Ухвала
від 12.02.2019 по справі 2а/0570/16559/2012
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

12 лютого 2019 р.                                         Справа №2а/0570/16559/2012

          приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Чучка В.М., розглянувши у порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, в особі Слов'янського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 2а/0570/16559/2012 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Микитівському районі м. Горлівки до Державного підприємства «Шахта «Комсомолець» про стягнення суми капіталізованих платежів у розмірі 476941031,20 грн., -

ВСТАНОВИВ:

У лютому 2019 року на адресу Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява від Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі Слов'янського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №2а/0570/16559/2012.

В обґрунтування зазначеної заяви заявник зазначає, що згідно пункту 4 розділу VII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України №1105-XIV від 23 вересня 1999 року, в редакції Закону №1774-VIII від 6 грудня 2016 року, «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» (далі за текстом Закон №1105-XIV) був утворений Фонд соціального страхування України внаслідок реорганізації шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Управління та відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, що є юридичними особами, були припинені шляхом приєднання до робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України. Порядок, черговість та інші питання, пов'язані з таким приєднанням, визначаються відповідними рішеннями правління Фонду соціального страхування України. Таким чином, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області є правонаступником Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Микитівському районі м. Горлівки.

Враховуючи викладене, заявник просить замінити сторону виконавчого провадження з Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Микитівському районі м. Горлівки на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, в особі Слов'янського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

Представники сторін у судове засідання не з'явились, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

На підставі ч. 9 ст. 205 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України) суд дійшов висновку про можливість розгляду справи у письмовому провадженні.

Згідно ч. 2 ст. 379 КАС України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив наступне.

Постановою про відкриття виконавчого провадження від 31.05.2013 року ВП №38187398 відкрито виконавче провадження з виконання виконавчого листа №2а/0570/16559/2012 виданого 25.03.2013 року Донецьким окружним адміністративним судом про стягнення з Державного підприємства «Шахта «Комсомолець» на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Микитівському районі м. Горлівки суму капіталізованих платежів у розмірі 476941031 (чотириста сімдесят шість мільйонів дев'ятсот сорок одна тисяча тридцять одна) гривня 20 копійок.

Згідно пункту 4 розділу VII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України від 23 вересня 1999 року № 1105-XIV «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування», в редакції Закону України №1774-VIII від 06.12.2016, були припинені управління та відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та виконавчі дирекції відділень цього Фонду, що є юридичними особами, шляхом приєднання до робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

10.05.2017 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про реєстрацію юридичної особи - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (код ЄДРПОУ 41325231).

Таким чином, правонаступником Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Микитівському районі м. Горлівки є Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

Відповідно до ч.2, 3 ст.14 КАС України судові рішення, що набрали законної сили, є обов'язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об'єднаннями на всій території України, невиконання судового рішення тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

На підставі ч. 1 ст. 379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно з ч. 4 ст. 15 Закону України «Про виконавче провадження» № 1404-VIII стягувачем є фізична або юридична особа чи держава, на користь чи в інтересах яких видано виконавчий документ.

Як зазначено в ч.5 ст.15 Закону України «Про виконавче провадження» у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником. Для правонаступників усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Як вбачається з матеріалів справи, заявник просить замінити сторону виконавчого провадження з Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Микитівському районі м. Горлівки на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, в особі Слов'янського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, але Слов'янське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області не є правонаступником позивача по справі та не є юридичною особою.

На підставі викладеного, суд дійшов висновку про часткове задоволення заяви про заміну сторони виконавчого провадження.

Керуючись ст.ст. 14, 248, 256, 379 КАС України, суд, –

У Х В А Л И В:

1. Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі Слов'янського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області – задовольнити частково.

2. Замінити сторону виконавчого провадження по справі №2а/0570/16559/2012, а саме, стягувача – Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Микитівському районі м. Горлівки (код ЄДРПОУ 24164887) на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (код ЄДРПОУ 41325231, юридична адреса: 84122, Донецька область, м. Слов'янськ, вул. Свободи, буд. 5).

Ухвала складена у повному обсязі та підписана 12 лютого 2019 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя                                                             Чучко В.М.

Дата ухвалення рішення12.02.2019
Оприлюднено18.02.2019
Номер документу79810246
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення суми капіталізованих платежів у розмірі 476941031,20 грн

Судовий реєстр по справі —2а/0570/16559/2012

Ухвала від 11.04.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Чучко В.М.

Ухвала від 12.02.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Чучко В.М.

Ухвала від 12.02.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Чучко В.М.

Ухвала від 05.02.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Чучко В.М.

Ухвала від 29.01.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Троянова О.В.

Ухвала від 06.12.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Троянова О.В.

Постанова від 29.01.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Троянова О.В.

Ухвала від 28.12.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Троянова О.В.

Ухвала від 19.12.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Троянова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні