Ухвала
від 31.01.2019 по справі 340/67/19
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УХВАЛА

31 січня 2019 року м. Кропивницький Справа № 340/67/19

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Кармазина Т.М., розглянувши матеріали позовної заяви

приватного підприємства «Крембітпостач» ( 27500, Кіровоградська область, м.Світловодськ, вул.Леніна, 96, офіс 6, ЄДРПОУ 37015646) до

Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області (25006, м.Кропивницький, вул.Велика Перспективна, 55)

про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом, в якому просить визнати протиправними та скасувати:

- податкове повідомлення-рішення форми «Р» №00000241411 від 24.04.2018 року, відповідно до якого ПП «Крембітпостач» збільшено суму податкового зобов'язання з податку на додану вартість в розмірі 498815 грн. 00 коп. (332543,00 грн. - за основним платежем, 166272 грн. 00 коп. - штрафні санкції);

- податкове повідомлення-рішення форми «Р» №00000251411 від 24.04.2018 року, відповідно до якого ПП «Крембітпостач» збільшено суму податкового зобов'язання з податку на прибуток в розмірі 483108 грн. 00 коп. (359147,00 грн. - за основним платежем, 123961,00 грн. - штрафні санкції)

Ухвалою судді від 11.01.2019 адміністративний позов залишено без руху та надано позивачу строк для усунення недоліків. Позивачем виконано вимоги ухвали, позов приведено у відповідність до ст.ст.160, 161 КАС України.

Підстави для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлені КАС України, відсутні.

Суд вважає, що у відповідності до п.4 ч.4 ст.12 КАС України, з огляду на категорію та складність справи за цим позовом, її слід розглядати за правилами загального позовного провадження. В зв'язку з чим, у відповідності до ст.180 КАС України необхідно провести підготовче судове засідання з повідомленням учасників справи.

Призначення справи до розгляду за правилами загального позовного провадження зумовлює необхідність встановлення судом порядку та строків для подання учасниками справи заяв по суті справи, передбачених чинним КАС України.

Крім того, згідно з вимогами частини 4 статті 9 КАС України суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до статті 77 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 78 цього Кодексу. В адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.

Докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом. Суд не може витребовувати докази у позивача в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень, окрім доказів на підтвердження обставин, за яких, на думку позивача, відбулося порушення його прав, свобод чи інтересів. Якщо учасник справи без поважних причин не надасть докази на пропозицію суду для підтвердження обставин, на які він посилається, суд вирішує справу на підставі наявних доказів.

Згідно ч.ч.1, 3, 9 ст.79 КАС України учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом із поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Відповідно до ч.3 ст.80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Враховуючи вищевикладене, з метою повного та об'єктивного з'ясування обставин у справі, суду необхідно отримати від контрагентів позивача докази на підтвердження їх взаємовідносин.

Також і згідно зі ст.370 КАС України судове рішення, яке набрало законної сили, є обов'язковим для учасників справи, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, або за принципом взаємності, - за її межами. Невиконання судового рішення тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Суд звертає увагу на те, що у разі неподання витребуваних доказів без поважних причин, посадова особа буде притягнута до відповідальності.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.77-80, 160, 161, 171, 180, 243, 248, 256, 370 КАС України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву приватного підприємства «Крембітпостач» до Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі №340/67/19.

Справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження, суддею Кармазиною Т.М. одноособово.

Призначити підготовче засідання на 28 лютого 2019 року о 10:00 годині у судовому залі №5 (6 поверх адміністративної будівлі суду, що знаходиться за адресою: м.Кропивницький, вул.Велика Перспективна, 40).

У судове засідання викликати учасників справи.

Зобов'язати відповідача , протягом десяти днів з дня вручення даної ухвали, подати до суду належним чином завірені копії усіх матеріалів, які були покладені в основу оскаржуваних рішень.

Запропонувати відповідачу подати до суду, протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали, відзив на позовну заяву, з дотриманням норм ст.162 КАС України та наявні докази у порядку, передбаченому статтею 79 КАС України. Одночасно направити копії відзиву та письмових доказів учасникам справи. Разом з відзивом подати до суду документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів учасникам справи.

Запропонувати відповідачу , у разі отримання відповіді позивача на відзив - протягом трьох днів від дня його отримання, подати до суду заперечення у порядку, передбаченому статтею 164 КАС України, та додаткові докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтується заперечення. Одночасно направити копії заперечення та додаткових письмових доказів учасникам справи. Разом з запереченням подати до суду документи, що підтверджують надіслання заперечення і доданих до нього доказів учасникам справи.

Запропонувати позивачу подати до суду, протягом п'яти днів з дня вручення відзиву на позов, відповідь на відзив, з дотриманням норм ст.163 КАС України та додаткові докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтується відповідь. Одночасно направити копії відповіді на відзив та додаткових письмових доказів учасникам справи. Разом з відповіддю на відзив подати до суду документи, що підтверджують надіслання (надання) цієї відповіді і доданих до неї доказів учасникам справи.

Зобов'язати приватне підприємство «Торгова компанія «Оператор» (39601, Полтавська область, м.Кременчук, Автозаводський район, квартал 101АДРЕСА_1) , в термін до 26 лютого 2019 року, подати до суду письмову інформацію, в якій підтвердити або спростувати взаємовідносини з ПП «Крембітпостач» та ПАТ «Укртатнафта» у 2015-2016 роках, з наданням належним чином завірених копій первинних документів (договорів, актів, видаткових, податкових накладних, товарно-транспортних накладних, докази розрахунків, тощо).

Зобов'язати публічне акціонерне товариство "Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія «Укртатнафта» (39609, Полтавська область, м.Кременчук, Автозаводський район, вул.Свіштовська, б.3) в термін до 26 лютого 2019 року подати до суду письмову інформацію, в якій підтвердити або спростувати взаємовідносини з ПП «Крембітпостач» та приватним підприємством «Торгова компанія «Оператор» у 2015-2016 роках, з наданням належним чином завірених копій первинних документів (договорів, актів, видаткових, податкових накладних, товарно-транспортних накладних, докази розрахунків, тощо).

Зобов'язати приватне підприємство Партнер-транс (36014, АДРЕСА_2) у строк до 26 лютого 2019 року надати до суду належним чином завірені копії первинних документів, які складалися у 2015-2016 роках при укладанні з ПП «Крембітпостач» (код 37015646) договорів щодо надання транспортних послуг (угоди, видаткові, податкові, товарно-транспортні накладні, подорожні листи, довіреності, рахунки, акти тощо); документальні докази належності транспортних засобів чи оформлення договірних взаємовідносин з власниками транспортних засобів, залучених ПП Партнер-транс для перевезення вантажів для ПП «Крембітпостач» .

Направити до Регіонального сервісного центру МВС в Кіровоградській області (25000, м. Кропивницький, вулиця Панфіловців, 22) запит для отримання інформації про власників транспортних засобів, які вказані у товарно-транспортних накладних щодо перевезення товарів за договорами поставки, укладеними між позивачем та його контрагентом.

Копію ухвалу надіслати учасникам справи, ПП «Торгова компанія «Оператор» , ПАТ "Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія «Укртатнафта» , Регіональному сервісному центру МВС в Кіровоградській області та ПП Партнер-транс , для виконання.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, що їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Інформацію щодо стану розгляду даної справи учасники справи можуть отримати на офіційному порталі судової влади України у мережі Інтернет: http://adm.kr.court.gov.ua/sud1170/.

Копію ухвали невідкладно надіслати учасникам справи.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, визначеному ст.256 КАС України та може бути оскаржена окремо від рішення суду в апеляційному порядку до Третього апеляційного адміністративного суду відповідно до п.5 ч.1 ст.294 КАС України у 15 - денний строк, встановлений ст.295 КАС України.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення31.01.2019
Оприлюднено01.02.2019
Номер документу79523145
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень

Судовий реєстр по справі —340/67/19

Ухвала від 21.04.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 25.03.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 25.02.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гімон М.М.

Ухвала від 25.10.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Бишевська Н.А.

Постанова від 26.12.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Бишевська Н.А.

Постанова від 26.12.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Бишевська Н.А.

Ухвала від 25.10.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Бишевська Н.А.

Ухвала від 10.09.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Бишевська Н.А.

Рішення від 18.07.2019

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

Ухвала від 06.05.2019

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні