативом Споживче товариство Джуппо подано заяву про залучення його в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - фізичної особи-підприємця ОСОБА_1. При цьому, клопотання мотивує тим, що зміст позову та фактичні обставини які відбувались 17.10.2018 року, а також не допуск третьої особи під час інспекційних відвідувань та перевірок контролюючими органами прямо зачіпають інтереси осіб з числа членів споживчого кооперативу Споживче товариство Джуппо . Також, заявник вказує, що докази, які підтверджують зміст наведений в позові фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 і мають істотне значення для справедливого вирішення справи знаходяться в споживчому кооперативі Споживче товариство Джуппо .

Відповідно до ч. 2,5 ст. 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Споживчим кооперативом Споживче товариство Джуппо необґрунтовано та не доведено доказами, що рішення у справі щодо визнання протиправними дій головного державного інспектора під час проведення перевірки ФОП ОСОБА_1 може вплинути на права та інтереси споживчого кооперативу Споживче товариство Джуппо , а тому в залученні третьої особи необхідно відмовити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.49, 248, 256, 257 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання Споживчого кооперативу Споживче товариство Джуппо про залучення до участі у справі його як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - відмовити.

Копію ухвали невідкладно надіслати Споживчому кооперативу Споживче товариство Джуппо та учасникам справи.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, встановленому ст.256 КАС України та окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду Т.М. Кармазина

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.01.2019
Оприлюднено24.01.2019
Номер документу79341998
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1140/2816/18

Рішення від 23.01.2019

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

Ухвала від 21.01.2019

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

Ухвала від 22.11.2018

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

Ухвала від 26.10.2018

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні