Ухвала
від 14.02.2019 по справі 913/89/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ 61022 м. Харків, пр. Науки, буд.5, тел./факс 702-10-79 inbox@lg.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

14 лютого 2019 року Справа № 913/89/19

м. Харків Провадження №17пд/913/89/19

Господарський суд Луганської області у складі судді Фонової О.С., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю компанія ОРІЯНА , м. Сєвєродонецьк Луганської області

до Публічного акціонерного товариства Український комунальний банк в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ОСОБА_2 , м. Київ,

про визнання іпотечного договору припиненим та вилучення з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно запису про іпотеку,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю компанія ОРІЯНА (далі - позивач) звернулось до Господарського суду Луганської області з позовною заявою від 11.02.2019 № 11-2/19 до Публічного акціонерного товариства Український комунальний банк в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ОСОБА_2 (далі - відповідач) з вимогами:

- визнати іпотечний договір, укладений 02.12.2010 між ТОВ УКРКОМУНБАНК та ТОВ Компанія ОРІЯНА , посвідчений Приватним нотаріусом Сєвєродонецького міського нотаріального округу ОСОБА_3 за реєстраційним № 4675 припиненим;

- вилучити з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно запис про іпотеку номер: 4238505, зареєстрований в реєстрі за № 4675 Приватним нотаріусом Сєвєродонецького міського нотаріального округу ОСОБА_3; реєстраційний номер іпотеки: 10564222 та вилучити запис про реєстрацію заборони відчуження об'єкту нерухомого майна зареєстрованого в реєстрі за № 4676/13 Приватним нотаріусом Сєвєродонецького міського нотаріального округу ОСОБА_3; реєстраційний номер обтяження: 10562614, номер запису про обтяження 4238361, адміністративної будівлі загальною площею 1064,7 кв.м., розташованого за адресою: Луганська область, м. Сєвєродонецьк, квартал МЖК МРІЯ , буд.2, та належить на праві власності ТОВ ОРІЯНА .

Дослідивши матеріали позовної заяви, суд дійшов висновку про відповідність її вимогам, встановленим ст.ст. 162, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України).

Підстави для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі, що встановлені Господарським процесуальним кодексом України, відсутні.

Відповідно до приписів ст. 12 ГПК України, господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку наказного провадження, позовного провадження (загального або спрощеного).

Згідно з ч. 3 ст. 12 ГПК України спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Дослідивши матеріали позовної заяви, господарський суд дійшов висновку про необхідність розгляду справи за правилами загального позовного провадження, враховуючи категорію та складність справи, обсяг та характер доказів, які необхідно дослідити під час розгляду спору та обставини, які необхідно встановити.

Відповідно до приписів ст. 177 Господарського процесуального кодексу України, підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання. Підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Відповідно до ч.ч. 2, 3 ст.50 ГПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Суд вважає за необхідне за своєю ініціативою залучити у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю А.О. МРІЯ-ІНВЕСТ (вул. Новікова, буд.23/112, офіс 3, м. Сєвєродонецьк Луганської області, 93400, ідентифікаційний код 21774527), оскільки ТОВ "А.О. "Мрія-Інвест" є позичальником за кредитним договором № 10-041/1 від 01.04.2014, в забезпечення зобов'язань за яким позивач на підставі іпотечного договору від 02.12.2010 реєстраційний № 4675 забезпечив вимогу Банку за кредитним договором, нерухомим майном: адміністративною будівлею, розташованою за адресою: Луганська область, м. Сєвєродонецьк, кв. МЖК "Мрія", буд. 2, заставна вартість якої склала 1680000,00 грн (згідно з додатковим договором від 14.01.2014 про внесення змін до іпотечного договору), тому рішення у справі може вплинути на його права та обов'язки.

Відповідно до статті 181 ГПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Враховуючи зазначене, розглянувши матеріали позовної заяви, господарський суд визнав їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду, відкриття провадження у справі №913/89/19 та призначення підготовчого судового засідання на 04.03.2019 о 12 год. 30 хв.

Керуючись ст.12, 50, 120, 165, 166, 167, 176, 181, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

п о с т а н о в и в:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

3. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача:

- ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю А.О. МРІЯ-ІНВЕСТ (вул. Новікова, буд.23/112, офіс 3, м. Сєвєродонецьк Луганської області, 93400, ідентифікаційний код 21774527);

4. Підготовче засідання призначити на 04.03.2019 о 12 год. 30 хв.

5. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Луганської області за адресою: м. Харків, проспект Науки, буд. 5, зал судових засідань №205 .

6. Відповідачу встановити строк для подачі відзиву на позов із урахуванням вимог ст.ст.165, 251 ГПК України - п'ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Відзив надіслати третій особі.

7. Позивачу встановити строк для подачі відповіді на відзив із урахуванням вимог ст.ст.166, 251 ГПК України - п'ять днів з дня отримання відзиву на позов.

Запропонувати позивачу надати пояснення щодо особи, до якої адресовано, другу позовну вимогу.

8. Третій особі - ТОВ А.О. МРІЯ-ІНВЕСТ встановити строк для подачі письмових пояснень з нормативним обґрунтуванням викладених обставин на позовну заяву позивача та відзив відповідача - по 02.03.2019 (включно).

9. Відповідачу встановити строк для подачі заперечень із урахуванням вимог ст.ст.167, 251 ГПК України - п'ять днів з дня отримання відповіді на відзив.

Суд звертає увагу сторін на те, що відповідно до ч. 1 ст. 80 ГПК України учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду.

Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи . Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними (ч. 9 ст. 80 ГПК).

Всі копії документів, що додаються до матеріалів справи та довіреності представників сторін повинні бути належним чином засвідчені. Пунктом 5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003) передбачено, що відмітка про засвідчення копії документа складається зі слів «Згідно з оригіналом» , назви, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії; засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації, іншої юридичної особи.

Учасники справи мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщену на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2. Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі.

Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в заявці.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: (https://court.gov.ua/FAIR).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання 15.02.2019 та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду першої інстанції в апеляційному порядку відповідно до ст.255 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя О.С. Фонова

Дата ухвалення рішення14.02.2019
Оприлюднено15.02.2019
Номер документу79836159
СудочинствоГосподарське
Сутьіпотеку

Судовий реєстр по справі —913/89/19

Постанова від 10.12.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Львов Б.Ю.

Ухвала від 04.11.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Львов Б.Ю.

Постанова від 08.10.2019

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Пелипенко Ніна Михайлівна

Ухвала від 24.09.2019

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Пелипенко Ніна Михайлівна

Ухвала від 10.09.2019

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Пелипенко Ніна Михайлівна

Ухвала від 05.09.2019

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Пелипенко Ніна Михайлівна

Ухвала від 06.08.2019

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Пелипенко Ніна Михайлівна

Ухвала від 17.07.2019

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Пелипенко Ніна Михайлівна

Рішення від 10.06.2019

Господарське

Господарський суд Луганської області

Фонова О.С.

Ухвала від 04.06.2019

Господарське

Господарський суд Луганської області

Фонова О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні