Ухвала
від 28.02.2019 по справі 656/63/19
ІВАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 656/63/19

Номер провадження 2-з/656/1/19

26.02.2019

У Х В А Л А

28 лютого 2019 року смт.Іванівка

Суддя Іванівського районного суду Херсонської області Ковальчук Т.М., розглянувши заяву представника Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області ОСОБА_1 про забезпечення позовних вимог у цивільній справі за позовом прокурора Каховської місцевої прокуратури Херсонської області в інтересах держави в особі: Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області, Агайманської сільської ради Іванівського району Херсонської області, до ОСОБА_2 про стягнення шкоди заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки, зобов'язання звільнити самовільно зайняту земельну ділянку та її повернення,

В С Т А Н О В И В:

Прокурор Каховської місцевої прокуратури Херсонської області в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області, Агайманської сільської ради Іванівського району, Херсонської області звернувся до суду з позовною заявою до ОСОБА_2 про стягнення шкоди заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки, зобов'язання звільнити самовільно зайняту земельну ділянку та її повернення за належністю.

26.02.2019 року до суду по пошті, від представника Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області ОСОБА_1, яка діє на підставі довіреності, надійшла заява про забезпечення позову, в якій остання просить накласти арешт на грошові кошти та майно, що належать або підлягають передачі або сплаті відповідачу по справі ОСОБА_2 і знаходяться у нього чи інших осіб, в розмірі позовних вимог, а саме - 49 685,19 грн., що є у власності та на рахунках відповідача.

Згідно вимог ч.1, ч.2 ст.149 ЦПК України суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 150 цього Кодексу заходів забезпечення позову.

Забезпечення позову допускається як до пред'явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Вважаю, що заяву про забезпечення позову слід повернути заявникові виходячи із наступного.

Відповідно до ч. 1 статті 151 ЦПК України заява про забезпечення позову подається у письмовій формі та повинна містити: 1 ) найменування суду, до якого подається заява; 2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові - для фізичних осіб) заявника, його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштові індекси, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв'язку та адресу електронної пошти, за наявності; 3) предмет позову та обґрунтування необхідності забезпечення позову; 4) захід забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності; 5) ціну позову, про забезпечення якого просить заявник; 6) пропозиції заявника щодо зустрічного забезпечення; 7) інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

При перевірці поданої заяви суддею встановлено, що заява про забезпечення позову не підписана представником Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області ОСОБА_1 Крім того, зазначена заява не містить пропозицій заявника щодо зустрічного забезпечення.

Відповідно до ч. 9 ст. 153 ЦПК України суд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимог статті 151 цього Кодексу, повертає її заявнику, про що постановляє ухвалу.

За таких обставин, заява про забезпечення позову повертається представнику Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області.

На підставі викладеного, керуючись ст.151, ч. 9 ст.153 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В:

Повернути заяву представника Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області ОСОБА_1 про забезпечення позовних вимог у цивільній справі за позовом прокурора Каховської місцевої прокуратури Херсонської області в інтересах держави в особі: Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області, Агайманської сільської ради Іванівського району Херсонської області, до ОСОБА_2 про стягнення шкоди заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки, зобов'язання звільнити самовільно зайняту земельну ділянку та її повернення.

Роз`яснити заявнику, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала може бути оскаржена до Херсонського апеляційного суду через Іванівський районний суд Херсонської області протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду

СуддяОСОБА_3

СудІванівський районний суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення28.02.2019
Оприлюднено05.03.2019
Номер документу80206608
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —656/63/19

Рішення від 06.05.2019

Цивільне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ковальчук Т. М.

Ухвала від 11.05.2019

Цивільне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ковальчук Т. М.

Рішення від 06.05.2019

Цивільне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ковальчук Т. М.

Ухвала від 09.04.2019

Цивільне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ковальчук Т. М.

Ухвала від 01.04.2019

Цивільне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ковальчук Т. М.

Ухвала від 11.03.2019

Цивільне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ковальчук Т. М.

Ухвала від 28.02.2019

Цивільне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ковальчук Т. М.

Ухвала від 28.02.2019

Цивільне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ковальчук Т. М.

Ухвала від 11.02.2019

Цивільне

Іванівський районний суд Херсонської області

Ковальчук Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні