Ухвала
від 30.01.2019 по справі 398/3440/18
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 398/3440/18

провадження №: 2/398/278/19

УХВАЛА

"30" січня 2019 р. Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді Нероди Л.М.,

за участі секретаря Борозни Л.М.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в м. Олександрії цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області та ОСОБА_3 про визнання недійсним та скасування рішення Протопопівської сільської ради, визнання недійсним та скасування державного акту на право приватної власності на землю, скасування та вилучення запису Поземельної книги,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області з позовною заявою до ОСОБА_2 селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області та ОСОБА_3 про визнання недійсним та скасування рішення Протопопівськох сільської ради №7 від 01.03.1999 року про передачу в приватну власність земельну частку (пай) в частині передачі в приватну власність земельну частку (пай) в натурі за рахунок земель колективної власності КСП Користівське для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, громадянам, власникам сертифікатів на право на земельну частку (пай) жителям ІНФОРМАЦІЯ_1: ОСОБА_4 № на плані 082, загальна площа 5,64 га; про визнання недійсним та скасування державного акту на право приватної власності на землю серії ЯЗ №426547, виданого 17.08.2009 року на ім'я ОСОБА_3 на земельну ділянку площею 5,6379 га, для ведення товарного сільськогосподарського господарства на території ОСОБА_2 селищної ради, зареєстрований 16.02.2002 року в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю; скасування та вилучення запису Поземельної книги з Державного земельного кадастру про реєстрацію земельної ділянки площею 5,6379 га, кадастровий номер 3520386200:02:003:0082 розташованої на території Протопопівської сільської ради та переданої у власність ОСОБА_3.

Представник відповідача ОСОБА_2 селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області через канцелярію суду подав заяву про залучення третьої особи, без самостійних вимог на стороні відповідача ОСОБА_5 з обмеженою відповідальністю Ранкове . Заява мотивована тим, що земельна ділянка, яка належить відповідачу ОСОБА_3 перебуває в оренді ТОВ Ранкове строком на 10 років, та рішення по справі може вплинути на права та обов'язки товариства.

Позивач в судове засідання не з'явився, подав заяву про проведення підготовчого судового засідання у його відсутність, проти задоволення заяви про залучення третьої особи не заперечує, просив закрити підготовче судове засідання та призначити справу до судового розгляду по суті.

Представник відповідача ОСОБА_2 селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області в судове засідання не з'явився, подав заяву про проведення підготовчого судового засідання у його відсутність, просив задовольнити заяву про залучення третьої особи.

Відповідач ОСОБА_3 в судове засідання не з'явився, подав заяву про проведення підготовчого судового засідання у його відсутність, проти задоволення заяви про залучення третьої особи не заперечує.

Згідно ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою технічного засобу не здійснювалось.

Дослідивши заяву про залучення третьої особи, її обґрунтування суд прийшов до висновку про необхідність її задоволення.

Відповідно до ч. 2 ст. 258 ЦПК України процедурні питання, пов'язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Відповідно до ст. 46 ЦПК України здатність мати цивільні процесуальні права та обов'язки сторони, третьої особи, заявника, заінтересованої особи (цивільна процесуальна правоздатність) мають усі фізичні і юридичні особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 192 ЦПК України у строк, встановлений судом в ухвалі про відкриття провадження у справі або ухвалі, постановленій у підготовчому засіданні (якщо третіх осіб було залучено у підготовчому засіданні), треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, мають право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву.

Відповідно до ч. 1 ст. 181 ЦПК України у поясненнях третьої особи щодо позову або відзиву третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача

Відповідно до ч. 9 ст. 223 ЦПК України про відкладення розгляду справи постановляється ухвала.

Оскільки спірна земельна ділянка, яка належить ОСОБА_3, перебуває у строковому користуванні ТОВ Ранкове та у разі задоволення позовних вимог, рішення суду може вплинути на права товариства, його необхідно залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги до предмету спору на стороні відповідача ОСОБА_3

Керуючись ст.ст. 53, 198, 260 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Заяву представник відповідача ОСОБА_2 селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області про залучення третьої особи, без самостійних вимог на стороні відповідача - задовольнити.

Залучити в якості третьої особи без самостійних вимог, щодо предмета спору на стороні відповідача ОСОБА_3, ОСОБА_5 з обмеженою відповідальність Ранкове (ЄДРПОУ 31257333, адреса: 28034, Кіровоградська область, Олександрійський район, село Протопопівка, провулок Мисливський, 13).

Відкласти підготовче судове засідання до 27 лютого 2019 року на 13-20 год. в приміщенні Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області, за адресою: 28000, Кіровоградська область, місто Олександрія, вулиця Григорія Сокальського, 76.

Встановити третій особі строк для подання пояснень, щодо позову - 15 днів з дня вручення даної ухвали суду.

Копію ухвали надіслати учасникам справи, а третій особі також ксерокопію позовної заяви.

Роз'яснити третій особі, що відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 43 ЦПК України учасники справи мають право ознайомлюватися з матеріалами справи, робити з них витяги, копії, одержувати копії судових рішень

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://od.kr.court.gov.ua/sud1118/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

СУДДЯ: Л.М. НЕРОДА

СудОлександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення30.01.2019
Оприлюднено01.02.2019
Номер документу79530899
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —398/3440/18

Ухвала від 14.04.2021

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Нерода Л. М.

Ухвала від 13.04.2021

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Нерода Л. М.

Ухвала від 18.10.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Нерода Л. М.

Ухвала від 25.07.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Нерода Л. М.

Ухвала від 23.04.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Нерода Л. М.

Ухвала від 30.01.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Нерода Л. М.

Ухвала від 23.10.2018

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Нерода Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні