Ухвала
від 18.02.2019 по справі 904/3424/18
ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

У Х В А Л А

18.02.2019 м.Дніпро Справа № 904/3424/18

Центральний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів :

головуючого судді : Дарміна М.О.(доповідач),

суддів : Іванова О.Г., Березкіна О.В.

при секретарі судового засідання Логвіненко І.Г.

Представники сторін:

від позивача: Познянський В.А., довіреністьб/н від 06.09.2018 р., адвокат;

від відповідача: Довгаль С.М., ордер ДП №1282/001 від 14.08.2018 р., адвокат;

представники третьої особи в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином

розглянувши матеріали апеляційної скарги Дочірнього підприємства "ПОКРОВКАТЕПЛОЕНЕРГО" Комунального підприємства "ДНІПРОТЕПЛОЕНЕРГО" Дніпропетровської обласної ради і Товариства з обмеженою відповідальністю "Редакція газети "Покровський край" на рішення Господарського суду Дніпропетровської області від 11.12.2018р. у справі №904/3424/18, (суддя Петрова В.І., повний текст якого складено 21.12.2018р.)

за позовом Дочірнього підприємства "ПОКРОВКАТЕПЛОЕНЕРГО" Комунального підприємства "ДНІПРОТЕПЛОЕНЕРГО" Дніпропетровської обласної ради", смт. Покровське, Покровський район, Дніпропетровська область

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Редакція газети "Покровський край", смт. Покровське, Покровський район, Дніпропетровська область

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача : Дочірнє підприємство "ВАСИЛЬКІВКАТЕПЛОЕНЕРГО" Комунального підприємства "ДНІПРОТЕПЛОЕНЕРГО" Дніпропетровської обласної ради", смт. Покровське, Покровський район, Дніпропетровська область

про визнання інформації недостовірною та такою, що порушує особисте немайнове право на недоторканість ділової репутації і зобов'язання спростувати недостовірну інформацію

ВСТАНОВИВ:

Дочірнє підприємство "ПОКРОВКАТЕПЛОЕНЕРГО" Комунального підприємства "ДНІПРОТЕПЛОЕНЕРГО" Дніпропетровської обласної ради" звернулось до Господарського суду Дніпропетровської області з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "Редакція газети "Покровський край", в якій, з урахуванням заяви про зміну предмету позову від 02.11.2018р., просить суд:

- визнати недостовірною та такою, що порушує особисте немайнове право на недоторканість ділової репутації, інформацію стосовно діяльності дочірнього підприємства "Покровкатеплоенерго" Комунального підприємства "Дніпротеплоенерго" Дніпропетровської обласної ради", поширену Товариством з обмеженою відповідальністю "Редакція газети "Покровський край" у випуску газети "Покровський край" №56 (10675) за 17 липня 2018 року на першій сторінці в рубриці "Ситуація" у статті під назвою "Район утратив іще одне підприємство", а саме про:

перебування дочірнього підприємства "Покровкатеплоенерго" комунального підприємства "Дніпротеплоенерго" Дніпропетровської обласної ради" в стані припинення з червня 2018 року;

незаконне звільнення директора дочірнього підприємства "Покровкатеплоенерго" комунального підприємства "Дніпротеплоенерго" Дніпропетровської обласної ради" Петрика В.А. та всього колективу працівників підприємства в кількості 34 осіб;

не здійснення підприємством заходів з підготовки до чергового опалювального періоду;

призначення на посади незаконно звільнених працівників "мертвих душ", зокрема юриста та інженера з охорони праці, яка також офіційно працює у дочірньому підприємстві "Васильківкатеплоенерго" комунального підприємства "Дніпротеплоенерго" Дніпропетровської обласної ради", але фактично перебуває на заробітках у Польщі, отримуючи при цьому заробітну плату на двох підприємствах;

систематичне порушення виконуючим обов'язки директора дочірнього підприємства "Покровкатеплоенерго" комунального підприємства "Дніпротеплоенерго" Дніпропетровської обласної ради" Косенко О.С. трудової дисципліни та ухилення від виконання посадових обов'язків, в тому числі відсутність останнього на робочому місці у період з 13 березня 2018 року по 28 березня 2018 року без поважних причин.

- зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю "Редакція газети "Покровський край" протягом десяти днів з дня набрання рішенням суду законної сили опублікувати на першій сторінці найближчого випуску газети "Покровський край" спростування недостовірної інформації стосовно дочірнього підприємства "Покровкатеплоенерго" комунального підприємства "Дніпротеплоенерго" Дніпропетровської обласної ради", опублікованої в номері 56 (10675) газети "Покровський край" за 17 липня 2018 року в статті під назвою "Район утратив іще одне підприємство" в рубриці "Ситуація", шляхом розміщення тим же шрифтом під заголовком "СПРОСТУВАННЯ!" тексту змісту зазначеного позивачем.

- стягнути з відповідача на користь позивача заподіяні поширенням недостовірної інформації збитки в сумі 75 575,18грн. та моральну (немайнову) шкоду в сумі 10 000,00грн.

Рішенням Господарського суду Дніпропетровської області від 11.12.2018р. у даній справі позов задоволено частково.

Визнано недостовірною та такою, що порушує особисте немайнове право на недоторканість ділової репутації, інформацію стосовно діяльності дочірнього підприємства "Покровкатеплоенерго" Комунального підприємства "Дніпротеплоенерго" Дніпропетровської обласної ради", поширену Товариством з обмеженою відповідальністю "Редакція газети "Покровський край" у випуску газети "Покровський край" №56 (10675) за 17 липня 2018 року на першій сторінці в рубриці "Ситуація" у статті під назвою "Район утратив іще одне підприємство", а саме про: перебування Дочірнього підприємства "Покровкатеплоенерго" комунального підприємства "Дніпротеплоенерго" Дніпропетровської обласної ради" в стані припинення з червня 2018 року.

Зобов'язано Товариство з обмеженою відповідальністю "Редакція газети "Покровський край" (53600, Дніпропетровська область, Покровський район, смт. Покровське, вул. Дмитра Яворницького, 111, ідентифікаційний код в ЄДРПОУ 02471867) протягом десяти днів з дня набрання рішенням суду законної сили опублікувати на першій сторінці найближчого випуску газети "Покровський край" спростування недостовірної інформації стосовно Дочірнього підприємства "Покровкатеплоенерго" комунального підприємства "Дніпротеплоенерго" Дніпропетровської обласної ради", опублікованої в номері 56 (10675) газети "Покровський край" за 17 липня 2018 року в статті під назвою "Район утратив іще одне підприємство" в рубриці "Ситуація", шляхом розміщення тим же шрифтом під заголовком "СПРОСТУВАННЯ!" тексту наведеного в резолютивній частині рішення.

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Редакція газети "Покровський край" (53600, Дніпропетровська область, Покровський район, смт. Покровське, вул. Дмитра Яворницького, 111, ідентифікаційний код в ЄДРПОУ 02471867) на користь Дочірнього підприємства "ПОКРОВКАТЕПЛОЕНЕРГО" Комунального підприємства "ДНІПРОТЕПЛОЕНЕРГО" Дніпропетровської обласної ради" (53600, Дніпропетровська область, Покровський район, смт. Покровське, вул. Григорія Бондаря, 82, ідентифікаційний код в ЄДРПОУ 20242171) витрати зі сплати судового збору у розмірі 1 762,00 грн. (одна тисяча сімсот шістдесят дві).

Не погодившись з рішенням місцевого господарського суду, позивач і відповідач подали апеляційні скарги.

Ухвалою Центрального апеляційного господарського суду від 21.01.2019 у складі колегії суддів: головуючого судді Дарміна М.О.(доповідач), суддів: Іванова О.Г., Березкіної О.В. прийнята до свого провадження апеляційна скарга Дочірнього підприємства "ПОКРОВКАТЕПЛОЕНЕРГО" Комунального підприємства "ДНІПРОТЕПЛОЕНЕРГО" Дніпропетровської обласної ради" на рішення Господарського суду Дніпропетровської області від 11.12.2018р. у справі №904/3424/18 та розгляд справи призначено в судовому засіданні на 18.02.2019 о 12:30.

В призначений час представники третьої особи в судове засідання не з'явилися, причини неявки не повідомили.

Згідно ч. 3 ст. 216 ГПК України про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі, повідомляються про судове засідання ухвалами.

За наведених обставин з метою здійснення правосуддя на засадах рівності всіх учасників судового процесу перед законом і судом та змагальності сторін, які беруть участь у справі, апеляційний господарський суд вважає за доцільне відкласти розгляд справи.

Керуючись ст.ст.7, 13, 202, 234,235, 270 ГПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Розгляд апеляційної скарги Дочірнього підприємства "ПОКРОВКАТЕПЛОЕНЕРГО" Комунального підприємства "ДНІПРОТЕПЛОЕНЕРГО" Дніпропетровської обласної ради" на рішення Господарського суду Дніпропетровської області від 11.12.2018р. у справі №904/3424/18 відкласти на 13.03.2019 року на 13:00 год.

Засідання відбудеться в приміщенні Центрального апеляційного господарського суду за адресою: м. Дніпро, пр. Дмитра Яворницького, 65. Зал засідань № 207.

Сторонам забезпечити явку в судове засідання повноважних представників.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями і оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя М.О. Дармін

Суддя О.Г. Іванов

Суддя О.В. Березкіна

СудЦентральний апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення18.02.2019
Оприлюднено19.02.2019
Номер документу79866045
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/3424/18

Судовий наказ від 09.10.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Судовий наказ від 09.10.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Рішення від 18.09.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 30.03.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Постанова від 10.03.2020

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кузнецова Ірина Леонідівна

Ухвала від 27.02.2020

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кузнецова Ірина Леонідівна

Ухвала від 10.02.2020

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кузнецова Ірина Леонідівна

Ухвала від 21.01.2020

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кузнецова Ірина Леонідівна

Ухвала від 26.12.2019

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кузнецова Ірина Леонідівна

Ухвала від 19.12.2019

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Дармін Михайло Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні