Ухвала
від 31.01.2019 по справі 815/1745/18
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

31 січня 2019 р.м. ОдесаСправа № 815/1745/18

Категорія: 6.1 Головуючий в 1 інстанції: Єфіменко К. С. П'ятий апеляційний адміністративний суд в складі колегії:

Головуючого судді - Єщенка О.В.

суддів - Димерлія О.О.

- Кравченка К.В.

розглянувши у порядку письмового провадження апеляційні скарги Виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеської області, Чорноморської міської ради Одеської області, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 25 травня 2018 року по справі за адміністративним позовом Приватного акціонерного товариства ІСРЗ до Управління архітектури та містобудування Виконавчого комітету Чорноморської міської ради, Виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеської області, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору, Чорноморської міської ради про визнання протиправним та скасування рішення,-

В С Т А Н О В И В:

Приватне акціонерне товариство ІСРЗ звернулось до суду першої інстанції з позовом, в якому, з урахуванням уточнень до позову, просило визнати протиправним та скасувати рішення Управління архітектури та містобудування Чорноморської міської ради Одеської області від 11.04.2018 року №4353-Л (№011-202), яким ПАТ ІСРЗ відмовлено у наданні містобудівних умов та обмежень забудови земельних ділянок для будівництва Перевантажувального комплексу зернових вантажів за адресою: Одеська область, м. Чорноморськ, с. Малодолинське; зобов'язати Управління архітектури та містобудування Чорноморської міської ради Одеської області видати ПАТ ІСРЗ містобудівні умови та обмеження забудови земельних ділянок: площею 20,6373 га з кадастровим номером НОМЕР_1, площею 1,3260 га з кадастровим номером НОМЕР_2, площею 3,3417 га з кадастровим номером НОМЕР_3, площею 0,2048 га з кадастровим номером НОМЕР_4, площею 0,0923 га з кадастровим номером НОМЕР_5, площею 3,6820 га з кадастровим номером НОМЕР_6, площею 0,1059 га з кадастровим номером НОМЕР_7 для будівництва Перевантажувального комплексу зернових вантажів за адресою: Одеська область, м. Чорноморськ, с. Малодолинське.

В обґрунтування позову зазначено, що 11.04.2018 року позивачем отримано рішення Управління архітектури та містобудування Виконавчого комітету Чорноморської міської ради від 11.04.2018 року №4353-Л (№ 011-202), яким відмовлено у наданні містобудівних умов та обмежень забудови земельних ділянок для будівництва Перевантажувального комплексу зернових вантажів за адресою: Одеська область, м. Чорноморськ, с. Малодолинське у зв'язку із посиланням на рішення Виконавчого комітету Чорноморської міської ради від 11.04.2018 року №118, частковою невідповідністю намірів забудови вимогам містобудівної документації на місцевому рівні та неврахуванням інтересів мешканців с. Малодолинське, м. Чорноморська. У зв'язку із тим, що наміри забудови відповідають містобудівній документації, а інші вказані причини для відмови не передбачені законодавством, ПрАТ ІСРЗ вважає рішення Управління таким, що не відповідає чинному законодавству України, порушує права та законні інтереси Товариства, а тому підлягає скасуванню із зобов'язанням суб'єкта владних повноважень видати містобудівні умови та обмеження земельної ділянки в судовому порядку.

Рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 25 травня 2018 року адміністративний позов задоволено у повному обсязі. Суд визнав протиправним та скасував рішення Управління архітектури та містобудування Виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеської області від 11.04.2018 року №4353-Л (№011-202), яким Приватному акціонерному товариству ІСРЗ відмовлено у наданні містобудівних умов та обмежень забудови земельних ділянок для будівництва Перевантажувального комплексу зернових вантажів за адресою: Одеська область, м. Чорноморськ, с. Малодолинське. Зобов'язав Управління архітектури та містобудування Виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеської області (пр. Миру, 33, м. Чорноморськ, Одеська область, 68003) видати Приватному акціонерному товариству ІСРЗ містобудівні умови та обмеження забудови земельних ділянок: площею 20,6373 га з кадастровим номером НОМЕР_1, площею 1,3260 га з кадастровим номером НОМЕР_2, площею 3,3417 га з кадастровим номером НОМЕР_3, площею 0,2048 га з кадастровим номером НОМЕР_4, площею 0,0923 га з кадастровим номером НОМЕР_5, площею 3,6820 га з кадастровим номером НОМЕР_6 площею 0,1059 га з кадастровим номером НОМЕР_7 для будівництва Перевантажувального комплексу зернових вантажів за адресою: Одеська область, м. Чорноморськ, с. Малодолинське.

Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, Виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеської області, з посиланням на порушення судом першої інстанції норм матеріального та процесуального права, неповне з'ясування обставин справи, звернувся з апеляційною скаргою, в якій просить його скасувати та ухвалити нове про відмову у задоволенні позову у повному обсязі.

Також, не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, Чорноморська міська рада Одеської області, з посиланням на порушення судом першої інстанції норм матеріального та процесуального права, неповне з'ясування обставин справи, подала апеляційну скаргу, в якій просить його скасувати та ухвалити нове про закриття провадження у справі.

Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, з посиланням на порушення судом першої інстанції норм матеріального та процесуального права, неповне з'ясування обставин справи, звернулись з апеляційною скаргою, в якій просять його скасувати та ухвалити нове про відмову у задоволенні позову у повному обсязі.

21.01.2019 року від Виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеської області, Чорноморської міської ради Одеської області надійшли заяви про відмову від апеляційних скарг.

Так, у заявах апелянти зазначили, що Управління архітектури та містобудування Виконавчого комітету Чорноморської міської ради видано ПАТ ІСРЗ містобудівні умови та обмеження земельної ділянки від 10.01.2019 року №02 на об'єкт: Будівництво перевантажувального комплексу зернових вантажів , що свідчить про відсутність спору між сторонами.

Аналогічна заява про відмову від апеляційної скарги та закриття апеляційного провадження надійшли від ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 30.01.2019 року.

Оскільки сторони були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, у апелянти своїх заявах просили провести розгляд справи за їх відсутності, апеляційний розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження відповідно до вимог п.п. 1, 2 ч. 1 ст. 311 КАС України.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши суддю-доповідача, колегія суддів вважає, що клопотання позивача підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч.ч. 5, 7 ст. 303 КАС України до закінчення апеляційного провадження особа, яка подала апеляційну скаргу, має право відмовитися від неї повністю або частково, а інша сторона має право визнати апеляційну скаргу обґрунтованою в повному обсязі чи в певній частині. Питання про прийняття відмови від апеляційної скарги і закриття у зв'язку з цим апеляційного провадження вирішується судом апеляційної інстанції, що розглядає справу, в судовому засіданні. Про прийняття відмови від скарги та закриття у зв'язку з цим апеляційного провадження суд постановляє ухвалу. У разі закриття апеляційного провадження у зв'язку з відмовою від апеляційної скарги на судове рішення повторне оскарження цього рішення особою, яка відмовилася від скарги, не допускається.

Суд апеляційної інстанції має право не приймати відмову від скарги або її відкликання з підстав, визначених у частинах п'ятій та шостій статті 189 цього Кодексу.

Так, згідно із ч.ч. 5, 6 ст. 189 КАС України суд не приймає відмови від позову, визнання позову і продовжує розгляд адміністративної справи, якщо ці дії позивача або відповідача суперечать закону чи порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси.

Суд не приймає відмову позивача від позову, визнання позову відповідачем у справі, в якій особу представляє її законний представник, якщо його дії суперечать інтересам особи, яку він представляє.

Згідно із п. 1 ч. 1 ст. 305 КАС України суд апеляційної інстанції закриває апеляційне провадження, якщо після відкриття апеляційного провадження особа, яка подала апеляційну скаргу, заявила клопотання про відмову від скарги, за винятком випадків, коли є заперечення інших осіб, які приєдналися до апеляційної скарги.

Враховуючи викладене, оскільки апелянти скористались своїм правом щодо відмови від апеляційних скарг, ці дії не суперечать Закону та не порушують права, свободи та інтереси інших осіб, колегія суддів вважає можливим прийняти відмови апелянтів від апеляційних скарг та закрити апеляційне провадження у даній справі.

Керуючись ст.ст. 303, 305, 311, 325 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Прийняти відмову Виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеської області, Чорноморської міської ради Одеської області, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 від апеляційних скарг на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 25 травня 2018 року.

Провадження у справі за апеляційними скаргами Виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеської області, Чорноморської міської ради Одеської області, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 25 травня 2018 року по справі за адміністративним позовом Приватного акціонерного товариства ІСРЗ до Управління архітектури та містобудування Виконавчого комітету Чорноморської міської ради, Виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеської області, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору, Чорноморської міської ради про визнання протиправним та скасування рішення - закрити.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили негайно після її прийняття, але може бути оскаржена безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складання повного тексту ухвали.

Повний текст ухвали складено та підписано 04.02.2019 року.

Головуючий-суддя: О.В. Єщенко

Судді: О.О. Димерлій

К.В. Кравченко

Дата ухвалення рішення31.01.2019
Оприлюднено05.02.2019
Номер документу79582474
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —815/1745/18

Ухвала від 17.09.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Федусик А.Г.

Ухвала від 01.09.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Федусик А.Г.

Ухвала від 31.01.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Рибачук А.І.

Ухвала від 23.12.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Рибачук А.І.

Ухвала від 15.10.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Єщенко О.В.

Ухвала від 31.01.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Єщенко О.В.

Ухвала від 16.10.2018

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Єщенко О.В.

Ухвала від 12.10.2018

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Єщенко О.В.

Ухвала від 06.08.2018

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Стас Л.В.

Ухвала від 06.08.2018

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Стас Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні