Ухвала
від 14.02.2019 по справі 173/2345/17
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/2345/17

Провадження №2/173/23/2019

У Х В А Л А

іменем України

14 лютого 2019 р. Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

в складі: головуючої- судді Петрюк Т.М.

При секретарі - Рудовій Л.В.

За участю позивача - ОСОБА_1,

Представника позивача - ОСОБА_2.

Представника відповідача - ОСОБА_3В

Розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Верхньодніпровську цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до державного реєстратора Верхньодніпровської районної державної адміністрації ОСОБА_4, Верхньодніпровської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, товариства з обмеженою відповідальністю ЛЮБОМИРІВКА - АГРО , приватного підприємства СТД-АГРО , третя особа на стороні відповідача, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору Першотравеньска сільська рада Верхньодніпровського району Дніпропетровської області про визнання недійсним рішення і його скасування, про визнання додаткової угоди до договору оренди землі недійсною, розірвання договору, -

ВСТАНОВИВ:

В проваджені суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1, до державного реєстратора Верхньодніпровської районної державної адміністрації ОСОБА_4, Верхньодніпровської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, ТОВ ЛЮБОМИРІВКА- АГРО , ПП СТД-АГРО , третя особа на стороні відповідача, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору Першотравеньска сільська рада Верхньодніпровського району Дніпропетровської області про визнання недійсним рішення і його скасування, про визнання додаткової угоди до договору оренди землі недійсною , розірвання договору

В судовому засіданні представником позивача заявлене клопотання про витребування у Дніпропетровській дирекції ПАТ Укрпошта оригінал для огляду та належним чином завірену ксерокопію форми про поштовий переказ або інший встановлений поштовими правилами документ на підставі якого 19.10.2018 року був оформлений ВЗП № 89 м. Дніпропетровськ вул. Янгеля,16, квитанція ПН 215600426655; 00001 Ластовська поштовий переказ на суму 24200 грн., адресат ОКОЛОВИЧ Верхівцеве із відомостями про особу, яка отримала цей переказ, якщо отримувала, та підписом цієї особи. Надати відомості про відправника вказаного переказу. Якщо відправник є юридична особа, надати копії документів про оплату цією юридичною особою послуг за пересилання вищезазначеного переказу на поточний рахунок переказних операцій об'єкта поштового зв'язку. Витребувати у відділенні поштового зв'язку Верхньодніпровськ Центру поштового зв'язку № 4 м. Верхньодніпровськ Дніпропетровська дирекція Українського державного підприємства поштового зв'язку Укрпошта оригінал для огляду та належним чином завірену ксерокопію форми про поштовий переказ на підставі якого 19.10.2018 року був оформлений ВЗП № 89 м. Дніпропетровськ вул. Янгеля,16, квитанція ПН 215600426655; 00001 Ластовська поштовий переказ на суму 24200 грн., адресат ОКОЛОВИЧ Верхівцеве із відомостями про особу, яка отримала цей переказ, якщо отримувала, та підписом цієї особи.

Дане клопотання обґрунтовує тим, що в судовому засіданні 05.02.2019 року судом прийнята та долучена до матеріалів справи копія поштової квитанції 215600426655 від 19.10.2018 року про переказ ніби-то від ТОВ Любомирівка-Агро грошових коштів в сумі 24200 грн., на ім'я ОСОБА_1 при цьому в квитанції не зазначено найменування відправника цих коштів та дати вручення їх адресату. А на наданий запит було отримано відмову надати зазначену інформації з посилання на те, що зазначена інформація є комерційною таємницею.

Позивач підтримала заявлене клопотання

Представник відповідача проти задоволення заявленого клопотання не заперечувала.

Суд, заслухавши думку учасників розгляду справи, з'ясувавши зміст заявленого клопотання, приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази по справі, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Виходячи з того, що кожною із сторін в судовому засіданні 05.02.2019 року були надані докази щодо отримання (неотримання) орендної плати за 2018 рік, та докази, які просить витребувати позивач та представник позивача нададуть можливість перевірити посилання сторін, чи дійсно позивачу направлялись грошові кошти на оплату орендної плати, хто був відправником зазначених коштів, так як позивач заперечує факт договірних відносин з відповідачем ТОВ ЛЮБОМИРІВКА-АГРО , а також факт отримання даних коштів позивачем. Дані факти матимуть наслідком перевірку правдивості обґрунтування пояснень сторін, наданих в судовому засіданні та надасть можливість суду ухвалити рішення за повнотою та всебічністю досліджених доказів, та перевірки обґрунтувань сторонами їх вимог та заперечень. за даних обставин суд приходить до висновку про можливість задоволення заявленого клопотання.

В свою чергу суд вважає з можливе зобов'язати підприємства Укрпосшти надати суду належним чином посвідченні копії зазначених в клопотанні документів. Так як необхідність отримання їх в оригінал заявником не доведена. І затримка з наданням оригіналів може мати наслідком затягування строків розгляду справи.

Відповідно до ч.7 ст.84 ЦПК України особи, які не мають можливості надати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені судом строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з моменту вручення ухвали..

У випадку, якщо зобов'язані особи не мають можливості надати суду зазначені в ухвалі докази, чи подати їх у встановлений судом строк, необхідно повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з моменту отримання копії ухвали.

Керуючись ст. 84 ЦПК України, суд-

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до державного реєстратора Верхньодніпровської районної державної адміністрації ОСОБА_4, Верхньодніпровської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, товариства з обмеженою відповідальністю ЛЮБОМИРІВКА - АГРО , приватного підприємства СТД-АГРО , третя особа на стороні відповідача, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору Першотравеньска сільська рада Верхньодніпровського району Дніпропетровської області про визнання недійсним рішення і його скасування, про визнання додаткової угоди до договору оренди землі недійсною , розірвання договору, - задовольнити частково .

Зобов'язати Дніпропетровську дирекцію ПАТ Укрпошта протягом двох тижнів з моменту отримання зазначеної ухвали надати суду належним чином завірену ксерокопію форми про поштовий переказ або інший встановлений поштовими правилами документ на підставі якого 19.10.2018 року був оформлений ВЗП № 89 м. Дніпропетровськ вул. Янгеля,16, квитанція ПН 215600426655; 00001 Ластовська поштовий переказ на суму 24200 грн., адресат ОКОЛОВИЧ Верхівцеве із відомостями про особу, яка отримала цей переказ, якщо отримувала, та підписом цієї особи. Надати відомості про відправника вказаного переказу, якщо відправник є юридична особа, надати копії документів про оплату цією юридичною особою послуг за пересилання вищезазначеного переказу на поточний рахунок переказних операцій об'єкта поштового зв'язку.

Зобов'язати начальника відділення поштового зв'язку Верхньодніпровськ Центру поштового зв'язку № 4 м. Верхньодніпровськ Дніпропетровська дирекція Українського державного підприємства поштового зв'язку Укрпошта протягом двох тижнів з моменту отримання зазначеної ухвали надати суду належним чином завірену ксерокопію форми про поштовий переказ на підставі якого 19.10.2018 року був оформлений ВЗП № 89 м. Дніпропетровськ вул. Янгеля,16, квитанція ПН 215600426655; 00001 Ластовська поштовий переказ на суму 24200 грн., адресат ОКОЛОВИЧ Верхівцеве із відомостями про особу, яка отримала цей переказ, якщо отримувала, та підписом цієї особи

Копію ухвали направити для виконання Дніпропетровській дирекції ПАТ Укрпошта (49000 м. Дніпро проспект Дмитра Яворницького, 62) та відділенню поштового зв'язку Верхньодніпровськ Центру поштового зв'язку № 4 м. Верхньодніпровськ Дніпропетровська дирекція Українського державного підприємства поштового зв'язку Укрпошта (51600 вул. Тітова, 8 м. Верхньодніпровськ Дніпропетровської області)

Зобов'язати Дніпропетровську дирекцію ПАТ Укрпошта та відділення поштового зв'язку Верхньодніпровськ Центру поштового зв'язку № 4 м. Верхньодніпровськ Дніпропетровська дирекція Українського державного підприємства поштового зв'язку Укрпошта у випадку, якщо вони не мають можливості надати суду документи та інформацію, зазначені в ухвалі, повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з моменту отримання ухвали.

Ухвала окремо від рішення оскарженню не підлягає.

Ухвала складена 14.02.2019 року

Суддя Петрюк Т.М

СудВерхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення14.02.2019
Оприлюднено16.02.2019
Номер документу79840049
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —173/2345/17

Рішення від 11.04.2019

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 14.03.2019

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 14.02.2019

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 04.12.2018

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 04.12.2018

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 08.10.2018

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 18.06.2018

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 22.05.2018

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 26.03.2018

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 17.01.2018

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні