Ухвала
від 27.02.2019 по справі 440/432/19
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження в адміністративній справі

27 лютого 2019 рокум. ПолтаваСправа № 440/432/19

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Костенко Г.В., перевіривши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 (АДРЕСА_1) до Лубенської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Полтавській області (вул. Я.Мудрого, 21, м. Лубни, 37500), третя особа: Головне управління ДФС у Полтавській області (вул. Європейська, 4, м. Полтава, Полтавська область, 36014), про визнання дій протиправними та зобов'язання утриматися від вчинення певних дій,

В С Т А Н О В И В:

04 лютого 2019 року ОСОБА_1 звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Головного управління ДФС у Полтавській області, третя особа: Лубенська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Полтавській області, в якій просить: визнати дії юридичної особи №39750004 Лубенської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Полтавській області протиправними та зобов'язати утриматися від використання скасованого судом абзацу договору - купівлі-продажу від 24.05.2013 року земельної ділянки кадастровий номер НОМЕР_1.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 06 лютого 2019 року позовну заяву залишено без руху у зв'язку з невідповідністю вимогам статті 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України.

22 лютого 2019 року позивач усунув недоліки позовної заяви, визначені ухвалою суду від 06 лютого 2019 року, зокрема надав позовну заяву відповідно до якої відповідачем визначено - Лубенську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління ДФС у Полтавській області, а Головне управління ДФС у Полтавській області - третьою особою.

Таким чином, адміністративний позов відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України та підсудний Полтавському окружному адміністративному суду, а також поданий у строк, встановлений законом.

Підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження на даній стадії відсутні.

З метою остаточного визначення предмета спору та характеру спірних відносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з'ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, суд вважає за необхідне розглядати справу за правилами загального позовного провадження з проведенням підготовчого судового засідання.

У листі від 22.02.2019 позивач заявив клопотання про проведення судових засідань в режимі відеоконференції.

Відповідно до частини п'ятої статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Частиною восьмою статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов'язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

З огляду на вищевикладене, суд вважає за можливе задовольнити клопотання позивача та постановити ухвалу про участь ОСОБА_1 у судових засіданнях в режимі відеоконференції в приміщенні Кременчуцького районного суду Полтавської області.

На підставі викладеного, керуючись статтями 77, 171, 195, 248, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі 440/432/19 за позовом ОСОБА_1 до Лубенської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Полтавській області, третя особа: Головне управління ДФС у Полтавській області, про визнання дій протиправними та зобов'язання утриматися від вчинення певних дій.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 10:00 год. 21 березня 2019 року в приміщенні Полтавського окружного адміністративного суду за адресою: 36039, м. Полтава, вул. Пушкарівська, 9/26.

Клопотання позивача про участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції в приміщенні суду - задовольнити.

Доручити Лубенському міськрайонному суду Полтавської області забезпечити проведення судових засідань з розгляду позовної заяви ОСОБА_1 до Лубенської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Полтавській області, третя особа: Головне управління ДФС у Полтавській області, про визнання дій протиправними та зобов'язання утриматися від вчинення певних дій у режимі відеоконференції о 10 годині 00 хвилин 21 березня 2019 року .

Позивачу прибути до Лубенського міськрайонного суду Полтавської області (вул. Монастирська, 17, м.Лубни) для участі у судовому засіданні, яке відбудеться в режимі відеоконференції в приміщенні суду 21 березня 2019 року о 10 год. 00 хв.

Визначити відповідачу п'ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву разом з усіма доказами, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз'яснити, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами, а неподання суб'єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову в силу частини четвертої статті 159 Кодексу адміністративного судочинства України.

Запропонувати позивачу надати до суду відповідь на відзив протягом п'яти днів з дня отримання відзиву відповідача разом з доказами в його обґрунтування та доказами надіслання (вручення) відповіді на відзив і доданих до неї документів іншим учасникам справи.

Запропонувати відповідачу надати до суду заперечення на відповідь на відзив протягом п'яти днів з дня отримання відзиву разом з доказами в його обґрунтування та доказами надіслання (вручення) заперечень і доданих до них документів іншим учасникам справи.

Запропонувати третій особі надати письмові пояснення щодо заявлених позовних вимог.

Повідомити учасникам справи, що інформація щодо справи розміщена на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, адреса веб-сторінки суду: http://court.gov.ua/fair/sud1670/.

Копію ухвали надіслати учасникам справи разом з витягом про їхні процесуальні права та обов'язки.

Надіслати відповідачу та третій особі копію позовної заяви з додатками.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції в частині щодо відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Другого апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Суддя Г.В. Костенко

Дата ухвалення рішення27.02.2019
Оприлюднено04.03.2019
Номер документу80123614
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —440/432/19

Рішення від 26.09.2019

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Журибіда Б. М.

Ухвала від 26.07.2019

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Журибіда Б. М.

Ухвала від 13.06.2019

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Журибіда Б. М.

Ухвала від 14.05.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 25.04.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 27.02.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 06.02.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні