Ухвала
від 21.02.2019 по справі 510/310/19
РЕНІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РЕНІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Провадження № 2/510/641/19

Справа № 510/310/19

21.02.2019 року м. Рені Одеської області

Суддя Ренійського районного суду Одеської області Гончарова-Парфьонова О.О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з додатковою відповідальністю Ренійське автотранспортне підприємство 15140 про зобов'язання відповідача завірити печаткою запис про звільнення в трудовій книжці та днем звільнення вважати днем видачі належним чином заповненої трудової книжки, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та зобов'язання відповідача видати йому належним чином заповнену трудову книжку, -

встановив:

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача про зобов'язання відповідача завірити печаткою запис про звільнення в трудовій книжці та днем звільнення вважати днем видачі належним чином заповненої трудової книжки, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та зобов'язання відповідача видати йому належним чином заповнену трудову книжку.

Однак, вказаний позов не відповідає вимогам до позовної заяви.

Так, відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до ч. 3 ст. 6 Закону України Про судовий збір , за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

У поданої позовної заяві присутні дві вимоги:

-немайнового характеру - стосовно зобов'язання відповідача вчинити певні дії;

-майнового характеру - стосовно стягнення на користь позивача середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Згідно із п. п. 2 п. 1 ч. 2 ст. 4 Закону України Про судовий збір , за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою, ставка судового збору встановлюється у розмірі 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Пунктом 1 ч. 1 ст. 5 Закону України Про судовий збір , від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях звільняються позивачі - у справах про стягнення заробітної плати та поновлення на роботі.

Таким чином, позовна вимога немайнового характеру повинна бути оплачена в розмірі 768,40 грн.

Крім того, відповідно до п. 9 ч. 1 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв'язку із розглядом справи.

Суд вважає за необхідне роз'яснити, що відповідно до ст. 133 ЦПК України, судові витрати, окрім судового збору, складаються й з витрат, пов'язаних з розглядом справи, а саме: на професійну правничу допомогу; пов'язаних із залученням свідків, спеціалістів, перекладачів, експертів та проведенням експертизи; пов'язаних з витребуванням доказів, проведенням огляду доказів за їх місцезнаходженням, забезпеченням доказів; пов'язаних з вчиненням інших процесуальних дій, необхідних для розгляду справи або підготовки до її розгляду.

Так, у поданій позовній заяві розрахунок суми судових витрат відсутній, а тому позивачу необхідно додати його до позовної заяви.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

З урахуванням викладеного, керуючись ст. ст. 175, 177, 185, 258, 260, 261, 352, 353 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з додатковою відповідальністю Ренійське автотранспортне підприємство 15140 про зобов'язання відповідача завірити печаткою запис про звільнення в трудовій книжці та днем звільнення вважати днем видачі належним чином заповненої трудової книжки, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та зобов'язання відповідача видати йому належним чином заповнену трудову книжку - залишити без руху.

Встановити десятиденний строк для усунення недоліків позовної заяви з моменту отримання ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О.О. Гончарова-Парфьонова

СудРенійський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення21.02.2019
Оприлюднено28.02.2019
Номер документу80110106
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —510/310/19

Ухвала від 29.05.2024

Цивільне

Ренійський районний суд Одеської області

Бошков І. Д.

Ухвала від 29.05.2024

Цивільне

Ренійський районний суд Одеської області

Бошков І. Д.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Ренійський районний суд Одеської області

Бошков І. Д.

Ухвала від 08.07.2019

Цивільне

Ренійський районний суд Одеської області

Гончарова-Парфьонова О. О.

Ухвала від 18.03.2019

Цивільне

Ренійський районний суд Одеської області

Гончарова-Парфьонова О. О.

Ухвала від 21.02.2019

Цивільне

Ренійський районний суд Одеської області

Гончарова-Парфьонова О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні