Ухвала
від 12.02.2019 по справі 675/2507/18
ІЗЯСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 675/2507/18

Провадження № 2/675/32/2019

У Х В А Л А

12 лютого 2019 року м. Ізяслав

Ізяславський районний суд Хмельницької області в складі головуючого судді Пашкевича Р. В., за участю секретаря судового засідання Гедзенюк В. В., представника позивача ОСОБА_1, представника третьої особи ОСОБА_2, розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Ізяслав цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія Укрелітагро до ОСОБА_3, Товариства з обмеженою відповідальністю Михнівські лани , Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області, Ізяславської районної державної адміністрації до складу якої входить Сектор з питань державної реєстрації про визнання недійсним договору оренди землі,

в с т а н о в и в :

У поданій до суду позовній заяві ТОВ Компанія Укрелітагро просить визнати недійсним договір оренди землі від 15.01.2018, укладений між ОСОБА_3 та ТОВ Михнівські лани .

Представник позивача ОСОБА_1 в судовому засіданні заявив клопотання про заміну співвідповідача Ізяславську районну державну адміністрацію на належного співвідповідача Сектор з питань державної реєстрації Ізяславської районної державної адміністрації, оскільки останні є самостійною юридичною особою, зареєстрованому в ЄДРПОУ 40285392.

Представник ТОВ Михнівські лани ОСОБА_2 в судовому засіданні на вирішення даного клопотання покладається на думку суду.

Вислухавши пояснення представника позивача, думку представника відповідача, дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку про задоволення вказаного клопотання з огляду на наступне.

У відповідності до ч. 2 ст. 51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Відповідно до матеріалів справи вбачається, що Сектор з питань державної реєстрації Ізяславської районної державної адміністрації, являється самостійною юридичною особою, зареєстрованому в ЄДРПОУ 40285392 , тобто в даному випадку в разі задоволення позову певні зобов'язання можуть бути покладені саме на них, як юридичної особи у повноваження яких покладенні обов'язки щодо реєстрації договору оренди землі.

Також слід вказати, що залучення до участі у справі відповідача можлива лише за клопотанням позивача, який самостійно визначає особу, яка, на його думку, порушує його права та охоронювані законом інтереси та звертається до неї з відповідним позовом.

Враховуючи викладене суд визнав за необхідне замінити неналежного відповідача належним.

На підставі викладеного, керуючись ст. 51 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

По цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія Укрелітагро до ОСОБА_3, Товариства з обмеженою відповідальністю Михнівські лани , Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області, Ізяславської районної державної адміністрації до складу якої входить Сектор з питань державної реєстрації про визнання недійсним договору оренди землі, замінити неналежного співвідповідача Ізяславську районну державну адміністрацію до складу якої входить Сектор з питань державної реєстрації належним - Сектор з питань державної реєстрації Ізяславської районної державної адміністрації ,припинивши цим статус Ізяславської районної державної адміністрації до складу якої входить Сектор з питань державної реєстрації, як відповідача по справі .

На адресу належного відповідача направити копію позовної заяви і копію цієї ухвали.

Призначити справу до судового розгляду у приміщенні Ізяславського районного суду на 11 год. 00 хв. 13 березня 2019 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Р. В. Пашкевич

Дата ухвалення рішення12.02.2019
Оприлюднено13.02.2019
Номер документу79771232
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —675/2507/18

Постанова від 26.09.2019

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Костенко А. М.

Постанова від 26.09.2019

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Костенко А. М.

Ухвала від 20.09.2019

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Костенко А. М.

Ухвала від 16.07.2019

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Костенко А. М.

Ухвала від 15.07.2019

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Костенко А. М.

Рішення від 21.05.2019

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Пашкевич Р. В.

Рішення від 21.05.2019

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Пашкевич Р. В.

Ухвала від 13.03.2019

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Пашкевич Р. В.

Ухвала від 12.02.2019

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Пашкевич Р. В.

Ухвала від 03.01.2019

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Пашкевич Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні