Ухвала
від 14.05.2019 по справі 440/432/19
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без розгляду

14 травня 2019 рокум. ПолтаваСправа № 440/432/19

Полтавський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Костенко Г.В.,

за участю:

секретаря судового засідання - Протас О.М. ,

представника відповідача та третьої особи- Даценко Ю.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 до Лубенської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Полтавській області, третя особа: Головне управління ДФС у Полтавській області, про визнання дій протиправними та зобов`язання утриматися від вчинення певних дій,

В С Т А Н О В И В:

04 лютого 2019 року ОСОБА_1 звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Лубенської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Полтавській області, третя особа: Головне управління ДФС у Полтавській області, в якій просить: визнати дії юридичної особи №39750004 Лубенської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Полтавській області протиправними та зобов`язати утриматися від використання скасованого судом абзацу договору - купівлі-продажу від 24.05.2013 року земельної ділянки кадастровий номер НОМЕР_1 .

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 27 лютого 2019 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі №440/432/19.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 25 квітня 2019 року закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду на 14:00 14.05.2019.

14 травня 2019 року до суду надійшла заява від представника позивача про залишення позову без розгляду на підставі пункту 5 частини першої статті 240 Кодексу адміністративного судочинства України.

Позивач та його представник у судове засіданні не з`явились, про дату, час та місце судового розгляду повідомлені належним чином.

Представник відповідача та третьої особи не заперечував проти задоволення заяви про залишення позову без розгляду.

Вирішуючи подану заяву, суд виходить з наступного.

Згідно із пунктом 5 частини 1 статті 240 Кодексу адміністративного судочинства України суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Частиною 2 статті 240 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що заява про залишення позову без розгляду може бути подана лише до початку розгляду справи по суті.

За приписами частини 3 статті 240 Кодексу адміністративного судочинства України про залишення позову без розгляду суд постановляє ухвалу. Ухвала суду про залишення позову без розгляду може бути оскаржена.

В даному випадку заява про залишення позовної заяви без розгляду представником позивача подана до початку розгляду справи по суті.

Враховуючи наведене, а також беручи до уваги те, що згідно із частиною третьою статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом, суд вважає за можливе задовольнити заяву представника позивача та залишити без розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Лубенської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Полтавській області, третя особа: Головне управління ДФС у Полтавській області, про визнання дій протиправними та зобов`язання утриматися від вчинення певних дій.

На підставі викладеного, керуючись статтею 240, 241, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву представника позивача про залишення без розгляду позовної заяви задовольнити.

Позов ОСОБА_1 до Лубенської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Полтавській області, третя особа: Головне управління ДФС у Полтавській області, про визнання дій протиправними та зобов`язання утриматися від вчинення певних дій - залишити без розгляду.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається учасниками справи до Другого апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги через Полтавський окружний адміністративний суд у відповідності до підпункту 15.5 пункту 15 частини 1 Перехідних Положень Кодексу адміністративного судочинства України в редакції Закону України від 03.10.2017 № 2147-VIII.

Суддя Г.В. Костенко

Дата ухвалення рішення14.05.2019
Оприлюднено15.05.2019
Номер документу81694914
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання утриматися від вчинення певних дій

Судовий реєстр по справі —440/432/19

Рішення від 26.09.2019

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Журибіда Б. М.

Ухвала від 26.07.2019

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Журибіда Б. М.

Ухвала від 13.06.2019

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Журибіда Б. М.

Ухвала від 14.05.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 25.04.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 27.02.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 06.02.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні