Ухвала
від 28.02.2019 по справі 920/200/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

м. Суми

28.02.2019 Справа № 920/200/19

Господарський суд Сумської області у складі судді Коваленко О.В.., перевіривши матеріали позовної заяви б/н від 07.02.2019 (вх. № 568 від 26.02.2019)

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельно-монтажне управління № 3 (40031, м. Суми, пр. Курський, 147/4, код ЄДРПОУ 31547912),

до відповідача: Фізичної особи-підприємця Матюхи Тетяни Миколаївни (АДРЕСА_1, код ЄДРПОУ НОМЕР_1)

про стягнення 32400,00 грн.

ВСТАНОВИВ:

Згідно зі ст. 162 Господарського процесуального кодексу України, у позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування.

Позовна заява повинна містити, в тому числі, зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви .

За приписами ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу.

Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Судом встановлено, що позивачем у позовній заяві не вказано щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до заяви .

Крім того, позивач зобов'язаний до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення. ( ч. 1 ст. 172 ГПК України )

Відповідно до Правил надання послуг поштового зв'язку , затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 № 270 , розрахунковим документом, що підтверджує факт надання послуг поштового зв'язку є документ встановленої відповідно до Закону України Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг форми і змісту (касовий чек, розрахункова квитанція тощо).

Згідно пунктам 59, 61 Правил надання послуг поштового зв'язку , затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 № 270 , внутрішні поштові відправлення з оголошеною цінністю з описом вкладення подаються для пересилання відкритими для перевірки їх вкладення. У разі приймання внутрішніх поштових відправлень з оголошеною цінністю з описом вкладення бланк опису заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник поштового зв'язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові. На примірнику опису, що видається відправникові, працівник поштового зв'язку повинен зазначити номер поштового відправлення.

Таким чином належним доказом відправлення відповідачеві копії позовної заяви та доданих до неї документів є опис вкладення в поштовий конверт та документ, що підтверджує надання поштових послуг (касовий чек, розрахункова квитанція тощо) надані в оригіналі.

Натомість, позивачем в підтвердження доказів направлення відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів додано копію фіскального чеку, що суд не може прийняти як належний доказ.

З урахуванням викладених обставин суд залишає позовну заяву без руху, позивачу надається строк для усунення недоліків позовної заяви (зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до заяви; надання доказів надсилання відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів - оригінал листа з описом вкладення та оригінал фіскального чеку № 0017808 0014859 від 09.01.2019) - десять днів з моменту вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

На підставі викладеного, керуючись ст. 162, 164, 172, 174 Господарського процесуального кодексу України,

УХВАЛИВ:

1. Залишити позовну заяву без руху.

2. Позивачу надати строк для усунення недоліків позовної заяви (зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до заяви; надання доказів надсилання відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів - оригінал листа з описом вкладення та оригінал фіскального чеку № 0017808 0014859 від 09.01.2019) - десять днів з моменту вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

3. Відповідно до ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Ухвала набирає законної сили в день її винесення та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Коваленко

Дата ухвалення рішення28.02.2019
Оприлюднено04.03.2019

Судовий реєстр по справі —920/200/19

Судовий наказ від 17.05.2019

Господарське

Господарський суд Сумської області

Коваленко Олександр Вікторович

Рішення від 17.04.2019

Господарське

Господарський суд Сумської області

Коваленко Олександр Вікторович

Ухвала від 18.03.2019

Господарське

Господарський суд Сумської області

Коваленко Олександр Вікторович

Ухвала від 28.02.2019

Господарське

Господарський суд Сумської області

Коваленко Олександр Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні