Ухвала
від 04.02.2019 по справі 360/4200/18
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

10.2.4

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкладення судового розгляду

04 лютого 2019 року СєвєродонецькСправа № 360/4200/18

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Шембелян В.С., розглянувши в порядку письмового провадження питання щодо залучення до участі у справі у якості другого відповідача Луганський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України у справі за адміністративним позовом ОСОБА_2 до Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Луганській області в особі Ліквідаційної комісії про зобов'язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

11 грудня 2018 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_2 до Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Луганській області в особі Ліквідаційної комісії, в якій позивач просить суд:

- зобов'язати Головне управління Міністерства внутрішніх справ України в Луганській області в особі ліквідаційної комісії включити ОСОБА_2 з 04.05.2007 до довідки про додаткові види його грошового забезпечення в 2005-2007, - щомісячну доплату в розмірі 50 відсотків суми пенсії, яка б могла бути йому нарахована та підвищення посадового окладу в розмірі 50%, які йому були встановлені у період проходження служби і на день звільнення з органів внутрішніх справ і відповідно включити з 01.01.2008 ОСОБА_2 до довідки про розмір його грошового забезпечення станом на 01.01.2008 підвищення посадового окладу в розмірі 50%, - надіславши оновлені довідки ОСОБА_2 та до Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області для невідкладного перерахунку пенсії ОСОБА_2 з 04.05.2007 та з 01.01.2008.

Ухвалою суду від 17 грудня 2018 року провадження за даним позовом відкрито та призначено до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

04 лютого 2019 року від представника Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Луганській області в особі Ліквідаційної комісії за вх. № 5986/2019 надійшли пояснення, в яких зазначено, що для призначення пенсії ОСОБА_2 до ГУ ПФУ у Луганській області були спрямовані грошовий атестат № 4 від 05.05.2007 та довідка про додаткові види грошового забезпечення в 2005-2007 роках, які були видані Луганським науково-дослідним експертно-криміналістичним центром МВС України, а отже, позовні вимоги про виготовлення довідки про розмір грошового забезпечення ОСОБА_2 та направлення її до ГУ ПФУ у Луганській області для невідкладного перерахунку пенсії з 04.05.2007 до ГУ МВС України у Луганській області необгрунтовані та суперечать діючому законодавству.

Враховуючи положення частини 9 статті 205 КАС України, суд вважає за можливе розглянути питання про залучення до участі у справі другого відповідача в порядку письмового провадження.

Пунктом 9 частини першої статті 4 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), встановлено, що відповідач це субєкт владних повноважень, а у випадках, визначених законом, й інші особи, до яких звернена вимога позивача.

Згідно положень статті 46 КАС України сторонами в адміністративному процесі є позивач та відповідач. Відповідачем в адміністративній справі є субєкт владних повноважень, якщо інше не встановлено цим Кодексом.

Відповідно до частин третьої - четвертої статті 48 КАС України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача. У разі відмови у задоволенні позову до такого відповідача понесені позивачем витрати відносяться на рахунок держави.

З прохальної частини позовної заяви вбачається, що позивач просить включити йому з 04.05.2007 до довідки про додаткові види його грошового забезпечення в 2005-2007 - щомісячну доплату в розмірі 50 відсотків суми пенсії, яка б могла бути йому нарахована та підвищення посадового окладу в розмірі 50%, які йому були встановлені у період проходження служби і на день звільнення з органів внутрішніх справ і відповідно включити з 01.01.2008 ОСОБА_2 до довідки про розмір його грошового забезпечення станом на 01.01.2008 підвищення посадового окладу в розмірі 50%, - надіславши оновлені довідки ОСОБА_2 та до Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області для невідкладного перерахунку пенсії ОСОБА_2 з 04.05.2007 та з 01.01.2008.

Однак, відповідачем за вказаною вимогою позивач визначив Головне управління Міністерства внутрішніх справ України в Луганській області в особі Ліквідаційної комісії.

Як вбачається з матеріалів справи для призначення пенсії позивачу були надані грошовий атестат № 4 від 05.05.2007 та довідка про додаткові види грошового забезпечення в 2005-2007 роках, видані Луганським науково-дослідним експертно-криміналістичним центром МВС України.

Таким чином, відповідачем щодо вимог про включення з 04.05.2007 позивачу до довідки додаткових видів грошового забезпечення є Луганський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.

На підставі викладеного, враховуючи те, що наразі у суду відсутня згода позивача на заміну неналежного відповідача по справі, суд дійшов висновку про наявність підстав для залучення як другого відповідача Луганський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.

Відповідно до частин 6 та 7 ст. 48 КАС України після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку.

Відповідно до ст. 205 КАС України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку.

Згідно ч. 3 ст. 223 КАС України про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі, повідомляються про судове засідання в порядку визначеному цим Кодексом.

Отже, враховуючи залучення другого відповідача, принцип змагальності сторін, обов'язок доказування сторін у справі для правильного та своєчасного розгляду справи та для з'ясування всіх обставин у справі, суд вважає за необхідне відкласти судовий розгляд справи.

Керуючись статтями 9, 48, 77, 205, 223, 241, 243, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі як другого відповідача Луганський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України (ЄДРПОУ: 25574305; місцезнаходження: 93011, Луганська обл., м. Рубіжне, вул. Визволителів, 22).

Відкласти розгляд адміністративної справи № 360/4200/18 за позовом ОСОБА_2 до Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Луганській області в особі Ліквідаційної комісії, Луганського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України про зобов'язання вчинити певні дії до 12 лютого 2019 року.

Призначити наступне відкрите судове засідання на 12 лютого 2019 року о 09 год. 30 хв. в приміщенні Луганського окружного адміністративного суду за адресою: м. Сєвєродонецьк, пр. Космонавтів, 18, зал судових засідань № 4.

Луганському науково-дослідному експертно-криміналістичному центру МВС України у строк до 12.02.2019 надати відзив на позов.

Роз'яснити відповідачу, що відзив на позовну заяву повинен повністю відповідати вимогам ст.162 КАС України і до нього повинні бути додані: 1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Документи, що подаються у копіях повинні бути засвідчені належним чином згідно вимог діючого законодавства.

Повідомити Луганський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України про можливість реєстрації в системі "Електронний суд" для отримання процесуальних документів в електронному вигляді, для чого потрібно:

- зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу, розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua;

- подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі.

Учасник справи може отримати інформацію по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою https://adm.lg.court.gov.ua/sud1270/gromadyanam/csz/.

Учасники справи, які не можуть з поважних причин прибути до суду, зобов'язані завчасно повідомити про це суд (ч.2 ст.131 КАС України), а також мають право подати суду заяву про розгляд справи за їх відсутністю.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя В.С. Шембелян

Дата ухвалення рішення04.02.2019
Оприлюднено06.02.2019
Номер документу79630862
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов'язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —360/4200/18

Постанова від 06.05.2019

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 16.04.2019

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 16.04.2019

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 11.04.2019

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 11.04.2019

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 27.03.2019

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 19.03.2019

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Рішення від 12.02.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Рішення від 12.02.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 04.02.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні