Постанова
від 17.02.2010 по справі 2а-75/10/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Категорія статобліку 6.13

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

м. Запоріжжя, вул. Кремлівсь ка, 65-в

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 лютого 2010 року об 11 год. 49 хв. Справа № 2а-75/10/0870

Запорізький окружний адм іністративний суд у складі:

головуючого - судді Стрельнікової Н.В.

при секретарі Горб овій І.С.

розглянув у відкритому с удовому засіданні адмініст ративну справу

за позовом: Управл іння Пенсійного фонду Україн и в Заводському районі м. Запо ріжжя, м. Запоріжжя

до: Корпораці ї «Технобудінжиніринг», м. За поріжжя

про стягненн я заборгованості зі сплати с трахових внесків на загально обов' язкове державне пенсі йне страхування, -

за участю представників сторін:

від позивача: Дере в' янко Н.В., довіреність № 34 /08 від 05.01.2010 р.

від відповідача: не з' явився

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного ф онду України в Заводському р айоні м. Запоріжжя звернулос я із адміністративним позово м до Корпорації «Технобудін жиніринг», в якому позивач пр осить суд стягнути з відпові дача 14551,64 грн. заборгованості з і сплати страхових внесків н а загальнообов' язкове держ авне пенсійне страхування.

В обґрунтування позовних в имог посилається на те, що в по рушення вимог Закону України «Про загальнообов' язкове д ержавне пенсійне страхуванн я» щодо своєчасної та повно ї сплати страхових внесків, відповідач заборгував Управ лінню 14551,64 грн. Вказує, що заборг ованість виникла у зв' язку із самостійно визначеними ві дповідачем сумами страхових внесків за період з лютого 2008 р . по листопад 2009 р., які не сплаче ні у встановлений законом те рмін.

У судовому засіданні предс тавник позивача підтримав ви моги, з підстав викладених у п озові, просить стягнути суму заборгованості.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився, проти позов у не заперечив, причини неявк и суду не відомі. Про час та д ату судового розгляду справи повідомлявся належним чином .

Вислухавши пояснення пред ставника позивача, проаналіз увавши матеріали та фактичні обставини справи, оцінивши н адані докази, суд вважає, що по зовні вимоги підлягають задо воленню, виходячи з наступно го.

Статтями 14 та 15 Закону Україн и «Про загальнообов' язкове державне пенсійне страху вання» від 09.07.2003 р. № 1058-ІV (далі - за текстом Закон № 1058) встановл ено, що платниками страхових внесків до Пенсійного фонду є роботодавці, підприємства , установи і організації, ств орені відповідно до законода вства України, незалежно ві д форми власності, виду дія льності та господарювання, об'єднання громадян, профсп ілки, політичні партії (у том у числі філії, представництв а, відділення та інші відокр емлені підрозділи зазначени х підприємств, установ, орга нізацій, об'єднань громадян, профспілок, політичних парт ій, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розра хунки із застрахованими осо бами), фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності та інші особи (включаючи юри дичних та фізичних осіб - суб'є ктів підприємницької діяльн ості, які обрали особливий сп осіб оподаткування (фіксова ний податок, єдиний податок , фіксований сільськогоспод арський податок, придбали с пеціальний торговий патент ), які використовують працю фізичних осіб на умовах тр удового договору (контракту) або на інших умовах, передба чених законодавством, або за договорами цивільно-правово го характеру.

Корпорація «Технобужінжин іринг» зареєстровано в Управ лінні Пенсійного фонду Украї ни в Заводському районі м. Зап оріжжя як платник страхових внесків на загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування та є страхувальником.

Відповідно до пункту 2 Інстр укції про порядок обчислення і сплати страхувальниками і застрахованими особами внес ків на загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я в Пенсійний Фонд України, за реєстрованої в Міністерстві юстиції України 16 січня 2004 рок у за № 64/8663 (надалі за текстом - Ін струкція), страхувальники є п латниками страхових внесків .

Згідно зі ст. 17 Закону № 1058, стр ахувальник зобов' язаний сп лачувати в установлені строк и страхові внески на загальн ообов' язкове державне пенс ійне страхування.

Відповідно до п. 6 ст. 19 Закону № 1058 страхові внески нарахову ються на суми фактичних витр ат на оплату праці працівник ів що включають витрати на ви плату основної і додатково ї заробітної плати та інш их заохочувальних та компе нсаційних виплат, у тому чи слі в натуральній формі, які визначаються згідно з норма тивно-правовими актами, при йнятими відповідно до Зако ну України «Про оплату пра ці», виплату винагород фізи чним особам за виконання ро біт (послуг) за угодами цивіль но-правового характеру, що пі длягають обкладенню податко м на доходи фізичних осіб, а та кож на суми оплати перших п'я ти днів тимчасової непрацезд атності, яка здійснюється з а рахунок коштів роботодав ця, та допомоги по тимчасов ій працездатності . Страхов і внески нараховуються на суми, зазначені в частинах п ершій та другій цієї статті, незалежно від джерел їх фі нансування, форми, порядку, м ісця виплати та використання , а також незалежно від того , чи були зазначені суми фа ктично виплачені після їх на рахування до сплати.

Частиною 2 ст. 20 Закону № 1058 вст ановлено, що обчислення стра хових внесків застрахованих осіб здійснюється страхувал ьником на підставі бухгалтер ських та інших документів, ві дповідно до яких проводиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахуван ня заробітної плати (доходу), н а які відповідно до цього Зак ону нараховуються страхові в нески.

Відповідно до пункту 6 ст. 20 З акону № 1058 страхувальники зоб ов' язані сплачувати страхо ві внески, нараховані за відп овідний базовий звітний пері од, не пізніше ніж через 20 кале ндарних днів із дня закінчен ня цього періоду незалежно в ід виплати заробітної плати (доходу), на суми яких нарахову ються страхові внески.

Відповідачем до Управлінн я Пенсійного фонду України в Заводському районі м. Запоріжжя подано розраху нки суми страхових внесків н а загальнообов' язкове держ авне пенсійне страхування за період лютий 2008 р. по листопад 2009 р. включно, в яких Корпораціє ю «Технобужінжиніринг» само стійно визначено суму нарахо ваних внесків в розмірі 14551,64 гр н.

Таким чином, відповідач ма в сплати на користь УПФУ в За водському районі м. За поріжжя 14551,64 грн. внесків на заг альнообов' язкове державне пенсійне страхування. Проте , у строки встановлені чинним законодавством, Корпорація «Технобужінжиніринг» внеск и не сплатило.

За таких обставин, вимог и позивача про стягнення з Ко рпорації «Технобужінжиніри нг» на користь Управління Пе нсійного фонду України в Зав одському районі м. Запоріжжя 14551,64 грн. заборгованості зі спл ати страхових внесків на заг альнообов' язкове державне пенсійне страхування є обґр унтованими, заснованими на з аконі і такими, що підлягають задоволенню у повному обсяз і.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС Ук раїни у справах, в яких позива чем є суб'єкт владних повнова жень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові вит рати, здійснені позивачем, з в ідповідача не стягуються.

На підставі викладеного , керуючись ст.ст. 71, 159-163 КАС Украї ни, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Управління пенсійного фонду України в Заводському район і м. Запоріжжя до Корпорації «Технобужінжиніринг» про ст ягнення заборгованості зі сп лати страхових внесків на за гальнообов' язкове державн е пенсійне страхування, - задо вольнити повністю.

Стягнути з Корпорації «Тех нобужінжиніринг» (69008, м. Запорі жжя, вул. Південне шосе, 77 а, код ЄДРПОУ 34595157, п/р 26005101311525, МФО 313872 в філі ї ЗАТ ОТП банк в м. Запоріжжя) н а користь Управління Пенсійн ого фонду України в Заводськ ому районі м. Запоріжжя (69067, м. За поріжжя, вул. Союзна, 32, код ЄДРП ОУ 20508427, п/р 25603301001077, МФО 313957 в ЗОУ ВАТ « Державний ощадний банк Украї ни») 14 551 (чотирнадцять тисяч п' ятсот п' ятдесят одна) грн. 64 к оп. заборгованості зі сплати страхових внесків на загаль нообов' язкове державне пен сійне страхування.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку зая ву не було подано. Якщо було по дано заяву про апеляційне ос карження, але апеляційна ска рга не була подана у строк, пос танова набирає законної сили після закінчення цього стро ку. У разі подання апеляційно ї скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеля ційного розгляду справи.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду шляхом подачі в 10-ти денний строк з дня отримання її копі ї заяви про апеляційне оскар ження і поданням після цього протягом 20 днів апеляційної с карги, з подачею її копії до ап еляційної інстанції або в по рядку ч. 5 ст. 186 КАС України.

Суддя Н.В. Стрельнікова

Постанова складена у пов ному обсязі 22 лютого 2010 року.

Дата ухвалення рішення17.02.2010
Оприлюднено03.12.2010
Номер документу7984470
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-75/10/0870

Постанова від 17.02.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Постанова від 17.02.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 12.01.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталія Вікторівна

Постанова від 17.02.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталія Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні