Ухвала
від 06.02.2019 по справі 911/63/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

У Х В А Л А

"06" лютого 2019 р. Справа № 911/63/19

за позовом Першого заступника керівника Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області, Київська область, Києво-Святошинський район, с.Софіївська Борщагівка

до Товариства з обмеженою відповідальністю «ТОРГРУП» , Київська область, м.Обухів

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача ОСОБА_1 Державної служби України з безпеки на транспорті у Запорізькій області,

м. Київ

про стягнення 4158,12 грн.

Суддя Лопатін А.В.

За участю секретаря Ковальової Л.В.

за участю представників згідно з протоколом судового засідання.

Обставини справи:

Перший заступник керівника Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області (позивач) звернувся до господарського суду Київської області з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «ТОРГРУП» (відповідач) про стягнення плати за проїзд автомобільними дорогами у розмірі 4158,12 грн.

Ухвалою господарського суду Київської області від 14.01.2019 р. прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі, призначено підготовче засідання на 06.02.2019 р., залучено до участі у провадженні з розгляду заяви про стягнення 4158,12 грн. у якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача - ОСОБА_1 Державної служби України з безпеки на транспорті у Запорізькій області.

У судове засідання 06.02.2019 р. уповноважені представники учасників справи не з'явились, про причини неявки суд не повідомили.

Разом з тим, матеріали справи не містять доказів отримання учасниками справи ухвали господарського суду Київської області від 14.01.2019 р., так як рекомендовані повідомлення про вручення поштових відправлень до суду не повернулись, що у розумінні приписів частини другої статті 202 ГПК України є підставою для відкладення розгляду справи.

Господарський суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного Господарським процесуальним кодексом України строку підготовчого провадження у випадках, визначених частиною другою ст. 202 цього Кодексу, а також в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою ст. 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні, як це передбачено п. 1 та п. 3 частини другої ст. 183 Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до п. 1 частини другої ст. 202 ГПК України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку у разі неявки в судове засідання учасника справи, щодо якого немає відомостей про направлення йому ухвали з повідомленням про дату, час і місце судового засідання.

З огляду на викладене, з метою уникнення порушень процесуальних прав учасників судового процесу, для забезпечення принципів змагальності сторін, диспозитивності та пропорційності у господарському судочинстві, суд відкладає розгляд заяви у підготовчому засіданні на 13.03.2019 р.

Керуючись ст. ст. 183, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

1. Розгляд справи у підготовчому засіданні відкласти на "13" березня 2019 року о 10 год. 00 хв.

2. Викликати для участі в засіданні уповноважених представників учасників справи. Явку представників учасників справи визнати обов'язковою.

3. Повторно зобов'язати позивача подати для огляду та/або долучення до матеріалів справи:

- оригінали доданих до позовної заяви документів;

- оригінали та належним чином засвідчені копії документів, на підставі яких діє позивач (установчий договір, статут, положення), свідоцтво про державну реєстрацію.

4. Роз'яснити позивачу, що він вправі до закінчення підготовчого засідання збільшити або зменшити розмір позовних вимог, а також змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви.

5. Попередити позивача про те, що у разі подання ним заяви про збільшення або зменшення позовних вимог, про зміну предмету або підстав позову, до суду подаються докази направлення копії такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи.

6. Попередити позивача , що суд може залишити позов без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані судом докази, необхідні для вирішення спору, або позивач (його представник) не з'явився у судове засідання або не повідомив про причини неявки, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез'явлення не перешкоджає вирішенню спору.

7. Повторно зобов'язати відповідача подати для огляду та/або долучення до матеріалів справи оригінали та належним чином засвідчені копії документів, на підставі яких діє відповідач (установчий договір, статут, положення).

8. Роз'яснити відповідачу, що в строк до 27.02.2019 р., він має право надіслати суду відзив на позовну заяву (пред'явити зустрічний позов), а також докази, що підтверджують заперечення проти позову, у разі подання ним відзиву на позовну заяву (зустрічного позову), докази направлення їх копій позивачу подати до суду.

9. Попередити відповідача, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

10. Роз'яснити позивачу , що в строк до 06.03.2019 р. він має право надіслати суду відповідь на відзив, копію якого направити відповідачу, докази чого надати суду.

11. Встановити строк до 27.02.2019 р. для подання третьою особою пояснень та аргументів відносно предмету спору.

12. Роз'яснити сторонам, що позивач може відмовитись від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в окремій письмовій заяві.

13. Роз'яснити сторонам, що на будь-якій стадії судового процесу сторони можуть укласти мирову угоду, зробивши спільну письмову заяву і повідомити про це суд.

14. Попередити учасників справи про те, що у разі неможливості виконання вимог цієї ухвали, необхідно подати письмову заяву (клопотання) із зазначенням причин.

15. Попередити учасників справи про можливість застосування судом заходів процесуального примусу у разі:

- порушення порядку під час судового засідання, невиконання розпоряджень судді;

- невиконання процесуальних обов'язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу;

- зловживання процесуальними правами, вчинення дій або допущення бездіяльності з метою перешкоджання судочинству;

- неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин та ін.;

16. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Київської області за адресою: м. Київ, вул. С. Петлюри, 16/108, зал № 1 .

17. Учасникам процесу письмові докази, які подаються до господарського суду у відповідності до вимог ст. 80 ГПК України, оформити відповідно до вимог ст. 91 ГПК України, а заяви, клопотання та заперечення в письмовій формі у відповідності до вимог ст.ст. 169, 170 ГПК України, вимоги, заперечення, аргументи, пояснення та міркування в заявах по суті відповідно до статті 161 ГПК України.

18. Повноваження представників учасників судового процесу мають бути підтверджені довіреністю, оформленою в установленому порядку (засвідченою нотаріально або, якщо довіреність видає юридична особа - підписом її керівника); у разі представництва інтересів сторони безпосередньо її керівництвом або засновниками - відповідним документом, що підтверджує його призначення або обрання (або засвідчені належним чином витяги з них).

19. Повідомити учасників справи, що інформацію по справі, що розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://ko.arbitr.gov.ua/sud5012.

Копії ухвали направити учасникам справи.

Дата підписання 08.02.2019 р.

Суддя А.В. Лопатін

Дата ухвалення рішення06.02.2019
Оприлюднено08.02.2019
Номер документу79687822
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 4158,12 грн.

Судовий реєстр по справі —911/63/19

Ухвала від 03.07.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 19.06.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 22.05.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 15.04.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 03.04.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 13.03.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 06.02.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 14.01.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні