Ухвала
від 14.02.2019 по справі 573/2354/18
БІЛОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 573/2354/18

Номер провадження 2/573/75/19

У Х В А Л А

і м е н е м У к р а ї н и

14 лютого 2019 року м. Білопілля

Білопільський районний суд Сумської області в складі:

головуючої судді: Свиргуненко Ю. М.

з участю секретаря: Терещенко О. В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Білопілля цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Куянівської сільської ради Білопільського району Сумської області, Служби з державної реєстрації прав Білопільської міської ради Сумської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: приватний нотаріус Білопільського районного нотаріального округу Сумської області ОСОБА_2, Комунальне підприємство Куянівське торгово-комунальне підприємство про визнання права власності на земельну частку (пай), скасування державної реєстрації права власності та права постійного користування нерухомим майном,

в с т а н о в и в :

26 грудня 2018 року ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Куянівської сільської ради про визнання права власності на земельну частку (пай), скасування державної реєстрації права власності та права постійного користування нерухомим майном.

Ухвалою від 27 грудня 2018 року відкрито провадження у справі за вказаним вище позовом та призначено її до підготовчого засідання в порядку загального позовного провадження, до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору залучено Службу з державної реєстрації прав Білопільської міської ради Сумської області та Комунальне підприємство Куянівське торгово-комунальне підприємство (а. с. 28-29).

Ухвалою від 25 січня 2019 року Службу з державної реєстрації прав Білопільської міської ради Сумської області залучено до участі у справі в якості співвідповідача, витребувано докази, а саме: у Білопільському відділі ДРАЦС ГТУЮ у Сумській області - копію актового запису про смерть спадкодавця ОСОБА_3, який помер 12 вересня 2001 року, у відділі у Білопільському районі Головного управління Держгеокадастру у Сумській області - належним чином завірену копію Книги видачі сертифікатів по Куянівській сільській раді Білопільського району Сумської області щодо видачі ОСОБА_3 сертифікату на право на земельну частку (пай) та закрито підготовче провадження по справі з призначенням її до розгляду по суті (а. с. 75-77).

У судовому засіданні представник позивача адвокат ОСОБА_4, яка діє на підставі довіреності та ордеру заявила клопотання про зупинення провадження у справі у зв'язку зі смертю позивача ОСОБА_1 до залучення до участі у справі правонаступників останньої (а. с. 92-93).

Представник відповідача - Куянівської сільської ради Білопільського району Сумської області за довіреністю ОСОБА_5 проти задоволення вищевказаного клопотання представника позивача не заперечував.

Представник відповідача - Служби з державної реєстрації прав Білопільської міської ради Сумської області у судове засідання не з'явився без повідомлення причин. Про час, день та місце розгляду справи повідомлений належним чином (а. с. 85).

Третя особа - приватний нотаріус Білопільського районного нотаріального округу ОСОБА_2 у судове засідання не з'явилася, подала заяву про розгляд справи без її участі (а. с. 91)

Представник третьої особи - Комунального підприємства Куянівське торгово-комунальне підприємство у судове засідання не з'явився. Директор підприємства ОСОБА_6 надіслав клопотання про розгляд справи у відсутність їх представника, проти позову заперечують (а. с. 50).

Заслухавши представників позивача та першого відповідача, повно, всебічно і об'єктивно дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Згідно з положеннями ст. 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у правовідносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Відповідно п. 1 ч. 1 ст. 251 ЦПК України суд зобов'язаний зупинити провадження у справі у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, яка була стороною у справі, якщо спірні правовідносини допускають правонаступництво.

Провадження у справі зупиняється у випадках, встановлених п. п. 1, 3 ч. 1 ст. 251 ЦПК України до залучення до участі у справі правонаступника чи законного представника (п. 1 ч. 1 ст. 253 ЦПК України).

Таким чином, враховуючи, що спірні правовідносини допускають правонаступництво, провадження у справі підлягає зупиненню до залучення у справі правонаступника позивача ОСОБА_1, яка померла 06 лютого 2019 року

На підставі викладеного, керуючись п. 1 ч. 1 ст. 251, п. 1 ч. 1 ст. 253, ст. ст. 258, 260-261 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Заяву адвоката ОСОБА_4 про зупинення провадження у справі задовольнити.

Зупинити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Куянівської сільської ради Білопільського району Сумської області, Служби з державної реєстрації прав Білопільської міської ради Сумської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: приватний нотаріус Білопільського районного нотаріального округу Сумської області ОСОБА_2, Комунальне підприємство Куянівське торгово-комунальне підприємство про визнання права власності на земельну частку (пай), скасування державної реєстрації права власності та права постійного користування нерухомим майном до залучення у справі правонаступника позивача.

Співвідповідачу - Службі з державної реєстрації прав Білопільської міської ради Сумської області та третім особам - приватному нотаріусу Білопільського районного нотаріального округу Сумської області ОСОБА_2, КП Куянівське торгово-комунальне підприємство направити копію даної ухвали.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена протягом 15 днів з дня її проголошення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Сумського апеляційного суду. У разі, якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом 15 днів з дня вручення копії ухвали

Суддя:

СудБілопільський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення14.02.2019
Оприлюднено18.02.2019
Номер документу79854597
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —573/2354/18

Постанова від 12.12.2019

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Левченко Т. А.

Постанова від 12.12.2019

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Левченко Т. А.

Ухвала від 19.11.2019

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Левченко Т. А.

Ухвала від 19.11.2019

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Левченко Т. А.

Ухвала від 12.11.2019

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Левченко Т. А.

Рішення від 08.10.2019

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Свиргуненко Ю. М.

Ухвала від 14.02.2019

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Свиргуненко Ю. М.

Ухвала від 10.09.2019

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Свиргуненко Ю. М.

Ухвала від 14.02.2019

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Свиргуненко Ю. М.

Ухвала від 25.01.2019

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Свиргуненко Ю. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні