Ухвала
від 25.02.2019 по справі 824/263/2018
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 824/263/2018

№ апеляційного провадження: 2-к/824/4/2019

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 лютого 2019 року м. Київ

Київський апеляційний суд у складі:

судді: Матвієнко Ю.О.,

секретаря: Аверкової А.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві заяву Представництва БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ в Україні Товариства з обмеженою відповідальністю БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ (Німеччина) про визнання і надання дозволу на виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України від 15 лютого 2018 року у справі АС № 175г/2017 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ІНКО-ФУД УКРАЇНА (Україна) до Gesellschaft mit beschrankter Haftung BEGARAT Vertriebs- und Service GmbH , Deutschland, durch ukrainische Reprasentanz BEGARAT Vertriebs- und Service GmbH (Товариство з обмеженою відповідальністю БЕГАРAT Фертрібс- унд Сервіс ГмбХ , Німеччина, в особі Представництва БЕГАРАТ Фертрібс- унд Сервіс ГмбХ в Україні) про стягнення 1 771 800 гривень, і, крім того, витрат по сплаті арбітражного збору та зустрічним позовом Gesellschaft mit beschrankter Haftung BEGARAT Vertriebs - und Service GmbH , Deutschland, durch ukrainische Reprasentanz BEGARAT Vertriebs - und Service GmbH (Товариство з обмеженою відповідальністю БЕГАР AT Фертрібс - унд Сервіс ГмбХ , Німеччина, в особі Представництва БЕГАРАТ Фертрібс - унд Сервіс ГмбХ в Україні) до Товариства з обмеженою відповідальністю ІНКО-ФУД УКРАЇНА про стягнення 8 785,75 євро та витрат по сплаті арбітражного збору,

ВСТАНОВИВ:

У грудні 2018 року Голова представництва Бегарат Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ в Україні І.П.Тойфель звернувся до суду із заявою, в якій просив визнати і надати дозвіл на виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України у справі АС №175г/2017 від 15 лютого 2018 року, а також видати виконавчий лист на примусове виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України у справі АС №175г/2017 від 15 лютого 2018 року в частині зобов'язання Товариства з обмеженою відповідальністю Інко-фуд Україна (код ЄДРПОУ 35976986, 13300, Житомирська область, м. Бердичів, вул. Білопольська, б. 131) повернути, a Gesellschaft mit beschrankter Haftung BEGARAT Vertriebs-und Service GmbH , Deutschland, durch ukrainische Reprasentanz BEGARAT Vertriebs-und Service GmbH (Товариство з обмеженою відповідальністю БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ , Німеччина, в особі Представництва БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ в Україні) (код ЄДРПОУ 26598957, 04080, м. Київ, вул. Кирилівська, б. 1) розпорядитися високопродуктивною машиною для перев'язування ковбасних виробів Inotec тип IG S2 на свій розсуд.

В обґрунтування заяви стягувач зазначив, що рішенням Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України від 15 лютого 2018 року у складі голови Пащенко С.Г., арбітрів - Стретовича В.М., Гринчишина В.А., у справі АС №175г/2017 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ІНКО-ФУД Україна (Україна) до Gesellschaft mit beschrankter Haftung BEGARAT Vertriebs-und Service GmbH , Deutschland, durch ukrainische Reprasentanz BEGARAT Vertriebs-und Service GmbH (Товариство з обмеженою відповідальністю БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ , Німеччина, в особі Представництва БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ в Україні) про стягнення 1 771 800 гривень та витрат по сплаті арбітражного збору та зустрічним позовом Gesellschaft mit beschrankter Haftung BEGARAT Vertriebs-und Service GmbH , Deutschland, durch ukrainische Reprasentanz BEGARAT Vertriebs-und Service GmbH (Товариство з обмеженою відповідальністю БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ , Німеччина, в особі Представництва БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ в Україні) до Товариства з обмеженою відповідальністю ІНКО-ФУД Україна про стягнення 8 785,75 євро та витрат по сплаті арбітражного збору, було, зокрема, зобов'язано ТОВ Інко-фуд Україна повернути, а Gesellschaft mit reschrankter Haftung BEGARAT Vertriebs-und Service GmbH , Deutschland, durch ukrainische Reprasentanz BEGARAT Vertriebs-und Service GmbH (Товариство з обмеженою відповідальністю БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ , Німеччина, в особі Представництва БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ в Україні) розпорядитися високопродуктивною машиною для перев язування ковбасних виробів Inotec тип IG S2 на свій розсуд.

Рішення набрало чинності 15 лютого 2018 року, є остаточним і підлягає виконанню. Правовою підставою розгляду справи у Міжнародному комерційному арбітражному суді при Торгово-промисловій палаті України є пункти 9.1. і 9.2. розділу 9 (вирішення спорів) контракту №ВЕ-М 4998 F/U, укладеного сторонами 29 вересня 2016 року, відповідно до якого: Сторони будуть намагатися вирішувати любі спори, які будуть виникати при виконанні цього контракту шляхом переговорів (п.9.1.). У випадку неможливості вирішення спорів в процесі переговорів, спірні питання будуть передаватися на вирішення в Міжнародний комерційний арбітражний суд при Торгово-промисловій палаті України із застосуванням його регламенту. Застосовне право - право України (п.9.2.) .

Враховуючи те, що заявник звернувся до суду із відповідним клопотанням у строки, передбачені ч. 3 ст. 475 ЦПК України, та надав всі необхідні, передбачені ч. 4 ст. 476 ЦПК України документи, останній і просив Київський апеляційний суд постановити ухвалу про задоволення його заяви.

Ухвалою Київського апеляційного суду від 26 грудня 2018 року заяву Представництва БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ в Україні Товариства з обмеженою відповідальністю БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ (Німеччина) про визнання і надання дозволу на виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України від 15 лютого 2018 року залишено без руху.

Ухвалою Київського апеляційного суду від 11 січня 2019 року відкрито провадження за заявою Представництва БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ в Україні Товариства з обмеженою відповідальністю БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ (Німеччина), про визнання і надання дозволу на виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України від 15 лютого 2018 року та запропоновано боржнику подати можливі заперечення щодо цієї заяви протягом одного місяця.

Ухвалою Київського апеляційного суду від 15 лютого 2019 року справу призначено до розгляду на 25 лютого 2019 року на 11 годину 00 хвилин.

В судовому засіданні представник заявника заяву підтримав повністю та просив про її задоволення з викладених у ній підстав.

Представник ТОВ Інко-Фуд Україна в судовому засіданні проти задоволення заяви заперечив та просив суд ухвалити рішення згідно діючого законодавства.

Вислухавши пояснення сторін, дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що рішенням Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України від 15 лютого 2018 року у складі голови Пащенко Є.Г., арбітрів - Стретовича В.М., Гринчишина В.А., у справі АС № 175г/2017 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ІНКО-ФУД Україна (Україна) до Gesellschaft mit beschrankter Haftung BEGARAT Vertriebs-und Service GmbH , Deutschland, durch ukrainische Reprasentanz BEGARAT Vertriebs-und Service GmbH (Товариство з обмеженою відповідальністю БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ , Німеччина, в особі Представництва БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ в Україні) про стягнення 1 771 800 гривень та витрат по сплаті арбітражного збору та зустрічним позовом Gesellschaft mit beschrankter Haftung BEGARAT Vertriebs-und Service GmbH , Deutschland, durch ukrainische Reprasentanz BEGARAT Vertriebs-und Service GmbH (Товариство з обмеженою відповідальністю БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ , Німеччина, в особі Представництва БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ в Україні) до Товариства з обмеженою відповідальністю ІНКО-ФУД Україна про стягнення 8 785,75 євро та витрат по сплаті арбітражного збору , стягнуто з Gesellschaft mit beschrankter Haftung BEGARAT Vertriebs- und Service GmbH , Deutschland, durch ukrainische Reprasentanz BEGARAT Vertriebs- und Service GmbH (Товариство з обмеженою відповідальністю БЕГАРАТ Фертрібс- унд Сервіс ГмбХ , Німеччина, в особі Представництва БЕГАРАТ Фертрібс- унд Сервіс ГмбХ в Україні) (Україна, 04080, м. Київ, вул. Кирилівська, 1) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю ІНКО-ФУД УКРАЇНА (Україна, 13300, Житомирська область, м. Бердичів, вул. Білопільська, 131) вартість товару в сумі 1 771 800 гривень та 127 505,44 гривень на відшкодування витрат по сплаті арбітражного збору, а всього 1 899 305,44 гривень (один мільйон вісімсот дев'яносто дев'ять тисяч триста п'ять гривень та 44 копійки). Зобов'язано ТОВ Інко-фуд Україна повернути, а Gesellschaft mit reschrankter Haftung BEGARAT Vertriebs-und Service GmbH , Deutschland, durch ukrainische Reprasentanz BEGARAT Vertriebs-und Service GmbH (Товариство з обмеженою відповідальністю БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ , Німеччина, в особі Представництва БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ в Україні) розпорядитися високопродуктивною машиною для перев язування ковбасних виробів Inotec тип IG S2 на свій розсуд.

Правовою підставою розгляду справи у Міжнародному комерційному арбітражному суді при Торгово-промисловій палаті України є пункти 9.1. і 9.2. розділу 9 (Вирішення спорів) контракту №ВЕ-М 4998 F/U, укладеного сторонами 29 вересня 2016 року, відповідно до якого: 9.1. Сторони будуть намагатися вирішувати любі спори, які будуть виникати при виконанні цього контракту шляхом переговорів. 9.2. У випадку неможливості вирішення спорів в процесі переговорів, спірні питання будуть передаватися на вирішення в Міжнародний комерційний арбітражний суд при Торгово-промисловій палаті України із застосуванням його регламенту. Застосовне право - право України .

Зазначене арбітражне застереження є арбітражною угодою, укладеною сторонами в письмовій формі з дотриманням вимог ст. 7 Закону України Про міжнародний комерційний арбітраж та п. 1 ст. 2 Регламенту МКАС при ТПП України.

Рішення міжнародного комерційного арбітражного суду прийнято у складі: голови складу Пащенко Є.Г. та арбітрів Стретовича В.М., Гринчишина В.А., набрало законної сили 15 лютого 2018 року, є остаточним та підлягає негайному виконанню.

Відповідно до ч.1 ст.35 Закону України "Про міжнародний комерційний арбітраж", арбітражне рішення, незалежно від того, в якій країні воно було винесено, визнається обов'язковим і при поданні до компетентного суду письмового клопотання виконується з урахуванням положень цієї статті та статті 36.

Порядок розгляду і вирішення заяви про визнання та надання дозволу на виконання рішення міжнародного комерційного арбітражу визначені в Главі 3 Розділу ІХ ЦПК України "Визнання та виконання рішень іноземних судів, міжнародних комерційних арбітражів в Україні, надання дозволу на примусове виконання рішень третейських судів".

За правилом ч.1 ст.482 ЦПК України надання дозволу на виконання рішення міжнародного комерційного арбітражу, якщо місце арбітражу знаходиться на території України, здійснюється судом у порядку, встановленому цією главою, з особливостями, передбаченими цією статтею.

Згідно з ч.3 ст.475 ЦПК України заява про визнання і надання дозволу на виконання рішення міжнародного комерційного арбітражу подається до апеляційного суду, юрисдикція якого поширюється на місто Київ, протягом трьох років з дня прийняття рішення міжнародним комерційним арбітражем.

Як вбачається з матеріалів справи, при зверненні у грудні 2018 року до суду із заявою про визнання та надання дозволу на виконання рішення МКАС при ТПП України від 15 лютого 2018 року у справі АС №175г/2017, заявник дотримався визначеного в ст.475 ЦПК України трирічного строку на подання заяви про визнання та надання дозволу на виконання вказаного рішення.

З матеріалів справи також вбачається, що до заяви заявником долучено документи у відповідності до ст. 476 ЦПК України та ст. 36 Закону України "Про міжнародний комерційний арбітраж", а саме: нотаріально завірена копія рішення Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України від 15 лютого 2018 року у справі АС №175г/2017; оригінал контракту № ВЕ-М 4998 F/U від 29 вересня 2016 року, в якому міститься арбітражне застереження (п.п.9.1. - 9.2.).

З викладеного вбачається, що при зверненні до суду з заявою про визнання та надання дозволу на виконання рішення МКАС при ТПП України від 15 лютого 2018 року у справі АС №175г/2017 заявником було дотримано вимоги процесуального закону України щодо строків звернення із заявою та переліку документів, які повинні подаватися одночасно з такою заявою.

Стаття 36 Закону України "Про міжнародний комерційний арбітраж" також передбачає, що у визнанні або у виконанні арбітражного рішення, незалежно від того, в якій державі воно було винесено, може бути відмовлено лише: 1) на прохання сторони, проти якої воно спрямоване, якщо ця сторона подасть компетентному суду, у якого просить визнання або виконання, доказ того, що: - одна із сторін в арбітражній угоді, зазначеній у статті 7, була якоюсь мірою недієздатною; або ця угода є недійсною за законом, якому сторони цю угоду підпорядкували, а в разі відсутності такої вказівки, - за законом держави, де рішення було винесено; або - сторону, проти якої винесено рішення, не було належним чином сповіщено про призначення арбітра чи про арбітражний розгляд або з інших поважних причин вона не могла подати свої пояснення; або - рішення винесено щодо спору, не передбаченого арбітражною угодою, або такого, що не підпадає під її умови, або містить постанови з питань, що виходять за межі арбітражної угоди; проте, якщо постанови з питань, охоплених арбітражною угодою, можуть бути відокремлені від тих, які не охоплюються такою угодою, то та частина арбітражного рішення, яка містить постанови з питань, що охоплені арбітражною угодою, може бути визнана і виконана; або - склад третейського суду або арбітражна процедура не відповідали угоді між сторонами або, за відсутності такої, не відповідали закону тієї держави, де мав місце арбітраж; або - рішення ще не стало обов'язковим для сторін, або було скасовано, або його виконання зупинено судом держави, в якій або згідно із законом якої воно було прийнято; або 2) якщо суд визнає, що: - об'єкт спору не може бути предметом арбітражного розгляду за законодавством України; або - визнання та виконання цього арбітражного рішення суперечить публічному порядку України.

Аналогічний наведеному перелік підстав для відмови у визнанні і наданні дозволу на виконання рішення міжнародного комерційного арбітражу визначено в ст.478 ЦПК України.

Відповідно до вищенаведених правових норм, обов'язок доведення наявності підстав для відмови у визнанні і виконанні арбітражного рішення покладається на сторону, яка заперечує проти заяви стягувача.

ТОВ ІНКО-ФУД Україна , яке заперечує проти заяви стягувача, не було надано жодних належних та допустимих доказів на підтвердження наявності обставин для відмови у визнанні та виконанні рішення міжнародного комерційного арбітражу, що передбачені ст.36 Закону України "Про міжнародний комерційний арбітраж", ст.478 ЦПК України та Конвенцією про визнання та виконання іноземних арбітражних рішень від 10.06.1958 року.

Таким чином, враховуючи те, що рішення Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України від 15 лютого 2018 року по справі АС №175г/2017 набрало законної сили, є остаточним для сторін та підлягає негайному виконанню, зважаючи на відсутність підстав для відмови в задоволенні заяви Представництва БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ в Україні Товариства з обмеженою відповідальністю БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ (Німеччина)про визнання та надання дозволу на виконання рішення міжнародного комерційного арбітражу, суд приходить до висновку про наявність в справі правових підстав для задоволення заяви про визнання і надання дозволу на виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України від 15 лютого 2018 року у справі АС №175г/2017.

Враховуючи зміст резолютивної частини даного рішення, суд приходить до висновку про наявність підстав для видачі виконавчого листа на виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України від 15 лютого 2018 року у справі АС №175г/2017 в частині зобов'язання Товариства з обмеженою відповідальністю Інко-фуд Україна (код ЄДРПОУ 35976986, 13300, Житомирська область, м. Бердичів, вул. Білопольська, б. 131) повернути, a Gesellschaft mit beschrankter Haftung BEGARAT Vertriebs-und Service GmbH , Deutschland, durch ukrainische Reprasentanz BEGARAT Vertriebs-und Service GmbH (Товариство з обмеженою відповідальністю БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ , Німеччина, в особі Представництва БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ в Україні) (код ЄДРПОУ 26598957, 04080, м. Київ, вул. Кирилівська, б. 1) розпорядитися високопродуктивною машиною для перев'язування ковбасних виробів Inotec тип IG S2 на свій розсуд.

Оскільки заява про визнання та надання дозволу на виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражного суду підлягає задоволенню, з ТОВ Інко-Фуд Україна на користь ТОВ БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ , Німеччина, в особі Представництва БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ в Україні підлягають стягненню понесені заявником по справі судові витрати у вигляді судового збору в розмірі 881 грн. 00 коп.

Керуючись ст.ст. 475, 477, 482 ЦПК України, Київський апеляційний суд

УХВАЛИВ:

Заяву Представництва БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ в Україні Товариства з обмеженою відповідальністю БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ (Німеччина) про визнання і надання дозволу на виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України від 15 лютого 2018 року у справі АС №175г/2017 - задовольнити.

Визнати і надати дозвіл на виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України від 15 лютого 2018 року у справі АС №175г/2017 в частині зобов'язання Товариства з обмеженою відповідальністю Інко-фуд Україна (код ЄДРПОУ 35976986, 13300, Житомирська область, м. Бердичів, вул. Білопольська, б. 131) повернути, a Gesellschaft mit beschrankter Haftung BEGARAT Vertriebs-und Service GmbH , Deutschland, durch ukrainische Reprasentanz BEGARAT Vertriebs-und Service GmbH (Товариство з обмеженою відповідальністю БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ , Німеччина, в особі Представництва БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ в Україні) (код ЄДРПОУ 26598957, 04080, м. Київ, вул. Кирилівська, б. 1) розпорядитися високопродуктивною машиною для перев'язування ковбасних виробів Inotec тип IG S2 на свій розсуд.

Видати виконавчий лист на примусове виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України від 15 лютого 2018 року у справі АС №175г/2017 наступного змісту: Зобов язати Товариство з обмеженою відповідальністю Інко-фуд Україна (код ЄДРПОУ 35976986, 13300, Житомирська область, м. Бердичів, вул. Білопольська, б. 131) повернути, a Gesellschaft mit beschrankter Haftung BEGARAT Vertriebs-und Service GmbH , Deutschland, durch ukrainische Reprasentanz BEGARAT Vertriebs-und Service GmbH (Товариство з обмеженою відповідальністю БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ , Німеччина, в особі Представництва БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ в Україні) (код ЄДРПОУ 26598957, 04080, м. Київ, вул. Кирилівська, б. 1) розпорядитися високопродуктивною машиною для перев'язування ковбасних виробів Inotec тип IG S2 на свій розсуд .

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю Інко-фуд Україна (код ЄДРПОУ 35976986, 13300, Житомирська область, м. Бердичів, вул. Білопольська, б. 131) на користь Gesellschaft mit beschrankter Haftung BEGARAT Vertriebs-und Service GmbH , Deutschland, durch ukrainische Reprasentanz BEGARAT Vertriebs-und Service GmbH (Товариство з обмеженою відповідальністю БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ , Німеччина, в особі Представництва БЕГАРАТ Фертрібс-унд Сервіс ГмбХ в Україні) (код ЄДРПОУ 26598957, 04080, м. Київ, вул. Кирилівська, б. 1) судові витрати у розмірі 881 грн. 00 коп.

Ухвала може бути оскаржена до Верховного Суду протягом тридцяти днів з моменту її проголошення шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до цього суду. У разі, якщо ухвала не буде оскаржена в апеляційному порядку учасниками справи, вона набирає законної сили після закінчення строку на апеляційне оскарження.

Суддя Ю.О.Матвієнко

Дата ухвалення рішення25.02.2019
Оприлюднено26.02.2019
Номер документу80081107
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення 8 785,75 євро та витрат по сплаті арбітражного збору

Судовий реєстр по справі —824/263/2018

null від 18.02.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Ухвала від 29.12.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Ухвала від 29.12.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Ухвала від 04.04.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Штелик Світлана Павлівна

Ухвала від 25.02.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Матвієнко Юлія Олександрівна

Ухвала від 15.02.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Матвієнко Юлія Олександрівна

Ухвала від 11.01.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Матвієнко Юлія Олександрівна

Ухвала від 26.12.2018

Цивільне

Київський апеляційний суд

Матвієнко Юлія Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні