Ухвала
від 06.02.2019 по справі 581/50/19
ЛИПОВОДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 581/50/19

Провадження № 2/581/89/19

У Х В А Л А

про витребування доказів

06 лютого 2019 року сел. ОСОБА_1

Липоводолинський районний суд Сумської області в складі: головуючого - судді Бутенка Д.В., за участю секретаря судового засідання - Бочкун Л.І., розглянувши у відкритому підготовочому судовому засіданні в залі суду в сел. ОСОБА_1 цивільну справу за позовом Зінківського дитячого будинку-інтернату ім. О.В. Синяговського до ОСОБА_2, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Московська сільська рада Липоводолинського району Сумської області, служба у справах дітей Липоводолинської районної державної адміністрації Сумської області про позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів на неповнолітню дитину,

в с т а н о в и в :

У провадженні Липоводолинського районного суду Сумської області на стадії підготовчого провадження перебуває цивільна справа за вищевказаним позовом.

06 лютого 2019 року у підготовчому судовому засіданні представник третьої особи, начальник служби у справах дітей Липоводолинської районної державної адміністрації Сумської області ОСОБА_3 звернулася до суду з клопотанням про витребування від:

- Липоводолинської центральної районної лікарні довідку про те, чи перебуває відповідач ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, жителька с. Московське Липоводолинського району Сумської області, на диспансерному обліку у лікарів нарколога чи психіатра; якщо так то з якого часу, та у зв'язку з чим;

- виконавчого комітету Московської сільської ради Липоводолинського району Сумської області висновок про доцільність чи недоцільність позбавлення батьківських прав відповідача ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, жительку с. Московське, вул. Дериземлі, 38, Липоводолинського району Сумської області щодо її сина ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2.

Позивач у судове засідання не з'явився, подав до суду письмову заяву з проханням судове засідання проводити без його участі, про підтримання заявлених позовних вимог в повному обсязі.

Відповідачка проти задоволення клопотання не заперечувала.

Представник третьої особи, спеціаліст Московської сільської ради Липоводолинського району Сумської області ОСОБА_5 клопотання про витребування додаткових доказів в підготовчому судовому засіданні підтримала в повному обсязі.

Розглянувши клопотання, заслухавши пояснення представників третіх осіб, відповідача суд дійшов таких висновків.

Відповідно до ч. 1, 3, 6 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Суд уважає, що клопотання слід задовольнити у зв'язку з його обґрунтованістю та процесуальною необхідністю витребувати від: Липоводолинської центральної районної лікарні довідку про те, чи перебуває відповідач ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, жителька с. Московське Липоводолинського району Сумської області, на диспансерному обліку у лікарів нарколога чи психіатра; якщо так то з якого часу, та у зв'язку з чим, оскільки зазначена інформація є відомостями з обмеженим доступом; виконавчого комітету Московської сільської ради Липоводолинського району Сумської області висновок про доцільність чи недоцільність позбавлення батьківських прав відповідача ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, жительку с. Московське, вул. Дериземлі, 38, Липоводолинського району Сумської області щодо її сина ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2, так як такий висновок є обов'язковим документом, який отримується судом у даній категорії справ (ч.2,5 ст. 19 СК України).

Витребування документів, на думку суду, є необхідним для повного та об'єктивного дослідження всіх обставин даної справи. Єдиною формою витребування доказів згідно ч. 3 ст. 84 ЦПК України є постановлення відповідної ухвали суду.

Керуючись ст. 84, 197 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

Витребувати від Липоводолинської центральної районної лікарні довідку про те, чи перебуває відповідач ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, жителька с. Московське Липоводолинського району Сумської області, на диспансерному обліку у лікарів нарколога чи психіатра; якщо так то з якого часу, та у зв'язку з чим.

Витребувати від виконавчого комітету Московської сільської ради Липоводолинського району Сумської області висновок про доцільність чи недоцільність позбавлення батьківських прав відповідача ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, жительку с. Московське, вул. Дериземлі, 38, Липоводолинського району Сумської області щодо її сина ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2.

Витребувана інформація має бути надана суду у строк до 26 лютого 2019 року.

Згідно з ч. 8, 9 ст. 84 ЦПК України у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов'язку подати витребувані судом докази.

Копію ухвали направити для виконання до Липоводолинської центральної районної лікарні, та Московської сільської ради Липоводолинського району Сумської області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Д. В. Бутенко

Дата ухвалення рішення06.02.2019
Оприлюднено08.02.2019
Номер документу79668302
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —581/50/19

Рішення від 18.03.2019

Цивільне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Бутенко Д. В.

Ухвала від 12.03.2019

Цивільне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Бутенко Д. В.

Ухвала від 26.02.2019

Цивільне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Бутенко Д. В.

Ухвала від 06.02.2019

Цивільне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Бутенко Д. В.

Ухвала від 23.01.2019

Цивільне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Бутенко Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні