Ухвала
від 24.01.2019 по справі 202/34/19
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/34/19

Провадження № 1-кс/202/925/2019

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

У Х В А Л А

24 січня 2019 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду міста Дніпропетровська ОСОБА_1 за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_3 про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

ПрокурорДніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_3 звернувся з клопотання, в якому просить надати дозвіл на проведення обшуку за адресою : м. Дніпро, вул. Сімферопольська, 21, офіс 212В, з метою відшукання і вилучення речей та документів, що мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами у кримінальному провадженні, а саме: документації пов`язаної з господарською діяльністю підприємства, документів, бухгалтерської та податкової документації за результатами здійснення фінансово-господарської діяльності ТОВ «Преміум-Автогаз» (ЄДРПОУ 38360475) та інших пов`язаних підприємств, а також суб`єктів господарювання, що мали фінансово-господарські відносини з вказаними підприємствами, що сприятиме швидкому, повному і неупередженому розслідуванню у кримінальному провадженні, і самостійно чи в сукупності з іншими доказами матимуть суттєве значення для встановлення всіх обставин вчинення даного злочину. Право на проведення обшуку просить надати групі слідчих СВ Індустріального відділення поліції Дніпровського відділу поліції ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області, які входять до складу групи слідчих у вказаному кримінальному провадженні, із залученням працівників оперативних підрозділів органів Національної поліції, визначених слідчим відповідним дорученням про проведення слідчих (розшукових) дій в порядку ст.ст. 36, 41 КПК України, спеціалістів для надання безпосередньої технічної допомоги.

Клопотання обґрунтовано тим, що в провадженні СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області перебувають матеріали досудового розслідування № 12018040660001152 від 26.07.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України.

Дніпропетровською місцевою прокуратурою № 1 в цьому кримінальному провадженні здійснюється нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням.

Під час досудового розслідування встановлено, що посадові особи ТОВ «Вікан 2014» (ЄДРПОУ 39439430) та пов`язані підприємства: ТОВ «Преміум-Автогаз» (ЄДРПОУ (38360475) та ТОВ «Дніпрооілгруп» (41410845), здійснюючи діяльність у сфері оптової та роздрібної реалізації скрапленого газу, безпідставно формують податковий кредит з ПДВ підприємствам з ознаками «фіктивності», а саме ТОВ "Окпродукт" (ЄДРПОУ 41442552), ТОВ "Діамант Опт Групп" (ЄДРПОУ 41442939), ТОВ "Риба Торг" (ЄДРПОУ 41444193), ТОВ "Славмясо" (ЄДРПОУ 41054670), ТОВ "Будівельна Група "Вавілон" (ЄДРПОУ 41197522), створених для впровадження протиправних фінансових механізмів, направлених на незаконне переведення безготівкових грошових коштів у готівку, надання вигоди суб`єктам господарювання реального сектору економіки.

Внаслідок викладеного забезпечується збільшення суми ліміту ПДВ-рахунків в системі електронного адміністрування ПДВ, на яку СГД транзитно - конвертаційної групи мають право зареєструвати податкові накладні в єдиному реєстрі податкових накладних. Після встановлення позитивного балансу ПДВ-рахунків вищевказаних «фіктивних» СГД, останні здійснюють продаж ТМЦ (реєстрацію податкових накладних) в адресу підприємств реального сектору економіки, які таким чином вносять до офіційних документів завідомо неправдиві відомості, чим наносяться державному бюджету збитки. Фактично за участю представників ТОВ «Вікан 2014», ТОВ «Преміум-Автогаз» та ТОВ «Дніпрооілгруп» створюються умови для здійснення безтоварних фінансово-господарських операцій.

Встановлено, що основними постачальниками газу за безготівковими розрахунками на ТОВ «Вікан 2014», ТОВ «Преміум-Автогаз» та ТОВ «Дніпрооілгруп» є: ПАТ «Укргазвидобування» 30019775, ТОВ «СВГ Плюс» 36396839, ПАТ «Укpнaфта» 135390, ТОВ «СокарЕл Пі Джи» 40625535.

Також досудовим розслідуванням встановлено, що в подальшому закуплений посадовими особами ТОВ «Вікан 2014», ТОВ «Преміум-Автогаз» та ТОВ «Дніпрооілгруп» газ реалізовується як із використанням безготівкових розрахунків, так і за готівку незаконним АГЗС, розташованим на території м. Дніпро та Дніпропетровської області, у т.ч.: м. Дніпро, вул. Маршала Малиновського, 92к, м. Дніпро, вул. Молодогвардійська, 32/4, м. Дніпро, вул. Донецьке Шосе, 100Г, м. Дніпро, вул. Яснополянська, 86/1.

Накопичений податковий кредит та акумульована від такої незаконної діяльності готівка реалізується суб`єктам господарювання реального сектору економіки та транзитним підприємствам, задіяним у схемах мінімізації податкових зобов`язань.

Крім того, під час досудового розслідування встановлено місце зберігання газовозів, на яких здійснюється розвезення скрапленого газу за готівковий рахунок: м. Дніпро, вул. Березинська 59 та смт. Слобожанське, вул. Тополина 39. За вказаною адресою можуть знаходитись документи, що мають значення для досудового розслідування і можуть бути доказами.

В ході досудового розслідування встановлено, що підприємство ТОВ «Вікан 2014» зареєстровано за адресою: Дніпровський район, смт. Слобожанське, вул. Теплична, 27С, підприємство ТОВ «Преміум-Автогаз» зареєстровано за адресою: м. Дніпро, вул. Сімферопольська, 21, офіс 212В, підприємство ТОВ «Дніпрооілгруп» зареєстровано за адресою: м. Кам`янське, пр. Аношкіна, 181/141.

Відповідно до інформації з державного реєстру прав на нерухоме майно, право власності на нерухоме майно за адресою: м. Дніпро, вул. Сімферопольська, 21, офіс 212В зареєстроване за ПрАТ «Проектний і прокатно-конструкторский інститут «Металургавтоматика» (ЄДРПОУ 01416760).

З огляду на викладене, за місцезнаходженням підприємства ТОВ «Преміум-Автогаз» можуть знаходитись речі та документи, що мають значення для досудового розслідування і можуть бути доказами, а саме: бухгалтерська та податкова документація за результатами здійснення фінансово-господарської діяльності ТОВ «Преміум-Автогаз», а також суб`єктів господарювання, що мали фінансово-господарські відносини з вказаним підприємством; інформація щодо реєстрації та перереєстрації підприємства, магнітні та електронні носії інформації, комп`ютерна техніка, сервери (за наявності локальної комп`ютерної мережі), інше обладнання, що використовується в діяльності ТОВ «Преміум-Автогаз`та інших пов`язаних підприємств, і на якому міститься інформація щодо вчинення вказаного злочину; грошові кошти в готівковій формі; печатки та штампи підприємства, продукція, яку реалізовує ТОВ «Преміум-Автогаз`та інші пов`язані підприємства, інші документи, які сприятимуть швидкому, повному і неупередженому розслідуванню у кримінальному провадженні, і самостійно чи в сукупності з іншими доказами матимуть суттєве значення для встановлення всіх обставин вчинення даного злочину.

Виявити та вилучити вищезазначені речі та документи, які будуть використані як докази у кримінальному провадженні, не можливо іншими способами, окрім як під час проведення обшуку, адже є підстави вважати, що у разі повідомлення власнику майна про намір оглянути чи вивчити за його дозволом речі та документи, які становлять суттєве значення для кримінального провадження, виникне реальна загроза їх знищення або підміни.

У судовомузасіданніпрокурор ОСОБА_3 клопотання підтримав.

Слідчий суддя, заслухавши прокурора, вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, приходить до висновку, що дане клопотання задоволенню не підлягає з огляду на наступне:

Слідчим суддею встановлено, що СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження № 12018040660001152 від 26.07.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України.

З матеріалів клопотання вбачається, що до даного кримінального правопорушення може бути причетне ТОВ «Вікан2014»,посадовими особамиякого,як зазначенов ЄРДР,порушується законодавствопід часзберігання,транспортування тареалізації скрапленогогазу.

Відповідно до частини першої статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Частиною п`ятою статті 234 КПК України визначено, що слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1)буловчиненокримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи; 5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Як зазначається в матеріалах клопотання про надання дозволу на проведення обшуку, ТОВ «Преміум-Автогаз» може бути причетне до кримінального правопорушення, досудове розслідування по якому здійснюється у кримінальному провадженні № 12018040660001152 від 26.07.2018 року.

Між тим, слідчому судді не надано достатніх доказів, які б вказували на вчинення ТОВ «Преміум-Автогаз» кримінального правопорушення, а також те, що за адресою: м. Дніпро, вул. Сімферопольська, 21, офіс 212В, можуть зберігатися відшукувані документи.

Офіційні відомості, що ТОВ «Преміум-Автогаз» займає зазначене приміщення в матеріалах клопотання відсутні.

Отже, клопотання щодо надання дозволу на проведення обшуку за адресою: м. Дніпро, вул. Сімферопольська, 21, офіс 212В належним чином не обґрунтовано.

Виходячи з наведеного, у задоволенні клопотання про проведення обшуку необхідно відмовити.

Керуючись ст. ст. 234-235, 369-372 КПК України, слідчий суддя

П О С Т А Н О В И В :

У задоволенні клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_3 про проведення обшуку за адресою: м. Дніпро, вул. Симферопольська, 21, офіс 212В, відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Строк складання та оголошення повного тексту ухвали відповідно до частини 2 статті 376 КПК України - 25 січня 2019 року о 10 годині 00 хвилин.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.01.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу79463077
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —202/34/19

Ухвала від 24.01.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 24.01.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 24.01.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 24.01.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 24.01.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 04.01.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 04.01.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 04.01.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 04.01.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні