Ухвала
від 25.01.2019 по справі 573/2354/18
БІЛОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 573/2354/18

Номер провадження 2/573/75/19

У Х В А Л А

і м е н е м У к р а ї н и

25 січня 2019 року м. Білопілля

Білопільський районний суд Сумської області в складі:

головуючої судді: Свиргуненко Ю. М.

з участю секретаря: Федорченко Г. В..,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Білопілля цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Куянівської сільської ради Білопільського району Сумської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: приватний нотаріус Білопільського районного нотаріального округу Сумської області Бойко Оксана Іванівна, Служба з державної реєстрації прав Білопільської міської ради Сумської області, Комунальне підприємство Куянівське торгово-комунальне підприємство про визнання права власності на земельну частку (пай), скасування державної реєстрації права власності та права постійного користування нерухомим майном,

в с т а н о в и в :

26 грудня 2018 року ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Куянівської сільської ради про визнання права власності на земельну частку (пай) та скасування державної реєстрації права власності на нерухоме майно.

Ухвалою від 27 грудня 2018 року відкрито провадження у справі за вказаним вище позовом та призначено її до підготовчого засідання в порядку загального позовного провадження (а. с. 28-29).

У підготовче засідання позивач ОСОБА_1 не з'явилася. Представник останньої за довіреністю адвокат ОСОБА_4 позов підтримала та заявила клопотання про залучення до участі в справі в якості співвідповідача Службу з державної реєстрації прав Білопільської міської ради Сумської області, до якої заявлені позовні вимоги про скасування державної реєстрації права власності та права постійного користування (а. с. 59-60).

Представник відповідача Куянівської сільської ради Білопільського району Сумської області за довіреністю Даценко А. М. позов не визнав, проти задоволення вищезазначеного клопотання представника позивача не заперечував.

Третя особа - приватний нотаріус Білопільського районного нотаріального округу Сумської області Бойко О. І. у підготовче засідання не з'явилася, надіслала листа про розгляд справи в її відсутність (а. с. 36).

Представник третьої особи - Служби з державної реєстрації прав Білопільської міської ради Сумської області у підготовче засідання не з'явився без повідомлення причин. Про час, день та місце розгляду справи повідомлений належним чином (а. с. 58).

Представник третьої особи - Комунального підприємства Куянівське торгово-комунальне підприємство у підготовче засідання не з'явився. Директор підприємства Черевань С. О. надіслав листа про розгляд справи у відсутність їх представника, проти позову заперечують (а. с. 50).

Заслухавши представника позивача ОСОБА_4 та представника відповідача Даценка А. М., повно, всебічно і об'єктивно дослідивши матеріали справи та оцінивши їх у сукупності, суд приходить до наступних висновків.

Згідно з положеннями п. 4 п. 19 ч. 1 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд, зокрема, вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, якщо ці питання не були вирішені раніше, а також здійснює інші дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Відповідно до ч. 1 ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що Служба з державної реєстрації прав Білопільської міської ради Сумської області є належним відповідачем у справі стосовно позовних вимог ОСОБА_1 про скасування державної реєстрації права власності та права постійного користування, а відтак, клопотання представника позивача є обґрунтованим та підлягає задоволенню. З метою правильного розгляду справи по суті, суд вважає за необхідне змінити статус Служби з державної реєстрації прав Білопільської міської ради, яка за ініціативою суду залучена до участі в даній справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, залучивши її у якості співвідповідача.

Крім того, у зв'язку із задоволенням клопотання представника відповідача, витребуванню у Білопільському відділі державної реєстрації актів цивільного стану ГТУЮ у Сумській області підлягає копія актового запису про смерть ОСОБА_7, ІНФОРМАЦІЯ_1, який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 року, а також повного витягу з Державного реєстру смертей відносно останнього та у відділі у Білопільському районі Головного управління Держгеокадастру у Сумській області належним чином завіреної копії Книги видачі сертифікатів по Куянівській сільській раді Білопільського району Сумської області щодо видачі ОСОБА_7 сертифікату на право на земельну частку (пай).

У підготовчому засіданні виконані всі дії, передбачені ч. 2 ст. 197 ЦПК України. Підстав для залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі чи ухвалення рішення у підготовчому засіданні немає.

Вирішивши питання про склад осіб, які братимуть участь у справі, визначивши, які факти необхідно встановити для вирішення спору, з'ясувавши, якими доказами та обставинами позивач буде обґрунтовувати свої доводи, суд дійшов висновку про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, так як спір між сторонами в справі не врегульовано.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 51, 197-200 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Клопотання представника позивача ОСОБА_4 задовольнити та залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Куянівської сільської ради Білопільського району Сумської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: приватний нотаріус Білопільського районного нотаріального округу Бойко Оксана Іванівна, Комунальне підприємство Куянівське торгово-комунальне підприємство про визнання права власності на земельну частку (пай), скасування державної реєстрації права власності та права постійного користування нерухомим майном в якості співвідповідача Службу з державної реєстрації прав Білопільської міської ради Сумської області.

Витребувати у Білопільському відділі державної реєстрації актів цивільного стану ГТУЮ у Сумській області копію актового запису про смерть ОСОБА_7, ІНФОРМАЦІЯ_1, який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 року, а також повного витягу з Державного реєстру смертей відносно останнього.

Витребувати у відділі у Білопільському районі Головного управління Держгеокадастру у Сумській області належним чином завірену копію Книги видачі сертифікатів по Куянівській сільській раді Білопільського району Сумської області щодо видачі ОСОБА_7 сертифікату на право на земельну частку (пай).

Закрити підготовче провадження по справі за позовом ОСОБА_1 до Куянівської сільської ради Білопільського району Сумської області, Служби з державної реєстрації прав Білопільської міської ради Сумської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: приватний нотаріус Білопільського районного нотаріального округу Бойко Оксана Іванівна, Комунальне підприємство Куянівське торгово-комунальне підприємство про визнання права власності на земельну частку (пай), скасування державної реєстрації права власності та права постійного користування нерухомим майном та призначити справу до розгляду по суті на 10 годину 00 хвилин 14 лютого 2019 року.

Співвідповідачу - Службі з державної реєстрації прав Білопільської міської ради Сумської області, а також учасникам справи, які не були присутніми під час її проголошення, а саме: приватному нотаріусу Білопільського районного нотаріального округу Бойко О. І. та КП Куянівське торгово-комунальне підприємство направити копію даної ухвали для відома.

Копію даної ухвали надіслати Білопільському відділу державної реєстрації актів цивільного стану ГТУЮ у Сумській області та відділу у Білопільському районі Головного управління Держгеокадастру у Сумській області для виконання.

У судове засідання викликати сторони, третіх осіб.

Ухвала скарженню не підлягає.

Суддя:

СудБілопільський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення25.01.2019
Оприлюднено30.01.2019
Номер документу79440264
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —573/2354/18

Постанова від 12.12.2019

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Левченко Т. А.

Постанова від 12.12.2019

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Левченко Т. А.

Ухвала від 19.11.2019

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Левченко Т. А.

Ухвала від 19.11.2019

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Левченко Т. А.

Ухвала від 12.11.2019

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Левченко Т. А.

Рішення від 08.10.2019

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Свиргуненко Ю. М.

Ухвала від 14.02.2019

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Свиргуненко Ю. М.

Ухвала від 10.09.2019

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Свиргуненко Ю. М.

Ухвала від 14.02.2019

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Свиргуненко Ю. М.

Ухвала від 25.01.2019

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Свиргуненко Ю. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні