Ухвала
від 04.01.2019 по справі 202/34/19
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/34/19

Провадження № 1-кс/202/154/2019

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

У Х В А Л А

4 січня 2019 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду міста Дніпропетровська ОСОБА_1 за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчої ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого слідчого відділу Індустріального відділення поліції Дніпропетровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий слідчого відділу Індустріального відділення поліції Дніпропетровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 звернулася з клопотанням, погодженим із прокурором, в якому просить надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: Дніпропетровський район, смт Слобожанське, вул. Тополина, 39, з метою відшукання і вилучення документації, пов`язаної з господарською діяльністю підприємства, документів, бухгалтерської та податкової документації за результатами здійснення фінансово-господарської діяльності ТОВ «Вікан 2014», ТОВ "Преміум-Автогаз" та ТОВ "Дніпрооілгруп" та інших пов`язаних підприємств, а також суб`єктів господарювання, що мали фінансово-господарські відносини з вказаним підприємством, правовстановлюючих документів, документації щодо реєстрації та перереєстрації підприємства, магнітних та електронних носіїв інформації, комп`ютерної техніки, серверів (за наявності локальної комп`ютерної мережі), мобільних телефонів, планшетів, іншого обладнання, що використовується в діяльності ТОВ «Вікан 2014», ТОВ "Преміум-Автогаз" та ТОВ "Дніпрооілгруп" та інших пов`язаних підприємств, грошових коштів в готівковій формі, печаток та штампів підприємства.

Клопотання обґрунтовано тим, що в провадженні СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області перебувають матеріали досудового розслідування № 12018040660001152 від 26.07.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що посадові особи ТОВ «Вікан 2014» (ЄДРПОУ 39439430) та пов`язані підприємства: ТОВ «Преміум-Автогаз» (ЄДРПОУ (38360475) та ТОВ «Дніпрооілгруп» (41410845), здійснюючи діяльність у сфері оптової та роздрібної реалізації скрапленого газу, безпідставно формують податковий кредит з ПДВ підприємствам з ознаками «фіктивності», а саме ТОВ "Окпродукт" (ЄДРПОУ 41442552), ТОВ "Діамант Опт Групп" (ЄДРПОУ 41442939), ТОВ "Риба Торг" (ЄДРПОУ 41444193), ТОВ "Славмясо" (ЄДРПОУ 41054670), ТОВ "Будівельна Група "Вавілон" (ЄДРПОУ 41197522), створених для впровадження протиправних фінансових механізмів, направлених на незаконне переведення безготівкових грошових коштів у готівку, надання вигоди суб`єктам господарювання реального сектору економіки.

Внаслідок викладеного забезпечується збільшення суми ліміту ПДВ-рахунків в системі електронного адміністрування ПДВ, на яку СГД транзитно - конвертаційної групи мають право зареєструвати податкові накладні в єдиному реєстрі податкових накладних. Після встановлення позитивного балансу ПДВ-рахунків вищевказаних «фіктивних» СГД, останні здійснюють продаж ТМЦ (реєстрацію податкових накладних) в адресу підприємств реального сектору економіки, які таким чином вносять до офіційних документів завідомо неправдиві відомості, чим наносяться державному бюджету збитки. Фактично за участю представників ТОВ «Вікан 2014», ТОВ «Преміум-Автогаз» та ТОВ «Дніпрооілгруп» створюються умови для здійснення безтоварних фінансово-господарських операцій.

Встановлено, що основними постачальниками газу за безготівковими розрахунками на ТОВ «Вікан 2014», ТОВ «Преміум-Автогаз» та ТОВ «Дніпрооілгруп» є: ПАТ «Укргазвидобування» 30019775, ТОВ «СВГ Плюс» 36396839, ПАТ «Укpнaфта» 135390, ТОВ «СокарЕл Пі Джи» 40625535.

Також досудовим розслідуванням встановлено, що в подальшому закуплений посадовими особами ТОВ «Вікан 2014», ТОВ «Преміум-Автогаз» та ТОВ «Дніпрооілгруп» газ реалізовується як із використанням безготівкових розрахунків, так і за готівку незаконним АГЗС, розташованим на території м. Дніпро та Дніпропетровської області, у т.ч.: м. Дніпро, вул. Маршала Малиновського, 92к, м. Дніпро, вул. Молодогвардійська, 32/4, м. Дніпро, вул. Донецьке Шосе, 100Г, м. Дніпро, вул. Яснополянська, 86/1.

Накопичений податковий кредит та акумульована від такої незаконної діяльності готівка реалізується суб`єктам господарювання реального сектору економіки та транзитним підприємствам, задіяним у схемах мінімізації податкових зобов`язань.

Крім того, під час досудового розслідування встановлено місце зберігання газовозів, на яких здійснюється розвезення скрапленого газу за готівковий рахунок: м. Дніпро, вул. Березинська 59 та смт. Слобожанське, вул. Тополина 39. За вказаною адресою можуть знаходитись документи, що мають значення для досудового розслідування і можуть бути доказами.

В ході досудового розслідування встановлено, що підприємство ТОВ «Вікан 2014» зареєстровано за адресою: Дніпровський район, смт. Слобожанське, вул. Теплична, 27С, підприємство ТОВ «Преміум-Автогаз» зареєстровано за адресою: м. Дніпро, вул. Сімферопольська, 21, офіс 212В, підприємство ТОВ «Дніпрооілгруп» зареєстровано за адресою: м. Кам`янське, пр. Аношкіна, 181/141.

Відповідно до інформації з державного реєстру прав на нерухоме майно, право власності на нерухоме майно за адресою: Дніпровський район, смт. Слобожанське, вул. Теплична, 27С зареєстроване за Ювілейною селищною радою (ЄДРПОУ 0452504).

З оглядуна викладене,за місцезнаходженнямпідприємства можуть знаходитись речі та документи, що мають значення для досудового розслідування і можуть бути доказами, а саме: бухгалтерська та податкова документація за результатами здійснення фінансово-господарської діяльності ТОВ «Вікан 2014», ТОВ "Преміум-Автогаз" та ТОВ "Дніпрооілгруп", а також суб`єктів господарювання, що мали фінансово-господарські відносини з вказаним підприємством; інформація щодо реєстрації та перереєстрації підприємства, магнітні та електронні носії інформації, комп`ютерна техніка, сервери (за наявності локальної комп`ютерної мережі), інше обладнання, що використовується в діяльності ТОВ «Вікан 2014», ТОВ "Преміум-Автогаз" та ТОВ "Дніпрооілгруп" та інших пов`язаних підприємств, і на якому міститься інформація щодо вчинення вказаного злочину; грошові кошти в готівковій формі; печатки та штампи підприємства, продукція, яку реалізовує ТОВ «Вікан 2014», ТОВ "Преміум-Автогаз" та ТОВ "Дніпрооілгруп" та інші пов`язані підприємства, інші документи, які сприятимуть швидкому, повному і неупередженому розслідуванню у кримінального провадження, самостійно чи в сукупності з іншими доказами матимуть суттєве значення для встановлення всіх обставин вчинення даного злочину.

Виявити та вилучити вищезазначені речі та документи, які будуть використані як докази у кримінальному провадженні, не можливо іншими способами, окрім як під час проведення обшуку, адже є підстави вважати, що у разі повідомлення власнику майна про намір оглянути чи вивчити за його дозволом речі та документи, які становлять суттєве значення для кримінального провадження, виникне реальна загроза їх знищення або підміни.

У судовомузасіданніслідчий ОСОБА_3 клопотання підтримала.

Заслухавши слідчого, вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя приходить до висновку, що дане клопотання задоволенню не підлягає з огляду на наступне:

Слідчим суддею встановлено, що СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження № 12018040660001152 від 26.07.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України.

Відповідно до частини першої статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Частиною п`ятою статті 234 КПК України визначено, що слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1)буловчиненокримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи; 5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Слідчий суддя вважає, що у судовому засіданні слідчим не доведено, що всі відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування, можуть бути доказами під час судового розгляду та що в даному випадку обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів.

Виходячи з наведеного, підстави для проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 відсутні, у зв`язку з чим у задоволенні клопотання слідчого необхідно відмовити.

Керуючись ст. ст. 234-235, 369-372 КПК України, слідчий суддя

П О С Т А Н О В И В :

У задоволенні клопотання про проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Строк складання та оголошення повного тексту ухвали відповідно до частини 2 статті 376 КПК України - 9 січня 2019 року о 13 годині 10 хвилин.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудІндустріальний районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення04.01.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу79427401
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —202/34/19

Ухвала від 24.01.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 24.01.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 24.01.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 24.01.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 24.01.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 04.01.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 04.01.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 04.01.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 04.01.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні